Vrijwilligerswerk in India

Vrouwen en kinderen in Pushkar, India
Vrouwen en kinderen in Pushkar, India

Het dagelijks leven van India wordt grotendeels in beslag genomen door religie en cultuur. Ondanks het feit dat de bevolking van India relatief hooggeschoold is, is het werkloosheidspercentage hoog. De werkloosheid draagt niet bij aan de ontwikkeling van het land waardoor ontwikkelingshulp niet onbruikbaar is. Vrijwilligerswerk in India is de beste manier om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land en om optimaal kennis te maken met de Indiase bevolking. Er zijn dan ook veel vrijwilligersorganisaties over de hele wereld die actief zijn in India. Van de 235 organisaties zijn er 9 uitermate geschikt voor Nederlanders.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

The Institute of Cultural Affairs

Deze organisatie biedt vrijwilligers de mogelijkheid om aan een tiental projecten in India mee te werken. Om als vrijwilliger te participeren is er voorafgaand een gedegen voorbereiding en selectie. Als voorbereiding is er een verplichte training van 12 dagen. Bij deze training wordt er aandacht besteed aan duurzaamheid en de participatieve methoden van projecten. Het doel van de organisatie is om Indiase mensen te stimuleren om hun eigen problemen op hun eigen wijze op te lossen.

Jongeren & Missie

De organisatie Jongeren & Missie heeft als doel om jonge mensen te inspireren zich in te zetten voor een betere wereld. Jongeren worden bij de organisatie voorbereid om voor een tijdje het leven te delen met Indiase mensen. Centraal staat bij de voorbereiding en begeleiding om te leren omgaan met elkaar als mens waarbij andere gebruiken, ideeën en leefomstandigheden van pas komen. Bij Jongeren & Missie krijgen Nederlanders vanaf 18 jaar de kans om 3 maanden tot één jaar in India te werken. Vraag gratis een offerte aan

SAMEN - Jongeren en Straatkinderen

SAMEN organiseert regelmatig reizen naar India waarbij Nederlandse jongeren de mogelijkheid krijgen om vrijwilligerswerk te doen. Het doel van SAMEN is om Nederlanders in contact te brengen met de straatkinderen in India. Jongeren van 18 tot 25 jaar kunnen deelnemen aan de jaarlijkse groepsreis in de zomer of aan een reis van 3 tot 8 maanden. SAMEN biedt een voorbereiding en begeleiding aan tegen lage kosten omdat de organisatie gesubsidieerd wordt. De vrijwilliger betaalt alleen voor de eigen reis en het verblijf.

Stichting IJU

Deze organisatie biedt een jaar vrijwilligerswerk aan in India. In het land wordt er samengewerkt met vrouwenontwikkelingsorganisaties en Dalit-organisaties. De Dalit-organisaties bevinden zich in de deelstaten Andhra Pradesh, Tamil Nadu, West-Bengalen en Orissa. Voorafgaand aan de reis vindt er een uitgebreide voorbereiding plaats.

Stichting Internationale Werkkampen (SIW)

De stichting SIW wil met haar activiteiten internationaal contact en interculturele uitwisseling bevorderen. Daarnaast is het doel om het verrichten van maatschappelijk werk op vrijwilligersbasis te stimuleren. Tot slot streeft SIW naar de zelfontplooiing van de vrijwilliger. Het vrijwilligerswerk is beschikbaar voor alle leeftijden, afhangend van het soort project. SIW biedt projecten aan op het gebied van sociologie, natuur, bouw, cultuur en archeologie. Momenteel is een belangrijk natuurproject het redden van schildpadden.

Stichting AFS Nederland

Deze stichting verzorgt in Nederland al sinds het jaar 1947 uitwisselingsprogramma's voor jongeren waarbij er geen sprake is van commerciële belangen. Sinds een tijdje worden er jongeren uitgezonden naar India om daar op vrijwillige basis mee te werken aan het Wereldwerkprogramma. Een deel van de bijdrage hiervan komt ten goede aan de projecten waar zij werkzaam aan zijn.

Calcutta Rescue Fund Nederland

Calcutta Rescue Fund Nederland ondersteunt het Calcutta Rescue project dat de Engelse arts Jack Preger heeft opgezet. De organisatie biedt krottenwijkbewoners in Noord-Calcutta zorg, voorlichting en onderwijs aan. Potentiële Nederlandse vrijwilligers worden door de organisatie geïnformeerd en het werk in Calcutta wordt mogelijk gemaakt door de werving van fondsen.

Missionaries of Charity Nederland

De vrijwilligersorganisatie Missionaries of Charity Nederland is de tak van Moeder Teresa's internationale congregatie. Het hoofdkwartier is gevestigd in Calcutta en biedt Nederlanders de mogelijkheid om vrijwillig in één van de centra te werken.

AMAIDI - Volunteering In India

AMAIDI helpt Nederlandse vrijwilligers en stagiaires bij het vinden van een geschikte werkplek in India. De organisatie is zowel vraaggericht als aanbodgericht en draagt zorg bij aan plaatsing, begeleiding, logistiek en huisvesting.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen