Ontdek Noord-India

Delhi, Noord-India
Delhi, Noord-India

India, één woord voor een land wat zo ontzettend divers is. De enorme bevolking is een mengeling van culturen met verschillende talen en religies. Een groot deel van de inwoners woont in het noorden van India. De regio Noord-India strekt zich uit van de toppen van de Himalaya tot de woestijnen van Rajasthan, van de plattelandsdorpjes tot de moderne megapolis Delhi. Officieel bestaat Noord-India uit de staten Delhi, Jammu & Kashmir, Haryana, Himachal Pradesh, Punjab, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarakhand en het unieterritorium Chandigarh.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en een van de snelst groeiende steden van het land. De stad bestaat uit twee delen: Old Delhi en New Delhi. Vanuit Delhi kun je de rest van het land bereiken per vliegtuig, trein, bus en auto. In deze stad vind je universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd.

Jammu & Kashmir

Ben je op zoek naar prachtige paleizen en eeuwenoude tempels dan zit je goed in Jammu. De stad is gelegen op de uitlopers van de Himalaya wat de oude gebouwen goed heeft beschermd. Trekpleisters zijn de Bawey Wali Mata Tempel, de Raghunath Tempel, het Amar Mahal Paleis en het heiligdom Peer Mitha. Kashmir wordt bestempeld als 'het Paradijs'. De koele gebieden van de vallei zijn een aangename afwisseling ten opzichte van de hitte op de vlaktes. Pahalgam is het meest bekende vakantieoord in dit gebied.

Landschap Pahalgam vallei
Landschap Pahalgam vallei

Haryana

Haryana is samen met Punjab de graanschuur van India. De belangrijkste stad van dit gebied is Kurukshetra, dit is een heilige stad voor hindoes.

Himachal Pradesh

Shimla is de hoofdstad van het kleine staatje Himachal Pradesh. Hier vind je mooie historische monumenten die nog een keizerlijke glorie uitstralen. Shimla was ten tijden van de Britse overheersing de zomerhoofdstad van het land. In deze staat liggen tevens de plaatsen Dharamshala en McLeodganj, waar Zijne Heiligheid de Dalai Lama in ballingschap leeft. Een leuke tocht in dit gebied is de rit van Shamla naar Kalka met het 'speelgoedtreintje'.

Punjab

Punjab is samen met Haryana de graanschuur van India. Hier wortelt de oorsprong van de sikh-religie. In de stad Amritsar ligt de Gouden Tempel (Harmandir Sahib), wat het belangrijkste heiligdom van de sikhs is.

Harmandir Sahib, Gouden Tempel, Amritsar
Harmandir Sahib, Gouden Tempel, Amritsar

Rajasthan

Rajasthan betekent 'Land der Koningen' en dat verwijst naar de geschiedenis van deze streek. Er zijn veel verhalen over moed en opoffering en overal staan mooie paleizen en forten. De Rajputs, heersers van dit gebied, hebben zich eeuwenlang verzet tegen de Westerse invasie. Er liggen veel bekende steden in Rajasthan zoals Jaipur, Jodhpur, Jaisalmer en Udaipur.

Uttar Pradesh

Wil je kennis maken met de verschillende Indiase culturen dan ben je in het dichtbevolkte Uttar Pradesh aan het juiste adres. Deze streek is bezaaid met pelgrimsplaatsen en heiligdommen waar vele festivals worden georganiseerd. De bekendste steden in deze gebieden zijn Varanasi, Agra en Lucknow.

Uttarakhand

In Uttarakhand vind je o.a. het oudste wildpark van India, Corbett National Park. Maar ook een van de oudste steden van het land, Dehradun. Het is een van de mooiste provincies van India, gelegen aan de rand van het Himalaya-gebergte. Vooral liefhebbers van avontuur komen hier aan hun trekken. Je kunt er bijvoorbeeld skiën en hiken maar ook raften op een van de vele rivieren.

Unieterritorium Chandigarh

Het unieterritorium Chandigarh is gelegen in de staat Haryana en dit was de eerste moderne stad van India. Het is de hoofdstad van de staten Punjab en Haryana. De stad is een belangrijk toegangspunt voor reizen naar Himachal Pradesh. Een unieterritorium wordt geregeerd door de regering in New Delhi, andere staten hebben hun eigen gekozen regering.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen