Shikoku

Shikoku in Japan
Shikoku in Japan

Ten noordwesten van Shikoku ligt Honshu, waarvan Shikoku is gescheiden door de Japanse Binnenzee. Ten zuidwesten van Shikoku ligt Kyushu. Shikoku is het kleinste van de 4 grote eilanden van Japan. Het Japanse eiland Shikoku staat voor rust, traditionele cultuur en natuur. Op het eiland zijn maar liefst 88 tempels te vinden met een totale afstand van 1.647 kilometer. Het is een pelgrimstocht met een gemiddelde wandeltijd van 6 tot 8 weken. Verder dragen de bezienswaardigheden en de ontwikkelde infrastructuur bij aan het feit dat Shikoku een zeer geschikte stad is voor een citytrip.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Shikoku
Plaatsen in de buurt van Shikoku (Japan) :
 • Hiroshima (130 km)
 • Osaka (224 km)
 • Kyoto (267 km)
 • Fukuoka (278 km)
 • Nagasaki (343 km)
 • Honshu (510 km)
 • Tokyo (621 km)
 • Kyushu (729 km)
 • Sapporo (1243 km)
 • Hokkaido (1343 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Shikoku

  Dogo Onsen (Shikoku)

  Dogo Onsen
  Dogo Onsen
  Kaart met locatie Dogo Onsen

  Dogo Onsen is een van de oudste warmwaterbronnen in Japan. Dogo Onsen is gelegen in de stad Matsuyama, de grootste stad van Shikoku. Het gebied is populair bij toeristen vanwege de prachtige badhuizen en vele Ryokan. Dogo Onsen is ook een frequente bestemming voor de meest prestigieuze gasten van Japan: de keizerlijke familie. Vooral Dogo Onsen Honkan wordt veel bezocht. Dit is een houten openbare badhuis uit 1894. Je kunt bij dit badhuis kiezen uit verschillende arrangementen. 

  Kazurabashi of Iya (Shikoku)

  Kazurabashi of Iya
  Kazurabashi of Iya
  Kaart met locatie Kazurabashi of Iya

  Kazurabashi of Iya is een echte trekpleister op Shikoku. Dit een van de weinige overgebleven bruggen in de Iya valley. Wat de brug bijzonder maakt, is dat het gemaakt is van wijnstokken. Het is niet duidelijk door wie de brug is gebouwd. Het is alleen bekend dat dit een van de weinige manieren was om personen en goederen aan de andere kant van de rivier te krijgen. De brug wordt om de drie jaar opnieuw gebouwd. Het kost ongeveer 500 yen om de brug over te lopen, maar je krijgt er een adembenemend uitzicht voor terug.

  Konpira Grand Theatre (Shikoku)

  Konpira Grand Theatre, ook wel Kanamaru-za genoemd, is een schouwburg in Kotohira. Het is de oudste kabuki schouwburg van Japan. Kabuki is een traditionele Japanse vorm van theater. Deze kunstvorm is tijdens de Edo-periode ontstaan voor het 'gewone' volk. De hogere sociale klassen hadden andere kunstvormen. De kabuki stukken gingen vooral over historische gebeurtenissen, morele conflicten en liefdesverhalen. Konpira Grand Theatre dateert uit het jaar 1835. Je kunt het theater bezoeken en ook achter de schermen een kijkje nemen. In de maand april worden meestal voorstellingen gegeven.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Vervoer

  Vóór het jaar 1986 werd Shikoku beschouwd als een lange-afstand-bestemming, dit omdat de stad vrijwel alleen met de veerboot te bereiken was. Vandaag de dag zijn er echter drie bruggen die Shikoku verbinden met Honshu. Als gevolg van de verbeterde infrastructuur zijn het aantal veerdiensten aan het dalen. Ondanks dat is Shikoku nog steeds gekoppeld aan een aantal grote havens van Kyushu en Honshu. De meeste bezoekers op het eiland nemen echter de trein vanuit Okayama, of de bus vanuit Osaka, Kyoto en Tokyo. Luchtdiensten zorgen ook voor een verbinding tussen Shikoku en Tokio, Osaka en nog meer andere grote centra.

  Geschiedenis

  In het feodale verleden van Japan was het eiland Shikoku verdeeld in vier regio's, vandaar de naam shi (vier) en koku (regio). Ondanks de geografische nabijheid van de historische centra van de macht van Osaka en Kyoto, is Shikoku altijd beschouwd als afwijking van de Japanse geschiedenis. Om er te komen was een boottocht nodig, totdat er in de afgelopen decennia 3 bruggen werden gebouwd naar Honshu. Shikoku kent een ruig landschap. In de 12 eeuw verdwenen er verslagen Heike krijgers in het bergachtige binnenland om aan hun Genji achtervolgens te kunnen ontsnappen. Tot voor kort keren pelgrims vanuit de 88 tempels terug uit Shikoku met verhalen over extreme ontberingen die moesten worden overwonnen in hun zoektocht naar verlichting. Het is duidelijk zichtbaar dat de noordkust van Shikoku meer ontwikkeld is. De zuidelijke kust was afgesneden door de bergachtige topografie van van het eiland.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Shikoku