India's Gouden Driehoek

Delhi, India
Delhi, India

India is, met een oppervlakte van 3,1 miljoen km², een van de grootste landen ter wereld. Het land is daarmee ongeveer 97 keer zo groot als Nederland en er wonen meer dan een miljard mensen. India grenst onder andere aan Bangladesh, Nepal, China en Pakistan. De steden Delhi, Agra en Jaipur vormen samen de Gouden Driehoek. Als je het mooiste deel van India in korte tijd wilt zien, dan is een bezoek aan de gouden driehoek de perfecte manier om de wonderen van India te ontdekken. Je ontdekt indrukwekkende steden, vele historische monumenten en een bijzondere cultuur.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Delhi

De persoon Mahatma Gandhi heeft in de geschiedenis van deze stad een zeer belangrijke rol gespeeld. Na Portugal en Frankrijk is Engeland in 1858 in India aan de macht gekomen en tot 1947 behoorde het land tot het Britse Rijk. De legendarische 'vredige strijd' van Gandhi zorgde uiteindelijk voor de onafhankelijkheid van India. Nadat hij zijn rechtenstudie had afgerond, keerde hij terug naar India om vreedzaam te strijden voor de onafhankelijkheid van het land en daarom wordt hij gezien als één van de grondleggers van het moderne India. Maar in 1948 eindigde het leven van Gandhi abrupt, toen hij in zijn achtertuin werd vermoord door een extremistische Hindoe.

Alleen al in de stad Delhi wonen ruim veertien miljoen mensen. De stad bestaat uit twee delen waarover de inwoners verspreid wonen, namelijk Old Delhi en New Delhi.
Het oude Delhi is gesticht op de ruïnes van zeven oude steden. Als dynastieën vroeger een stad veroverden, was het gebruikelijk de stad eerst volledig te verwoesten om vervolgens weer alles opnieuw op te bouwen. De stad is een web van kleine, krappe straatjes waar heel veel mensen druk bezig zijn met allerlei verschillende dingen. Old Delhi was tussen de 17de en 19de eeuw zelfs de hoofdstad van moslims waardoor er nog veel moskeeën en monumenten te vinden zijn in dit gedeelte die naar die periode verwijzen.

New Delhi werd in de 19de eeuw ruim en groots opgezet door de Britten en moest gaan functioneren als de nieuwe hoofdstad van het Britse imperium in Azië. In tegenstelling tot Old Delhi heeft dit deel van de stad grote, brede straten, parken en fonteinen. De regerings- en overheidsgebouwen zorgen ervoor dat de stad een vorstelijke uitstraling heeft omdat de stad geen Brits of koloniaal uiterlijk mocht hebben.

* Jama Masjid-moskee

Deze moskee is een belangrijke plaats voor moslims en is de grootste moskee van India. Om als toerist eens een kijkje in deze moskee te nemen is bijzonder want er is een haar uit de baard van de profeet Mohammed in de moskee aanwezig die je kunt bekijken. Ook is er hoofdstuk uit de Koran te zien dat door hem geschreven is. Vraag gratis een offerte aan

* Rode Fort

Het schitterende Rode Fort is gelegen in Old Delhi. De vesting dankt zijn naam aan de opvallende rode zandsteen waarmee het gebouwd is. Het gebouw werd voornamelijk gebruikt als onderkomen van Shah Jahan, een keizer van het Mogoelrijk en als vesting voor de Moghuls. Tegenwoordig heerst er een aangename rust in het fort en kun je er tijdens de bezichtiging even heerlijk bijkomen.

* Chandi Chowk

Chandi Chowk is een geschikte plek om leuke, goedkope souvenirs te kopen. In deze overdekte passage, die één van de grootste markten van Delhi is, liggen diverse leuke winkeltjes en ook kunst en antiek zijn er verkrijgbaar. Het is één van de grootste markten van Delhi.

Agra

De paleizen, het mausoleum en het fort in deze stad herinneren nog steeds aan de macht en rijkdom van de Moghuls, die deze stad in 1526 tot hoofdstad van hun rijk bekroonden. Heden ten dage is Agra zowel een studiestad als een belangrijk zakencentrum. Maar ook is de stad bekend om de ambachten en traditionele handwerken, zoals tapijten en leren handelswaar.

* Taj Mahal

Het mausoleum Taj Mahal heeft ervoor gezorgd dat de stad Agra echt grote bekendheid kreeg. De Taj Mahal is één van de zeven architectonische wereldwonderen, die Moghul keizer Shah Jahan in de 17de eeuw liet bouwen. Terwijl hij het Rode Fort liet bouwen om het als zijn eigen onderkomen te gebruiken, liet hij de Taj Mahal bouwen voor zijn geliefde vrouw die hem veertien kinderen schonk en stierf op het kraambed. In dit schitterende mausoleum van wit marmer bezet met edelstenen liggen zowel zijn vrouw als Shah Jahan begraven.

Het architectonische wereldwonder ziet er elke dag anders uit door het gebruik van de speciale materialen en de lichtval. Vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond zorgt de zon ervoor dat het witte marmer roze wordt gekleurd en daardoor is de Taj Mahal op dat moment een wonderschoon plaatje. De pure schoonheid van de Taj Mahal mag je dus absoluut niet missen tijdens je reis door India!

Taj Mahal in Agra
Taj Mahal in Agra

Jaipur

Dit is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en staat ook wel bekend als de Roze Stad vanwege de huisjes die roze zijn geverfd. Roze is namelijk de algemene welkomstkleur van India en in deze stad worden huiseigenaren verplicht hun huizen roze te verven. Bij Jaipur ligt het Amer Fort. 

* Maharadja

Rajasthan heeft ooit uit 22 kleine vorstendommen bestaan en men noemde de koning van deze vorstendommen 'Maharadja'. De maharadja’s leidden een luxe leventje want ze woonden in gigantische paleizen en reden in grote auto's. Maar ze verloren hun privileges na de onafhankelijkheid van India in 1947 en ook hun inkomstenbron ging verloren toen de jaarlijkse toelage, die de vorsten tot de jaren zeventig ontvingen, werd afgeschaft. De maharadja’s moesten een nieuwe bron van inkomsten verzinnen om nu in hun levensonderhoud te voorzien. Zij losten dit op door hun paleizen en koopmanshuizen open te stellen en aan entreegeld aan de bezoekers te vragen. Een bekend voorbeeld is het Rambagh Palace, een authentiek paleis dat verbouwd is tot een prachtig hotel.

* Paleis der Winden

Niet alleen het Rambagh Palace maar ook het Paleis der Winden (de Hawa Mahal) is een zeer kenmerkend gebouw van Jaipur. Dit gebouw functioneert niet zozeer als woonhuis, maar wel als een venster. De raampjes in het venster werden vroeger door de vele vrouwen van de maharadja gebruikt om het leven en de processies in de stad in het oog te houden. Het gebouw kreeg de naam het Paleis der Winden omdat de bouw van het paleis of het venster voor verkoelende winden voor de vrouwen zorgden.

* Festival

Als je in maart in Jaipur bent, is het een spektakel om één van de festivals te bezoeken. In maart wordt bijvoorbeeld het Gangaur Festival gehouden. Met dit festival wordt het einde van de winter en het begin van de lente gevierd. Tijdens dit festival beschilderen de vrouwen hun handen en vingers met vrolijke symbolen van henna. Ook hoort een optocht met beschilderde olifanten, kamelen en paarden bij het Gangaur Festival. In die optocht lopen ook muzikanten en kunstenaars mee. De optocht bestaat dus een prachtig levendig gezelschap en dit kleurige festival mag je niet missen als je in de buurt bent.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen