De bevolking van India

Vrouwen en kinderen in Pushkar, India
Vrouwen en kinderen in Pushkar, India

De bevolking van India is vriendelijk, beleefd en wil graag alles van iedereen weten. Tijd speelt geen rol, relaties worden als veel belangrijker beschouwd. Ondanks vele overeenkomsten, zijn er ook veel regionale verschillen. Zo zijn er oneindig veel talen en dialecten en verschilt het uiterlijk per regio.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Karaktereigenschappen

De Indiase inwoners zijn beleefd, vriendelijk en erg geïnteresseerd in buitenlanders. Zij vinden het beleefd en interessant om gesprekken te starten in het openbaar. Binnen de kortste tijd weten ze alles van je. Toeristen die wat terughoudend zijn, zullen zich hier wellicht van laten afschrikken. Toch hebben de inwoners de beste bedoelingen en veel respect voor de medemens.

Tijd speelt geen rol

In India speelt tijd geen rol. De Indiërs zijn van mening dat relaties op de eerste plek komen en besteden dan ook veel tijd en aandacht aan het opbouwen en onderhouden van relaties. Zij willen alles van je weten, letten op je gedrag, kijken of je overweg kunt met kinderen en bestuderen of je hun cultuur respecteert. Als Indiërs je eenmaal beter hebben leren kennen, willen zij je graag het moois van het land laten zien. De inwoners zullen verbaasd of zelfs een beetje teleurgesteld zijn wanneer je vertelt dat je maar even de tijd hebt. Tijd speelt in India namelijk absoluut geen rol.
Vraag gratis een offerte aan

Regionale verschillen

De Indiase bevolking is zeer heterogeen wat betreft uiterlijk. Het is dan ook erg gemakkelijk om de verschillen te zien tussen de kleine Bengalees in het oosten, de relatief lange en lichtgekleurde inwoner uit het noorden en midden van het land, de Kshmir met zijn centraal Aziatische verschijning, de Tibetaanse inwoner uit het noorden van Himachal Pradesh en Ladakh, en de donkergekleurde Tamil uit het zuiden. Desondanks deelt het grootste deel van de bevolking een nationalistisch gevoel.

Talen en dialecten in India

India telt maar liefst 850 talen en dialecten. Enkele daarvan hebben ook een eigen schrift. De indeling van het land is met name gebaseerd op taalgrenzen. Ondanks het feit dat er geen sprake is van een officiële landstaal, erkent de Indiase overheid 15 officiële talen. Gelukkig kun je in India ook goed terecht met de Engelse taal. Dit komt door de voormalige Engelse kolonie. Het Engels wordt niet alleen veel gesproken door het Indiase parlement, maar ook tussen bewoners van verschillende deelstaten.

Etiquette

In India kun je soms beter dingen laten. Zo mag je niet zonder hoofdbedekking een Sikh-tempel betreden. Ook het dragen van schoenen kun je beter niet doen op heilige plaatsen van Sikhs, Jain, Hindoestanen of Moslims. In enkele tempels is het ook raadzaam om geen lederen spullen naar binnen te brengen, dit omdat de koe als een heilig dier wordt beschouwd in India. Het dragen van mouwloze truitjes, korte broeken of andere onthullende klerding wordt op heilige publieke plaatsen tevens niet op prijs gesteld.

Op het gebied van eten en drinken zijn er ook een aantal fatsoensregels. Zo is het gebruikelijk om het eerste aanbod te weigeren. Het afslaan van het tweede of derde aanbod wordt daarentegen wel als een belediging beschouwd. Ook is het fatsoenlijk om altijd je handen te wassen, zowel voor als na een maaltijd. Voor hindoes is het tevens gebruikelijk om de mond goed schoon te spoelen. Traditionele families bedienen tijdens een maaltijd eerst de gasten en mannen en pas als zij klaar zijn, mogen de vrouwen eten. Als je ten slotte wordt gevraagd om de zout aan tafel door te geven, plaats je het niet in andermans hand. Dit brengt namelijk ongeluk!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

4,8

Gerelateerde artikelen