Osaka

Osaka op Honshu
Osaka op Honshu

Osaka is gelegen op Honshu, waar de Yodo-rivier uitmondt in de baai van Osaka. Osaka is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur Osaka. Osaka behoort met het nabijgelegen Kyoto en Nara tot de bakermat van de Japanse cultuur en bevolking; de hoofdstad Tokyo kwam pas veel later tot bloei. De stad is een van de belangrijkste industriële centra van Japan, en wordt wegens de textielnijverheid ook wel het Manchester van het Oosten genoemd. Osaka is ook een van de belangrijkste havens van Japan.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Osaka
Plaatsen in de buurt van Osaka (Japan) :
 • Kyoto (51 km)
 • Shikoku (224 km)
 • Hiroshima (282 km)
 • Honshu (324 km)
 • Tokyo (401 km)
 • Fukuoka (483 km)
 • Nagasaki (562 km)
 • Kyushu (952 km)
 • Sapporo (1049 km)
 • Hokkaido (1144 km)
 • Ervaringen

  op 8 augustus 2018 plaats: Osaka, reisperiode: juli 2018

  Japan is zó anders dan de rest van Azië; de mensen zijn heel aardig, behulpzaam en bescheiden. Alles is zó opvallend goed georganiseerd; de bus, de trein, het hotel, de restaurants. Overal is het heel schoon; zelfs op de toiletten van een willekeurig bus- en treinstation. Er zijn zelfs geen afvalbakken te bekennen. Iedereen neemt zijn eigen afval mee naar huis. Het eten is overheerlijk; heel vers en divers en voor elke prijsklasse. Overal zijn restaurantjes. De menukaarten bevatten meestal foto's en anders werkt aanwijzen ook heel goed. De steden zijn uitstekend bereisbaar met de bus, metro of de trein. Overal zijn informatiepunten. De steden zijn een mooie afwisseling van historisch en modern Japan. Een heel klein minpuntje zou het geringe Engels zijn die de mensen nu nog spreken, maar ook dat heeft zijn charme. Over 2 jaar komen de Olympische Spelen naar Japan; als er één land is dat dit goed kan organiseren dan is het Japan! Daar hebben we het volle vertrouwen in. De mensen werken heel hard en zeer efficiënt. Zeer de moeite waard!!!

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Osaka

  National Bunraku Theater (Osaka)

  National Bunraku Theater
  National Bunraku Theater
  Kaart met locatie National Bunraku Theater

  In het National Bunraku Theater in Osaka wordt het traditionele Japanse poppenspel uit de 17e en 18e eeuw levend gehouden. Banraku-poppen zijn enorm groot; voor de bewegingen zijn per pop drie (in het zwart geklede) mensen nodig. Er worden geen touwtjes gebruikt, maar de spelers hebben wel de mogelijkheid de ledematen, oogleden, oogballen, wenkbrauwen en monden van de poppen te bewegen. Hierdoor hebben de poppen een realistische uitstraling. Het verhaal wordt door één enkel persoon verteld en de muziek wordt gespeeld op een shamisen, een traditioneel Japans snaarinstrument. De show is ook in het Engels te volgen.

  Osaka Aquarium Kaiyukan (Osaka)

  Osaka Aquarium Kaiyukan
  Osaka Aquarium Kaiyukan
  Kaart met locatie Osaka Aquarium Kaiyukan

  Het Osaka Aquarium Kaiyukan is een van Japans meest spectaculaire aquaria. Het aquarium bestaat eigenlijk uit een reeks aquaria die rondom één gigantische watertank zijn opgebouwd, welke de Grote Oceaan representeert. In deze tank is de circa 4,5 meter lange walvishaai een echte publiekstrekker. Andere voorbeelden van tanks zijn "Jungle Forest" en "Antarctica". Bezoekers beginnen hun rondleiding op de achtste verdieping en gaan in de vorm van een spiraal naar beneden. Op deze manier kunnen de aquaria via verschillende uitzichten bekeken worden. Er is ook een restaurant gelegen in het aquarium, met een geweldig uitzicht op de "oceaan". Een bezoek aan het aquarium neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

  Shitennoji Tempel (Osaka)

  Shitennoji Tempel
  Shitennoji Tempel
  Kaart met locatie Shitennoji Tempel

  De Shitennoji Tempel is een van Japans oudste tempels. De tempel is in het jaar 593 gebouwd door prins Shotoku, die de introductie van het boeddhisme in Japan ondersteunde. Ondanks dat de tempel verschillende keren is afgebrand, is deze steeds zorgvuldig gereconstrueerd. Het gebied buiten de tempels is vrij toegankelijk, maar voor de Gokuraku-jodo tuin en het "treasure house" moet wel betaald worden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Vervoer

  De stad beschikt sinds 1933 over een metronet, en is sinds 1964 met Tokyo verbonden via de eerste Shinkansen-spoorlijn. De internationale luchthaven Kansai is de belangrijkste luchthaven van Osaka. De luchthaven is gebouwd op een kunstmatig eiland dat aangelegd is in de baai van Osaka.

  Geschiedenis

  Osaka was in een ver verleden (tussen de 4e en 8e eeuw) de hoofdstad van Japan. Toen heette de stad Niniwa, wat "snelle golven" betekent. In 1583 bouwde legeraanvoerder Toyotomi Hideyoshi een kasteel in Osaka. Het was de grootste versterkte vesting in Japan. Dit kasteel werd tijdens de heerschappij van de Tokugawa’s verwoest. Het werd in 1931 herbouwd, maar bij een bombardement in 1945 opnieuw beschadigd. Pas in het midden van de jaren '90 werd het kasteel gerestaureerd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Osaka