Dire Dawa

Dire Dawa in EthiopiŽ
Dire Dawa in EthiopiŽ

Dire Dawa is een bestuurlijk onafhankelijke staat in Ethiopië. Het behoort dan ook niet tot een regio. De staat Dire Dawa heeft 412.000 inwoners, maar de stad alleen heeft 293.173 inwoners. Dire Dawa ligt in het oosten van Ethiopië, bij de grens van de regio's Somali en Oromiya.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dire Dawa
Plaatsen in de buurt van Dire Dawa (EthiopiŽ) :
 • Harar (43 km)
 • Adama (308 km)
 • Addis Abeba (348 km)
 • Gondar (585 km)
 • Axum (611 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dire Dawa

  Centrum van Dirre Dawa (Dire Dawa)

  Centrum van Dirre Dawa
  Centrum van Dirre Dawa
  Kaart met locatie Centrum van Dirre Dawa

  In Dire Dawa liggen verschillende bezienswaardigheden. Een daar van zijn de prehistorische grottekeningen van Dire Dawa. Ze zijn 4000 jaar oud en absoluut een aanrader om naar toe te gaan. Ook de Italiaanse Moskee, een van de grootste moskeeën in Dire Dawa, is de moeite waard. De traditionele markten in het centrum zijn ook erg leuk om te bezoeken, je kan hier leuke souvenirs kopen.

  Het Yangudi Rassa National Park (Dire Dawa)

  Het Yangudi Rassa National Park
  Het Yangudi Rassa National Park
  Kaart met locatie Het Yangudi Rassa National Park

  Het Yangudi Rassa National Park is een enorm groot natuurreservaat met heuvels, bossen, meertjes en graslanden. Er leven hier meer dan 250 vogelsoorten en vele wilde dieren als zebra's, gazelles en cheeta's. Ook leeft hier de zeldzame wilde ezel die beschermd wordt.

  The Babile Elephant Sanctuary (Dire Dawa)

  The Babile Elephant Sanctuary
  The Babile Elephant Sanctuary
  Kaart met locatie The Babile Elephant Sanctuary

  Het Babile Elephant Sanctuary is bijna 7.000 vierkante meter groot en een reservaat voor olifanten. Naast olifanten vind je er leeuwen, antilopen en andere wilde dieren. In het reservaat werd opgericht voor het behoud van een inheemse olifant soort, De instandigheden in het park zijn redelijk primitief, er zijn dus maar weinig voorzieningen voor toeristen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van EthiopiŽ bekijken.

  Vervoer

  Dire Dawa heeft een eigen vliegveld. Dit is de luchthaven Aba Tenna Dejazmach Yilma. In Dire Dawa zijn verschillende buslijnen, waarmee je door de stad kan reizen. Het wegennet in Ethiopië is niet al te best. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd. De wegen die wel geasfalteerd zijn, zijn gefinancierd door de Japanners en de Chinezen. De andere wegen zijn van stenen, rots, gravel en zand. Hierdoor zijn de wegen in het droge seizoen stoffig, en in het regenseizoen modderig.

  Geschiedenis

  De stad Dire Dawa is bijna geheel ontstaan door de schepping van een spoorlijn en ontstond in 1902. De spoorweg bouwers trokken landinwaarts en bereikte het punt van Dire Dawa toen er financiële moeilijkheden ontstonden en de bouw van de spoorlijn gestopt moest worden. De stad bleef de terminal van de spoorlijn voor meer dan een decennia.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dire Dawa