Geloofsrituelen India

Meisjes uit India in Pushkar
Meisjes uit India in Pushkar

Tijdens de vakantie in India kom je vaak in aanraking met plaatselijke rituelen, de een extremer dan de andere. Maar het hoort allemaal bij de Indiaanse cultuur.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ghat

Een ghat is een religieus badplaats. Hier komen groepen mensen bij elkaar. Soms gaat een groep mensen rondom een man zitten, om en om man-vrouw. De mannen gieten bij hun vrouwen water in de hand en daarna gieten de helpers water over allebei de handen, sommige gooien het nog over zich heen. Dit ritueel wordt herhaald en daarna loopt een helper alle mensen langs en geeft ze een rode stip op het voorhoofd. Sommige deden dit terug bij hem of raakten zijn voeten aan. Daarna stonden ze allemaal op liepen naar het meer om daar bloemblaadjes in het water te strooien, daarna kwamen ze terug bij de man en gingen ze op de knieën voor hem zitten met gebogen hoofd, raakte daarna met linkerhand linkervoet aan en met de rechterhand de rechtervoet aan.

Baden in de Ganges
Baden in de Ganges

Lopen

Sommige Indiërs lopen elke dag meer dan 5 km naar het werk, voor die tijd (rond 4 uur) doen zij uitgebreid het gebed. Traditie is om met een lange ketting met kralen, de kralen een voor een op te rollen in je hand en daarbij lord Krishna roepen. Onderweg naar huis wordt er gestopt bij een tempel en daar wordt gebed nogmaals gedaan. Al lopend naar huis wordt hetzelfde ritueel met de ketting uitgevoerd. Vraag gratis een offerte aan

Weg met kwaad

Boven de deuren hangen vaak groene chilipepers met limoenen aan een draadje geregen. Dit zorgt ervoor dat negatieve invloeden en kwade dingen buiten blijven.

Kaal hoofd

Je ziet ook veel jongens en mannen met een kaal hoofd met enkel een piepklein stukje haar of een klein knotje.

Badrituelen

De meeste Indiërs nemen 's ochtends een bad in de badplaats wat volgens een heel ritueel met bloemblaadjes en kannen gaat. Een volle kan water houden ze boven hun hoofd en daar laten ze langzaam water uitlopen, dit herhalen ze een paar keer.

Stip

Pushkar is een echt Hindoe dorp, dus iedereen heeft een stip op het hoofd.

Trouwen

Het huwelijk is hier ook een geval apart. De man mag een foto zien van de vrouw die hij gaat trouwen, en hij mag nee zeggen. Als een vader een vrouw moet gaan zoeken voor zijn zoon is het allerbelangrijkste criteria dat ze van dezelfde Kaste komt. Zo niet, vindt er absoluut geen huwelijk plaats. Daarnaast kijkt de vader naar haar studie, haar familie en naar de astrologie, de sterren moeten wel gunstig staan.

Het hindoeïsme

* Je hebt de god Brahman, die zelf nooit uien en knoflook at. Hij vond ze namelijk stinken. Vele Indiërs volgen eigenlijk zijn leefwijze op. Als ze een tempel van god Brahman bezoeken doen ze vaak een doek voor hun mond om maar niet te stinken of uit hun mond te ruiken voor hun god.
* Dan heb je Shiva die beste god rookte veel wiet, wat ze hier Bangh noemen. En omdat hun god het deed, wordt Bangh hier gedoogd. Er zijn zelfs een aantal plaatsen waar een Banghshop is. De wiet wordt aangeleverd door de regering en alle mannen nemen daar geregeld van. Vrouwen mogen het maar eens in het jaar op een heilig feest. Ze maken er dan ook wel koekjes en chocola van.
* Bier (alcohol) is in veel plaatsen niet toegestaan vanuit het geloof. Dit kan je wel buiten de kaart om bestellen. Zo krijgen sommige mannen het bier in een theepot om het allemaal zo geheim mogelijk te houden...

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen