Cape Point (Bakau)

Cape Point ligt op het punt waar de Gambia rivier de Atlantische Oceaan ontmoet, op het meest westelijke punt van Gambia. De kust bij Cape Point en het iets verder gelegen Bakau bestaat uit prachtige stranden genesteld tussen rotspartijen. In de omgeving van de hotels bevinden zich enkele winkeltjes, een supermarkt, een lokale markt en restaurants, terwijl de hoofdstad Banjul binnen redelijke afstand ligt. Geniet vooral van de couleur locale, die hier in ruime mate aanwezig is.

De kuststrook van Bakau grenzend aan de Atlantische Oceaan wordt gevormd door een klif. Tijdens eb kun je afdalen naar het zeeniveau. Aan deze ruige klif vind je o.a. Ngala Lodge. Een oud koloniaal huis, waar je heerlijk kunt dineren met de tropische tuin en de zee als achter grond. De kuststrook van Bakau grenzend aan de Gambia rivier heeft mooie brede zandstranden.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Gambia? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Coco Ocean Resort & Spa * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
Ngala Lodge * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
The Kairaba Beach * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
LABRANDA Coral Beach Resort * * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
8,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Gambia
Kombo Beach * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Serrekunda Coast
7,9 in reviews

Bekijk alle reizen naar Gambia
Sunbeach Resort * * * *
Gambiaanse Atlantische Kust / Bakau
7,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar Gambia

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Cape Point (Bakau)
 • Banjul (6480 km)
 • Kololi Beach (6488 km)
 • Kotu Beach (6487 km)
 • Ervaringen

  E.S op 20 januari 2017 plaats: Cape Point (Bakau), reisperiode: januari 2017

  Het was slechter dan slecht,echt alles vanaf het hotel tot aan het strand.

  • Algemeen 2
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 2
  • Restaurants 2
  • Bezienswaardigheden 2
  • Inwoners 2
  • Ligging 3

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cape Point (Bakau)

  Botanische tuin Bakau (Cape Point (Bakau))

  Botanische tuin Bakau
  Botanische tuin Bakau

  Het strand van Cape Point bevat ook een botanische tuin. In deze botanische tuin kun je vele verschillende inheemse planten en vogels bewonderen. De perfecte plek om even lekker tot rust te komen en te genieten van de natuur.

  Kachikally Crocodile pool (Cape Point (Bakau))

  Kachikally Crocodile pool
  Kachikally Crocodile pool

  De Kachikally Crocodile pool is zeker een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Het ligt in het centrum van Bakau en is een heilige poel. Over de poel heen hangen groene waterplanten en in de poel leven krokodillen. Deze heilige plek werd ooit eens ontdekt door een Gambiaanse palmwijn tapper: Chomping Bojang. Men gaat naar deze plek toe om offer te brengen en te bidden. De krokodillen lopen vrij rond bij de poel, je kan zelfs een krokodil aaien.

  Markt in Cape Point (Cape Point (Bakau))

  Markt in Cape Point
  Markt in Cape Point

  Breng eens een bezoekje aan de markt. Er zijn 2 markten die je kunt bezoeken en die dicht bij elkaar liggen. Hier vind je verschillende kraampjes waar je producten zoals houtsnijwerk, kralen en Afrikaanse doeken kunt bekijken en kopen. Ook kun je hier lokale etenswaren kopen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Gambia bekijken.

  Vervoer

  Gambia heeft 1 internationaal vliegveld: Banjul International Airport. Ondanks dat het de naam van de hoofdstad van Gambia draagt, ligt het toch nog, in verhouding met de grootte van Gambia, behoorlijk ver buiten Banjul. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 27 kilometer naar Cape Point, Bakau. Vanaf het vliegveld kun je een taxi nemen die je naar Cape Point brengt. De taxi's in Gambia zijn goed te betalen. Als je met een touroperator geboekt hebt word je vaak met een busje naar de plek van bestemming vervoerd. Het openbaar vervoer in Gambia is niet zo goed ontwikkeld. Het beste kun je dus een taxi nemen.

  Geschiedenis

  Bakau is ontstaan door de familie Bojang meer dan 520 jaar geleden. Het is dan ook een van de oudste stadjes van Gambia. Het werd voornamelijk bewoond door vissers en hun familie. Later kwamen er ook meer migranten uit andere Afrikaanse landen wonen. In de 19e eeuw was Bakau nog een klein stadje. Later werd het belangrijker omdat Britse koloniale beheerders er hun privéhuizen gingen bouwen. Zij waren erg gecharmeerd van de mooie stranden met palmbomen. Ondanks dat er veel nieuwere gebouwen staan is het oude dorpje nog steeds bewaard gebleven.

  Heb je interesse in een reis naar Cape Point (Bakau)? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cape Point (Bakau), dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Gambia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Cape Point (Bakau)