Bollywood in India

Bollywood, India
Bollywood, India

De grootste filmindustrie ter wereld vind je niet in Hollywood, maar in Bombay, India! Bollywood is een samentrekking van Bombay en Hollywood en produceert het grootste aantal films ter wereld. Al vanaf 1913 worden er met veel succes films gemaakt, al waren de eerste producties niet echt geweldig. Voordat de kleurenfilm en het geluid in de jaren '30 werd geïntroduceerd, werden er al 200 films per jaar gemaakt.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zang en dans

Bijzonder aan de films is dat ze veel zang en dans bevatten, waardoor het eigenlijk meer musicals zijn. De dansscènes worden zorgvuldig gechoreografeerd en zijn vaak gebasseerd op klassieke Indiase dansstijlen. Over het algemeen worden de films volledig Hindi gesproken, maar de laatste jaren wordt er steeds meer gekozen voor een combinatie van Hindi en Engels om de buitenlandse populariteit van de films te vergroten.

Diverse genres

De films uit Bollywood zijn grofweg in te delen in vier genres. De hindoeïstsche mythologie, waarbij epische verhalen verfilmd worden, verfilmde theatervoorstellingen, oude volksverhalen en Hollywood remakes. Bij deze films worden verhalen uit Hollywood films grotendeels overgenomen, waarbij dikwijls van plagiaat te spreken is. Vraag gratis een offerte aan

Interessante ontwikkelingen

Doordat de populariteit van de films buiten India blijft groeien, worden er steeds meer overeenkomsten tussen Bollywood en andere organisaties, vaak buiten India, afgesloten. Hierdoor komt het plegen van plagiaat steeds minder voor, het wordt door het groeiende publiek en de geldschieters niet geaccepteerd. Een andere ontwikkeling die de Hindu filmindustrie door maakt is de stijging in productiekosten. Er is meer geld beschikbaar, waardoor de van oorsprong kleinschalige films zijn uitgegroeid tot miljoenen producties.

Prestigieuze prijzen

De Hindi filmindustrie kent ook zijn eigen prijsuitreikingen. De Bollywood Movie Awards worden sinds 1992 ieder jaar opnieuw in New York gehouden. Prijzen gaan onder andere naar de beste acteur, beste film, beste choreografie en beste zanger. De winnaars worden bepaald door het Indiase publiek. Ook deze prijsuitreiking is gevuld met spectaculaire zang- & dansoptredens en worden gepresenteerd door beroemdheden uit zowel Bollywood als Hollywood films.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen