Sapporo

Sapporo Japan
Sapporo Japan

Sapporo ligt aan de westkust van het eiland Hokkaido, in het noorden van Japan. Sapporo is de moderne hoofdstad van het eiland Hokkaido en is nog niet eens zo oud. in 1857 woonden er maar 7 mensen, tegenwoordig is het de op 4 na grootste stad van Japan. Doordat de stad nog jong is heeft het niet de traditionele Japanse architectuur zoals je die in heel veel andere steden wel vind. Daarintegen is het wel een hele gezellig stad waar veel reizigers komen. Door de noordelijke ligging en de aanwezigheid van bergen is Sapporo hét wintersportgebied van Japan. Sapporo werd op de kaart gezet toen er in 1972 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Tegenwoordig is de stad vooral bekend om het Sapporo Snow Festival waar jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen van over de hele wereld op afkomen. Japan staat natuurlijk bekend om haar keuken. In Sapporo vind je heel veel lekkere eettentjes en mooie restaurants.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sapporo
Plaatsen in de buurt van Sapporo (Japan) :
 • Hokkaido (110 km)
 • Honshu (733 km)
 • Tokyo (824 km)
 • Kyoto (998 km)
 • Osaka (1049 km)
 • Hiroshima (1214 km)
 • Shikoku (1243 km)
 • Fukuoka (1406 km)
 • Nagasaki (1511 km)
 • Kyushu (1943 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sapporo

  Historical Village of Hokkaido (Sapporo)

  Historical Village of Hokkaido
  Historical Village of Hokkaido
  Kaart met locatie Historical Village of Hokkaido

  De Historical Village of Hokkaido is een openluchtmuseum met traditionele huizen van Hokkaido (eiland van Japan). Het museum is onderverdeeld in een vissersdorp, een boerendorp en een typisch bergdorpje. Op 10 minuten loopafstand van de Historical Village is ook het Historical Museum of Hokkaido te vinden. Het museum vertelt de geschiedenis van de ontwikkeling van het Japanse eiland Hokkaido.

  Moerenuma Park (Sapporo)

  Moerenuma Park
  Moerenuma Park
  Kaart met locatie Moerenuma Park

  Het Moerenuma Park is een groot park aan de rand van Sapporo. Het prachtige groene park met een omtrek van ongeveer 4 kilometer is omgeven door een moeras. In het park zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals Mount Moere, de Sea Fountain en het glazen, piramidevormige bouwwerk Hidamari. Daarnaast heeft het park ook een strand, Moere Beach, welke geopend is van juni tot en met september. Je kunt voor het park fietsen huren voor 100 yen per uur.

  Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri) (Sapporo)

  Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
  Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
  Kaart met locatie Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)

  Het Sapporo Snow Festival wordt gehouden in Sapporo gedurende één week in februari. Het is begonnen in 1950 door studenten en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een groot evenement. Het festival trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers, zowel uit Japan als uit andere landen wereldwijd. Het festival vestigt zich op 3 plekken: de "Odori Site", de "Susukino Site" en de "Tsu Dome Site". De laatste is gericht op families met een grote glijbaan en waar gedaan kan worden aan "snowrafting".

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Vervoer

  Sapporo ligt aan de westkust van het Hokkaido Prefecture, het noordereiland van Japan. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het New Chitose Airport. Deze ligt op ongeveer 47 kilometer van het centrum van de stad. Om van het vliegveld naar de stad te komen (of andersom) kun je de trein nemen, deze is goedkoop en vertrekt elke 15 minuten. Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld. De wijken zijn opgedeeld in nummers in de vorm van richting. Voorbeeld: het Sapporo Beer Museum is gevestigd in de wijk (block) North 7, East 9. Het klinkt erg ingewikkeld maar eenmaal in de stad heb je het zo onder de knie. Sommige delen van de stad zijn goed te doen te voet maar heb je even geen puf om te lopen dan kun je ook de tram, bus, metro of taxi pakken.

  Geschiedenis

  De naam Sapporo komt uit de taal van de Ainu, de oorspronkelijke bewoners van Hokkaido, en betekent 'groot droog land', of 'belangrijke rivier die door de vlakte stroomt'.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sapporo