Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra ligt in het oostelijke deel van Bolivia op 416 m boven zeeniveau. De stad ligt in de provincie Andres Ibañez. Santa Cruz de la Sierra wordt in de volksmond Santa Cruz genoemd. De stad heeft een van de bekendste voetbalscholen ter wereld, "Academia de Futbol Tahuichi Aguilera". Ze hebben hier een originele en unieke manier van trainen. Jonge spelers komen vanuit de hele wereld om hier te trainen.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Santa Cruz de la Sierra
Plaatsen in de buurt van Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) :
 • Sucre (259 km)
 • Cochabamba (265 km)
 • Potosí (336 km)
 • Trinidad (376 km)
 • Tarija (459 km)
 • Oruro (473 km)
 • Tupiza (491 km)
 • La Paz (618 km)
 • Cobija (963 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Cruz de la Sierra

  Municipal Zoo (Santa Cruz de la Sierra)

  Municipal Zoo
  Municipal Zoo
  Kaart met locatie Municipal Zoo

  Municipal Zoo is een van de mooiste dierentuinen van Bolivia. De rit naar de dierentuin toe is op zichzelf al prachtig, want het is namelijk gelegen in een vallei tussen de bergen. Ver weg van de drukke stad dus. In de dierentuin zijn diverse inheemse diersoorten te vinden. Het is verder geen grote dierentuin, maar dat wil niet zeggen dat het er niet mooi is. Je kunt hier namelijk heerlijk wandelen en de heen en terug weg zijn al een leuke activiteit op zich.

  Museo de Arte Sagrado (Santa Cruz de la Sierra)

  Museo de Arte Sagrado
  Museo de Arte Sagrado
  Kaart met locatie Museo de Arte Sagrado

  Museo de Arte Sagrado is een museum gelegen in Santa Cruz de la Sierra. Dit museum ligt in een kathedraal en toont een verzameling van religieuze iconen, gewaden en medaillons. Wat nog interessanter is zijn de vele gouden en zilveren relikwieën van de Jezuïten Guarayons missies. Ook ligt hier een van 's werelds kleinste boeken. Dit is een miniatuur versie met het Onze Vader in vele verschillende talen. Dit bijzondere museum is zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Nationale Park Amboró (Santa Cruz de la Sierra)

  Nationale Park Amboró
  Nationale Park Amboró
  Kaart met locatie Nationale Park Amboró

  Het Nationale Park Amboró ligt in het westen van het departement Santa Cruz, in de zogeheten "elleboog van de Andes". Het ligt in een unieke geografische positie, een samenstroming van 3 verschillende ecosystemen: het Amazonegebied, de noordelijke Chaco en de Andes. Het park beslaat 4.425 km² en je vindt er meer dan 800 soorten vogels en 125 soorten zoogdieren (waaronder de Ocelot, de poema en de zeldzame Brilbeer). In het park staan ook veel bomen die bekend staan om hun goede houtkwaliteit zoals Mara en diverse soorten palmbomen.

  Pirai River (Santa Cruz de la Sierra)

  Pirai River
  Pirai River
  Kaart met locatie Pirai River

  De Pirai River is een rivier die door het westelijke gedeelte van de stad Santa Cruz loopt. Langs deze rivier kunt u een bezoek brengen aan vele restaurants met rieten daken die vrijwel de hele week zijn geopend. Deze restaurants zijn zeer populair onder de lokale bevolking, zowel voor jong als oud. Tijdens het regenseizoen staat het water in de rivier erg hoog, maar in september zijn de wateren erg laag. Zo laag dat je de hele weg kunt over lopen, het water zal slechts tot je enkels komen. Op zondag ochtend kun je deze rivier het beste bezoeken, dan is er de meeste rust te vinden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  Santa Cruz is te bereiken met de trein vanaf Argentinië en Brazilië, en via verharde wegen vanaf Trinidad, Cochabamba en Argentinië. Er bevinden zich twee vliegvelden in de buurt van Santa Cruz. Een vliegveld binnen de stad, El Trompillo. Deze wordt gebruikt voor privé-vliegtuigen en voor binnenlandse vluchten. En Viru Viru International Airport, het grootste en modernste vliegveld van Bolivia, met nationale, continentale en intercontinentale vluchten.

  Geschiedenis

  Santa Cruz werd voor de eerste keer gesticht door Ñuflo de Chávez op 26 februari 1560. De stad, "Heilig Kruis van de Heuvels" is vernoemd naar zijn geboortestad in Spanje. De originele plek van de stad ligt 220 km ten oosten van de huidige locatie. Na een aantal conflicten met indianen uit het gebied, verhuisde de stad in 1592 naar de oever van de rivier Pirai, aan de voet van de Cordillera Oriental. Overblijfselen van de eerste vestiging kunnen bezocht worden in Santa Cruz la Vieja ("Oud Santa Cruz"), een archeologische site ten zuiden van San José de Chiquitos (welke werd gevestigd door de Jezuïeten in 1697). De stad leverde rijst, suiker, katoen en fruit aan de Spaanse kolonies. Het was tot in de 19e eeuw een voortvarende stad. Door een programma vanuit de overheid in de jaren '50 werd Santa Cruz beter bereikbaar door middel van geasfalteerde wegen en een spoorweg naar Brazilië, waardoor de (tropische) landbouw weer opbloeide. Tegenwoordig geldt Santa Cruz als de modernste, meest dynamische en voortvarendste stad van Bolivia.

  Weer

  Santa Cruz heeft een subtropisch klimaat. In de zomer is het tussen de 22 en 38°C, in de winter tussen de 8 en 29°C. Het grootste deel van het jaar is het zonnig en warm weer, zo nu en dan blaast er een frisse wind, afkomstig van de Argentijnse pampa.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santa Cruz de la Sierra