Harar

Mooi plaatje van Harar
Mooi plaatje van Harar

Harar is een stad in Ethiopië. Het is de hoofdstad van de stadsregio Harari, daarbij is het ook de enige stad in deze regio. De stad heeft 127.000 inwoners. Hiervan is de meerderheid islamitisch. De stad was nog lang onontdekt en heeft daarom haar eigen taal en kleding. De stad doet dan ook een beetje middeleeuws aan, mede doordat hij ommuurd is.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Harar
Plaatsen in de buurt van Harar (EthiopiŽ) :
 • Dire Dawa (43 km)
 • Adama (326 km)
 • Addis Abeba (373 km)
 • Gondar (627 km)
 • Axum (653 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Harar

  99 moskeeŽn van Harar (Harar)

  99 moskeeŽn van Harar
  99 moskeeŽn van Harar
  Kaart met locatie 99 moskeeŽn van Harar

  In deze stad ligt het aantal moskeeën per vierkante meter het hoogst van de hele wereld. Er zijn dan ook 99 moskeeën in Harar, dit is één voor elk van de 99 Schone Namen van God. De stad wordt hierdoor door de Afrikaanse moslims gezien als de vierde heilige stad van de Islam. Je zal er dus zeker veel tegen komen tijdens je verblijf in Harar.

  Het Rimbaud Museum (Harar)

  Het Rimbaud Museum
  Het Rimbaud Museum
  Kaart met locatie Het Rimbaud Museum

  In de buurt van de ommuurde stad ligt het museum van Rimbaud. Dit museum is gewijd aan de dichter Arthur Rimbaud met een reeks geïllustreerde wandpanelen (voornamelijk in het Frans) over zijn leven. Het is in een aantrekkelijk huis van een Indiase handelaar gebouwd, op de plaats waar het vroegere huis van Rimbaud zou hebben gestaan. Er is een uitstekende fototentoonstelling, met een aantal foto's genomen door Rimbaud zelf.

  Hyena's voeren (Harar)

  Hyena's voeren
  Hyena's voeren
  Kaart met locatie Hyena's voeren

  Als de avond valt, ongeveer rond 19.00 uur, maken twee 'hyena mannen' zich klaar voor het voeren van hyena's. Net buiten de stadsmuren, een bij het heiligdom van Sjeik Aw Anser en een man bij Fallana Gate, wachten ze de hyena's op. Als toerist kan je dit spektakel bijwonen, onder leiding van een gids. De eerste aanblik van de grootste roofdieren in Afrika doen je zeker even schrikken. De mannen hebben vertrouwen gekweekt bij de beesten, waardoor ze zeer vriendelijk zijn. Ze klimmen letterlijk boven op de mannen en maken er een echte show van. Zelf mag je, met behulp van een stok, als je durf ook de beesten nog voeren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van EthiopiŽ bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Harar is de luchthaven Aba Tenna Dejazmach Yilma in Dire Dawa. Dit vliegveld ligt ongeveer 75 kilometer van Harar af. Het wegennet is Ethiopië is niet al te best. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd. De wegen die wel geasfalteerd zijn, zijn gefinancierd door de Japanners en de Chinezen. De andere wegen zijn van stenen, rots, gravel en zand. Hierdoor zijn de wegen in het droge seizoen stoffig, en in het regenseizoen modderig.

  Geschiedenis

  Deze ommuurde stad, met 7 poorten, wordt ook wel Abadir, Medinet al Awliaa genoemd. Dit betekent dat het als de vierde stad van de Islam wordt gezien. De stad is ongeveer gebouwd tussen de 7e en 9e eeuw. In de 13e eeuw gaf sjeik Abadir de stad waarschijnlijk haar huidige naam. Het is een typische Midden-Oosten stad, door de kleine steegjes met kleurige balkons. Ook zijn er huizen en winkeltjes die wit zijn met groenblauwe muurschilderingen. In 2006 is de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Harar