Malindi

Mooi plaatje van Malindi
Mooi plaatje van Malindi

Malindi staat bekend als de tweede kuststad van Kenia, ligt aan de mond van de Galanda rivier in de zuidelijke provincie Pwani en is bovendien de hoofdstad van het gelijknamige district. Malindi en omgeving vormt een belangrijk toeristengebied langs de kust van Kenia. De stranden zijn hier namelijk breed, hagelwit en schoon. Ooit was Malindi een vooraanstaand vissersdorpje, maar in de loop der jaren is het dankzij Italiaanse investeringen uitgegroeid tot een levendige en toeristische badplaats. Nu wordt de stad ook wel gezien als klein Italië, want je treft overal Italiaanse invloeden aan.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Malindi
Plaatsen in de buurt van Malindi (Kenia) :
 • Mombasa (105 km)
 • Embu (419 km)
 • Nairobi (425 km)
 • Nyeri (468 km)
 • Ervaringen

  op 22 december 2014 plaats: Malindi, reisperiode: juli 2014

  Lokaal is Malindi bekend als Milano. Dit omdat er ontzettend veel Italianen wonen. Het gevolg is dat er overal Italiaans tegen je gesproken wordt. Persoonlijk stel ik dat niet op prijs. Ik ga als ik Italiaans wil horen naar Italië, niet naar een Swahili land in Oost-Afrika. Het is erg druk, zeer toeristisch. Op het strand wordt je overmatig aangeklampt door beach boys en ze nemen geen ''nee dank je'' aan. Ze blijven plakken. Het caso da gama punt is een wat verloren pilaartje, heel klein en niet noemenswaardig mooi ofzo. Nee. Ik ging terug naar Malindi na 30 jaar afwezigheid mijnerzijds en het is me erg tegen gevallen. ALternatief is Watamu. Daar is de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, Gede te bezoeken, de vlinderfarm, de snake farm, Arabuko SOkoke forest en Mida creek vlakbij. Het ligt 20 km voor Malindi en er heerst een veel aangenamere sfeer.

  • Algemeen 5
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 2

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malindi

  Gede Ruins (Malindi)

  Gede Ruins
  Gede Ruins
  Kaart met locatie Gede Ruins

  Op de locatie van de Gede Ruins, die iets ten zuiden van Malindi liggen, moeten naar verluidt eind 13e eeuw al zo’n 2.500 mensen hebben gewoond. En gezien de grote hoeveelheid van de overblijfselen, wordt er vanuit gegaan dat de plaats redelijk welvarend was. Desondanks wordt de plaats in geen enkel historisch geschrift genoemd en lijkt het onbekend te zijn gebleven. Tegenwoordig zijn de ruïnes een nationaal monument, waarover je in het bijbehorende museum alles te weten kunt komen.

  Het Malindi Marine National Park (Malindi)

  Het Malindi National Park ligt aan de kust van Kenia in de Indische Oceaan. Er wordt gesuggereerd dat het het oudste marine park van Afrika is. In het Malindi Marine National Park kun je vanuit een glasbodemboot de fascinerende onderwaterwereld bekijken. Voor wie liever zelf het water induikt om het onderwaterleven van dichterbij te aanschouwen, is het ook mogelijk om er te snorkelen en te duiken. In de oceaan bevinden zich prachtige koraalriffen, schildpadden en tropische vissen.  Het Vasco da Gamakruis (Malindi)

  Het Vasco da Gamakruis: dit monument net buiten Malindi is een herinnering aan de vroegste zeevaarder van betekenis die hier voet aan wal zette. Het kruis is gemaakt van Portugees kalksteen en voorop pronkt het wapen van Portugal. Oorspronkelijk werd het kruis door Vasco da Gama in 1499 neergezet bij het paleis van de toenmalige sjeik, maar omdat die daar niet van gediend was werd het daar weggehaald. Aan het eind van de 16e eeuw werd het op de huidige plek neergezet en tegenwoordig is het kruis een van de oudste Europese monumenten in Oost-Afrika.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Kenia bekijken.

  Vervoer

  Vanuit internationale bestemmingen komen vluchten naar Malindi aan op de luchthaven Malindi Airport, die vlak bij de kustplaats gelegen is. Bovendien komen alle nationale vluchten op dit vliegveld aan. Ook reizen met de reguliere bus of kleinere taxibusjes is een goede manier om je door het land te verplaatsen, omdat het netwerk van busverbindingen in Kenia opmerkelijk goed is.

  Geschiedenis

  Eigenlijk is er maar weinig bekend over de geschiedenis van de stad Malindi van voor de 15e eeuw. Uit schriftelijke mededelingen uit de 11e eeuw blijkt wel dat Malindi al ver voor de komst van de Portugezen bewoond werd en dat hier regelmatig Chinese zeevaarders aanmeerden om een bezoek aan het land te brengen. Verder wordt door Arabische schrijvers en vondsten gedaan tijdens opgravingen bevestigd dat Malindi in de 13de eeuw een belangrijke Arabische handelsstad was. De echte geschiedenis van de stad begint op 7 april 1498 toen de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama voet aan wal zette in Malindi. Aan het eind van de 15de eeuw trof hij hier een rijk stadje aan, dat uiteindelijk een belangrijke Portugese bevoorradingsstad zou worden. Maar anderhalve eeuw na aankomst raakten de Portugezen de heerschappij over Malindi alweer kwijt en werden grote delen van de Keniaanse kust bezet door het Ethiopische Oromo volk. In 1903 werd Malindi officieel een stad, hoewel het inwoneraantal op dat moment niet erg hoog was en eigenlijk ook alleen maar bleef dalen. De stad telde rond 1910 nauwelijks 1000 inwoners. Maar in de jaren ’30 van de 20ste eeuw werd Malindi met dank aan het toenemende toerisme nieuw leven ingeblazen en ging het sindsdien snel bergopwaarts met de kustplaats, die nu door moderne toeristen als een aantrekkelijke badplaats wordt gezien.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Malindi