Osaka

Osaka op Honshu
Osaka op Honshu

Osaka is gelegen op Honshu, waar de Yodo-rivier uitmondt in de baai van Osaka. Osaka is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur Osaka. Osaka behoort met het nabijgelegen Kyoto en Nara tot de bakermat van de Japanse cultuur en bevolking; de hoofdstad Tokyo kwam pas veel later tot bloei. De stad is een van de belangrijkste industriële centra van Japan, en wordt wegens de textielnijverheid ook wel het Manchester van het Oosten genoemd. Osaka is ook een van de belangrijkste havens van Japan.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Osaka
Plaatsen in de buurt van Osaka:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Osaka

National Bunraku Theater (Osaka)

National Bunraku Theater
National Bunraku Theater

In het National Bunraku Theater in Osaka wordt het traditionele Japanse poppenspel uit de 17e en 18e eeuw levend gehouden. Banraku-poppen zijn enorm groot; voor de bewegingen zijn per pop drie (in het zwart geklede) mensen nodig. Er worden geen touwtjes gebruikt, maar de spelers hebben wel de mogelijkheid de ledematen, oogleden, oogballen, wenkbrauwen en monden van de poppen te bewegen. Hierdoor hebben de poppen een realistische uitstraling. Het verhaal wordt door één enkel persoon verteld en de muziek wordt gespeeld op een shamisen, een traditioneel Japans snaarinstrument. De show is ook in het Engels te volgen.

Osaka Aquarium Kaiyukan (Osaka)

Osaka Aquarium Kaiyukan
Osaka Aquarium Kaiyukan

Het Osaka Aquarium Kaiyukan is een van Japans meest spectaculaire aquaria. Het aquarium bestaat eigenlijk uit een reeks aquaria die rondom één gigantische watertank zijn opgebouwd, welke de Grote Oceaan representeert. In deze tank is de circa 4,5 meter lange walvishaai een echte publiekstrekker. Andere voorbeelden van tanks zijn "Jungle Forest" en "Antarctica". Bezoekers beginnen hun rondleiding op de achtste verdieping en gaan in de vorm van een spiraal naar beneden. Op deze manier kunnen de aquaria via verschillende uitzichten bekeken worden. Er is ook een restaurant gelegen in het aquarium, met een geweldig uitzicht op de "oceaan". Een bezoek aan het aquarium neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

Shitennoji Tempel (Osaka)

Shitennoji Tempel
Shitennoji Tempel

De Shitennoji Tempel is een van Japans oudste tempels. De tempel is in het jaar 593 gebouwd door prins Shotoku, die de introductie van het boeddhisme in Japan ondersteunde. Ondanks dat de tempel verschillende keren is afgebrand, is deze steeds zorgvuldig gereconstrueerd. Het gebied buiten de tempels is vrij toegankelijk, maar voor de Gokuraku-jodo tuin en het "treasure house" moet wel betaald worden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

Vervoer

De stad beschikt sinds 1933 over een metronet, en is sinds 1964 met Tokyo verbonden via de eerste Shinkansen-spoorlijn. De internationale luchthaven Kansai is de belangrijkste luchthaven van Osaka. De luchthaven is gebouwd op een kunstmatig eiland dat aangelegd is in de baai van Osaka.

Geschiedenis

Osaka was in een ver verleden (tussen de 4e en 8e eeuw) de hoofdstad van Japan. Toen heette de stad Niniwa, wat "snelle golven" betekent. In 1583 bouwde legeraanvoerder Toyotomi Hideyoshi een kasteel in Osaka. Het was de grootste versterkte vesting in Japan. Dit kasteel werd tijdens de heerschappij van de Tokugawa’s verwoest. Het werd in 1931 herbouwd, maar bij een bombardement in 1945 opnieuw beschadigd. Pas in het midden van de jaren '90 werd het kasteel gerestaureerd.

Heb je interesse in een reis naar Osaka? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Osaka, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Japan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen