Battambang

Battambang Cambodja
Battambang Cambodja

Battambang ligt aan de Sangkerrivier ten zuidwesten van Siem Reap. Battambang is de tweede stad van Cambodja met ongeveer 180.000 inwoners. De plaats is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de tempels en dorpen in de buurt. Battambang is de toegangspoort tot Pailin, de vroegere vesting van de Rode Khmer. Battambang is de rijstprovincie van het land. Rond de stad liggen uitgestrekte rijstvelden, die worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes. Ook vind je er nog vele overblijfselen van Khmer tempels.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Battambang
Plaatsen in de buurt van Battambang (Cambodja) :
 • Siem Reap (78 km)
 • Phnom Penh (251 km)
 • Sihanoukville (275 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Battambang

  Battambang Museum (Battambang)

  Battambang Museum
  Battambang Museum
  Kaart met locatie Battambang Museum

  Kun je geen genoeg krijgen van de Cambodjaanse cultuur? Neem dan eens een kijkje in het Battambang Museum. In dit museum vind je vele oude relieken die uit verschillende tempels van Cambodja zijn gehaald. Er zijn verschillende prachtige zandsteensculpturen en beelden die de moeite waard zijn om te zien. De entree voor het museum is erg goedkoop. Verwacht niet dat er veel informatie wordt gegeven over de stukken in het museum, maar ze zijn in ieder geval erg mooi en bijzonder om te zien.

  Tempels in Battambang (Battambang)

  Tempels in Battambang
  Tempels in Battambang
  Kaart met locatie Tempels in Battambang

  Rondom Battambang vind je verschillende tempels, maar de stad zelf bezit ook een aantal oude tempels. Zo is er de Wat Kandal, met een bijzondere boog als entree. Verder vind je er binnen een model van de beroemde tempel Ankor Wat. Ook is er in Battambang de Wat Kampheng, een nog grotere tempel. Vooral bijzonder vanwege de oude sculpturen die voor de ingang van de tempel staan.

  Wat Ek Phnom (Battambang)

  Wat Ek Phnom
  Wat Ek Phnom
  Kaart met locatie Wat Ek Phnom

  Buiten Battambang vind je een andere, grotere en nog mooiere tempel: de Wat Ek Phnom. Deze tempel ligt ongeveer 10 kilometer buiten Battambang en is heel goed bewaard gebleven. De tempel dateert uit de 11e eeuw en je vindt er prachtige decoraties in het steen. Wat Ek Phnom is vooral erg pittoresk tijdens zonsondergang. Een perfecte plek om even tot rust te komen en te kalmeren. Tevens vind je bij de oude tempel een nieuwe tempel die gebruikt wordt met festiviteiten en religieuze evenementen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cambodja bekijken.

  Vervoer

  Een van de manieren om naar Battambang te komen is om vanuit Siem Reap de boot te pakken. Er wordt gezegd dat deze boottocht een van de mooiste van Cambodja is. Voor iets minder dan 15 euro krijg je een prachtige tocht over het water van ongeveer 4,5 uur. Battambang heeft ook een treinstation, maar daar rijden sinds enkele jaren geen treinen meer. Een andere manier om Battambang te bereiken is met de bus. In en rondom Battambang zelf zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Zo kun je een motortaxi pakken. Er zijn veel lokale bewoners die deze service aanbieden. De prijs hangt af van de afstand, het moment van de dag en jouw onderhandelingsvaardigheden. Er rijden ook gewone taxi's en tuktuks. Het is ook mogelijk om zelf scooters/motors/fietsen te huren. Een andere bijzondere manier om de omgeving te verkennen is met een bamboetrein. Deze kleine bamboeplateautjes rijden op de treinrails en worden aangedreven door een klein motortje. Als er een tegenligger komt moet een van de bamboetreinen eraf gehaald worden zodat de ander kan passeren.

  Geschiedenis

  In de 18e eeuw was Battambang een belangrijke handelsstad met ongeveer 2.500 inwoners. Tijdens de kolonisatie van de Fransen groeide de stad flink. De stad werd moderner met geplaveide straten en modernere gebouwen. Deze Franse invloeden zie je tot op de dag van vandaag terug. Net als de rest van Cambodja leed Battambang veel onder het Rode Khmerbewind. Een groot deel van de bevolking van Battambang werd tijdens het Rode Khmerbewind gedwongen om te verhuizen naar het platteland. Battambang zelf heeft in die tijd weinig schade opgelopen, maar na de Vietnamese invasie is er in en rond de plaats behoorlijk gevochten. In 1994 wist de Rode Khmer zelfs weer tijdelijk controle te krijgen over de stad. Sinds 1996 is er weer vrede in Battambang en sindsdien is de stad behoorlijk gegroeid. Er komen echter pas sinds kort toeristen naar Battambang maar de stad is nog steeds niet erg bekend onder toeristen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Battambang