Tarija

Tarija is de meest zuidelijk gelegen stad van Bolivia. De stad heeft vandaag de dag zo'n 200.000 inwoners en is een van de modernste steden van Bolivia. Er wordt hier met veel enthousiasme gereageerd op moderne veranderingen. Tarija heeft een mediterraan klimaat, net zoals de steden Cochabamba en Sucre. De wijnbouw rondom de stad is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en door nieuwe moderne fabrieksinstallaties en continu verbeterde kwaliteit krijgt deze bedrijfstak ook toegang tot internationale markten.

De stad is vooral gefixeerd op handel en bestuur. In de omgeving wordt hoofdzakelijk landbouw bedreven waarbij het vooral gaat om suikerriet, fruit en wijnbouw. De productie van wijn en de likeur Singani is de laatste jaren van steeds groter belang geworden.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tarija
Plaatsen in de buurt van Tarija (Bolivia) :
 • Tupiza (213 km)
 • Potosí (327 km)
 • Sucre (350 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (459 km)
 • Oruro (534 km)
 • Cochabamba (551 km)
 • Trinidad (791 km)
 • La Paz (897 km)
 • Cobija (1318 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tarija

  El Castillo Azul (Tarija)

  El Castillo Azul
  El Castillo Azul
  Kaart met locatie El Castillo Azul

  El Castillo Azul is een bijzonder huis/kasteel dat helemaal bestaat uit blauwe en witte strepen en er erg bijzonder en kleurrijk uitziet. El Castillo Azul wordt goed onderhouden zodat het zijn prachtige blauwe kleur behoud. Het huis is momenteel bewoond door 12 mensen en is niet opengesteld voor publiek. Echter, in overleg met de eigenaar Don Leon Rengel Martinez, is het mogelijk om het huis als groep te bezoeken.

  Museum voor Archeologie en Paleontologie (Tarija)

  Museum voor Archeologie en Paleontologie
  Museum voor Archeologie en Paleontologie
  Kaart met locatie Museum voor Archeologie en Paleontologie

  Als je geïnteresseerd bent in archeologie dan moet je eens een bezoek brengen aan het museum voor Archeologie en Paleontologie. In dit museum vind je verschillende dinosaurusbotten, fossielen en de enige overblijfselen ter wereld van de Andean olifant. Het museum heeft meer dan 5.000 van deze stukken waarvan er helaas maar 700 tentoongesteld zijn vanwege gebrek aan ruimte. Toch is het zeer de moeite waard om de tentoongestelde stukken te bekijken.

  Ruta de Vino (Tarija)

  Ruta de Vino
  Ruta de Vino
  Kaart met locatie Ruta de Vino

  Voor de wijnliefhebbers is de Ruta de Vino een leuke activiteit. Aangezien de belangrijkste industrie in Tarija de wijnindustrie is vind je er vele wijngaarden waar heerlijke wijn wordt geproduceerd. De route brengt je langs verschillende wijngaarden en zo kun je wat leren over Tarija's wijnproductie, proeven van lokale wijnen en genieten van het prachtige landschap. Het is een behoorlijk lange tocht maar wel heel erg leuk en leerzaam.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  Tarija heeft een eigen vliegveld: Capitán Oriel Lea Plaza Airport. Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland, maar er zijn wel enkele binnenlandse vluchten in Bolivia die naar dit vliegveld vliegen. Zo zijn er elke dag vluchten van Santa Cruz de la Sierra naar Tarija. Ook is het mogelijk om met de bus naar Tarija te komen vanuit La Paz, Santa Cruz en Tupiza. Verder kun je ook een bus pakken vanuit Argentinië of om met de veerboot te komen. In de stad zelf zijn er vele mogelijkheden om van plaats naar plaats te komen, zoals bussen en taxi's.

  Geschiedenis

  Toen de Spanjaarden in Tarija aankwamen waren er al sporen van stenen wegen, waarschijnlijk gebouwd door de Inca's die er eens geleefd hebben. Sommige van deze Incawegen zijn nog bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. De stad Tarija was tot 1899 in handen van Argentinië. Argentinië ruilde de stad in 1899 samen met enkele andere plaatsen namelijk voor Puna de Atacama, een grote hoogvlakte. Tarija werd toen onderdeel van de Republiek Bolivia.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tarija