Madaba

Waterval Madaba Jordanie
Waterval Madaba Jordanie

Madaba is een stad in Jordanië dat een bevolkingsaantal telt van ongeveer 60.000. Madaba staat op nummer vijf als het gaat om de meest bevolkte steden in Jordanië. De stad staat het bekendst om de Byzantijnse mozaïeken en Omajjadan. Madaba ligt op 30 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Amman. Ondanks dat het openbaar vervoer niet erg goed geregeld is, kun je vooralsnog gemakkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid rijden in een taxi of een huurauto.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Madaba
Plaatsen in de buurt van Madaba (JordaniŽ) :
 • Amman (29 km)
 • Jerash (63 km)
 • Petra (171 km)
 • Akaba (255 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Madaba

  Haret Jdoudna Restaurant (Madaba)

  Haret Jdoudna Restaurant
  Haret Jdoudna Restaurant
  Kaart met locatie Haret Jdoudna Restaurant

  Haret Joudna Restaurant ligt een authentiek gezellig gedeelte in de stad Madaba. Het restaurant bevindt zich in een 19e-eeuws huis, met mooie oude kamers en verdiepingen. Op de menukaart staan lokale gerechten, in de oven gebakte delicatessen en handgemaakte maaltijden. Er zijn ook speciale evenementen in het restaurant, met oriëntale muziek en entertainment, zodat je als gast optimaal kunt genieten. Daarnaast kun je er mooie mozaïek bewonderen en souvenirs kopen.

  Neboberg (Madaba)

  Neboberg
  Neboberg
  Kaart met locatie Neboberg

  De Neboberg of Pisga bevindt zich op een paar kilometer afstand ten zuidwesten van Madaba. De berg ligt verder 817 meter boven het zeeniveau. Op de Neboberg staat een kruis met slangmotieven gemaakt door Giovanni Fantoni, een Italiaanse kunstenaar. Dit kruis verwijst naar dat de mensenzoon omhoog geheven moet worden net zoals Mozes dat deed met een slang in de woestijn. Ook staat er het Siyagha klooster, met aan de binnenzijde mooie oude mozaïek.

  St Georgeís Church (Madaba)

  St Georgeís Church
  St Georgeís Church
  Kaart met locatie St Georgeís Church

  De Greek Orthodox Church is een 19e-eeuwse Grieks-orthodoxe kerk die werd gebouwd bovenop de voormalige Byzantijnse kerk. Het meest kenmerkende van de voormalige kerk was het mozaïek, dat oorspronkelijk circa 25 meter lang was en 6 meter breed. Ooit bevatte het meer dan 2 miljoen stukjes, maar slechts één derde van de oorspronkelijke mozaïek heeft het overleefd. Het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, vooral wanneer je een interesse hebt voor oude architectuur en cultuur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van JordaniŽ bekijken.

  Vervoer

  Er is sinds 2005 een nieuw busstation op 2 kilometer afstand ten oosten van de King's Highway gelegen. Een taxirit naar het station kost ongeveer JD1 en minibussen en/of diensttaxi's rijden er vanaf King's Highway. In en rondom Madaba zijn verschillende attracties te vinden, maar de meeste hiervan (met uitzondering van de Mt Nebo en Mukawir) zijn slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Het duurt dan ook erg lang voor je op de juiste bestemming bent. Wanneer je snel van A naar B wilt, dan kun je het best een taxi nemen. Een taxi kost voor een hele dag rond de JD35 waarbij je tevens naar Mukawir, Ummar-Rasas en Wadi Mujib gereden kunt worden. Ook het huren van een auto is een goede optie.

  Geschiedenis

  Madaba kent een zeer lange geschiedenis die zich uitstrekt vanaf de Neolithische periode. De stad Madaba was ooit een Moabitische grensstad, in de Bijbel genoemd in Numeri 21:30 en Jozua 13:9. De stad dateert uit de Midden-Bronstijd. Tijdens de heerschappij van het Romeinse en Byzantijnse Rijk van de 2e tot de 7e eeuw na Chr., maakte de stad deel uit van de Provincia Arabia, dat werd opgezet door de Romeinse keizer Trajanus om het Nabateeërs koninkrijk van Petra te vervangen. Tijdens de heerschappij van de islamitische Omajjaden Kalifaat, was het deel van het zuidelijke Jund Filastin. Het eerste bewijs van een christelijke gemeenschap in de stad, met een eigen bisschop, is gevonden in de Handelingen van het Concilie van Chalcedon in het jaar 451. De hervestiging van de stad werd geruïneerd door 90 Arabische christelijke families uit Kerak, in het zuiden, onder leiding van twee Italiaanse priesters van de Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem in 1880. Dit was de start van het archeologische onderzoek. Het onderzoek is een waardevolle aanvulling op de schaarse beschikbare documenten.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Madaba