Reisadvies: Is India een veilig vakantieland?

Een drukke straat in India
Een drukke straat in India

India is een land in Zuid-Azië met een enorme variatie aan landschappen en gigantische steden. Het is daarom een bijzonder land dat geliefd is bij reizigers. Waar reizigers zich wel van bewust moeten zijn, is dat het momenteel onveilig is om naar het grensgebied India-Pakistan te reizen. In dit artikel kom je meer te weten over het huidige reisadvies, lichten we toe hoe het staat met de veiligheid in de hoofdstad New-Delhi en vertellen we je waar je rekening mee moet houden tijdens je reis door India.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Voor India geldt een algemeen inreisverbod. Een groot deel van India is dan ook oranje gekleurd en sommige delen zelfs rood. Het inreisverbod geldt vanwege het coronavirus. 

Onveilige gebieden

De Rijksoverheid adviseert om niet naar het grensgebied van India met Pakistan en het gebied rond de bestandslijn in de noordelijke deelstaat Jammu en Kasjmir te reizen. In het noordoosten van India zijn er deelstaten waarbij wordt aangeraden om alleen doorheen te reizen als het echt noodzakelijk is. Dit zijn de deelstaten: Arunachal, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Pradesh en Tripura. Deze gebieden zijn onveilig vanwege de gewapende groepen die er actief zijn. Voor een aantal landelijke deelstaten in India gelden veiligheidsrisico's, omdat de Maoïstische groeperingen er voor onrust zorgen. Dit zijn o.a. de deelstaten: Bihar, Odisha, en West Bengal. Ontvoeringen, afpersingen en aanslagen komen hier vaak voor.

Reisbeperkingen opgelegd door Indiase autoriteiten
Er zijn een aantal regio's en gebieden in India die je als buitenlandse toerist alleen kunt bezoeken als je daar vooraf toestemming voor hebt gekregen. Je hebt hiervoor een 'Protected Area Permit (PAP) of een Restricted Area Permit (RAP) nodig'. Deze zijn aan te vragen bij de Indiase ambassades. Houd er rekening mee dat er zware straffen gelden als je toch een gebied bezoekt zonder een geldige 'permit'.

De omgeving van deelstaat Jammu en Kasjmir
De omgeving van deelstaat Jammu en Kasjmir

Veiligheid New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India. De drukke stad ligt in een gebied dat geel is gekleurd. Dit houdt in dat er veiligheidsrisico's gelden en dat je hier rekening mee moet houden. Let daarnaast ook goed op je persoonlijke eigendommen. In grote steden zoals New Delhi zijn vaak veel zakkenrollers en bendes actief.

Houd ook hier rekening mee

Foto's maken
Je mag in India geen foto's maken van luchthavens, politie- en legerposten of (kern)-energiecentrales. Je kunt hier zelfs voor gearresteerd worden. 

Eten op straat
We raden aan om goed op te passen met het eten van etenswaren die op straat worden verkocht. Het komt namelijk vaak voor dat toeristen hier ziek van worden.

Seksualiteit en intimiteit
In India wordt er niet op dezelfde manier gekeken naar seksualiteit en intimiteit in het openbaar. Wat voor jou onschuldig lijkt kan leiden tot heftige reacties van de lokale bevolking.

Criminaliteit
Vooral in de toeristische gebieden is er veel sprake van criminaliteit. Houd daarom je spullen goed in de gaten. Reis 's avonds niet alleen om berovingen te voorkomen.

Natuurgeweld
Tijdens de moessonperiode kunnen overstromingen en aardverschuivingen voorkomen. Daarnaast kunnen tropische stromen en cyclonen voorkomen.

Demonstraties
Het kan voorkomen dat de demonstraties die gehouden worden uit de hand lopen. Dit kan weer leiden tot geweld en gevaarlijke situaties. Vermijd daarom zo veel mogelijk de demonstraties.

Demonstratie in India
Demonstratie in India


Veiligheid vrouwen
In India zijn er regelmatig meldingen van seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen. Het wordt daarom aangeraden om als vrouw op je hoede te zijn als je door India reist. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt vrouwen aan om bedekt gekleed te gaan en afgelegen plaatsen te vermijden. Het is verstandig om na zonsondergang niet alleen over straat te gaan. Ook het gebruik van het openbaar vervoer of een taxi nemen kan beter vermeden worden na zonsondergang. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen