Jelgava

Jelgava Paleis, Jelgava, Kroatie
Jelgava Paleis, Jelgava, Kroatie

Jelgava ligt in het midden van Letland. De naam Jelgava gaat waarschijnlijk terug op een Lijfs woord dat "lage plaats" betekent. Jelgava ligt in een vruchtbaar gebied op de oever van de rivier de Lielupe. Regelmatig komt de stad onder water te staan bij hoog water. Jelgava wordt omgeven door een gracht die vroegere fortificaties beschermt. De stad is een knooppunt van spoorwegverbindingen en is van economisch belang voor de graanhandel.

Heb je weinig kennis van Letland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Jelgava
Plaatsen in de buurt van Jelgava (Letland) :
 • Riga (39 km)
 • Ventspils (155 km)
 • Liepaja (169 km)
 • Daugavpils (192 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jelgava

  Holy Trinity Church Tower (Jelgava)

  De toren van de Holy Trinity kerk in Jelgava is een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan. De toren is een echte blikvanger en is sinds 2010 geopend voor bezoekers. De toren heeft maar liefst negen verdiepingen. Je kunt hier genieten van een panoramisch uitzicht, kunsttentoonstellingen bekijken, meer leren over de geschiedenis van Jelgava en informatie ontvangen over de bezienswaardigheden van de stad. Op de negende verdieping kun je zelfs dineren in restaurant 'La Tour de Marie'.

  Paleis van Bartolomeo Rastrelli (Jelgava)

  Paleis van Bartolomeo Rastrelli
  Paleis van Bartolomeo Rastrelli
  Kaart met locatie Paleis van Bartolomeo Rastrelli

  In de Letse stad Jelgava bevindt zich het paleis van Bartolomeo Rastrelli. Dit paleis bevat sarcofagen van het koningshuis van Koerland. Van het jaar 1798 tot 1800 werd het paleis bewoond door Lodewijk XVIII. Het is de moeite waard om het te bezoeken tijdens een vakantie in Letland. Het gebouw wordt in vrij hoge mate gefotografeerd door met name buitenlandse toeristen.

  St. Simeonís en St. Annaís Orthodoxe kathedraal (Jelgava)

  St. Simeonís en St. Annaís Orthodoxe kathedraal
  St. Simeonís en St. Annaís Orthodoxe kathedraal
  Kaart met locatie St. Simeonís en St. Annaís Orthodoxe kathedraal

  De St. Simeon’s en St. Anna’s Orthodoxe kathedraal is een orthodoxe kathedraal die is ontworpen door de architect N. Chagin. De kathedraal werd met behulp van de financiële steun van de Russische tsaar Alexander III gebouwd in 1890-1892. Het altaar en fundamenten van de kathedraal zijn overgenomen van de vorige kerk, die in 1774 op deze plek werd gebouwd. De kathedraal is gedurende de Tweede Wereldoorlog en tijdens de Sovjet-tijd flink beschadigd geraakt. Toen Letland weer onafhankelijkheid was, werd de kerk teruggegeven aan de orthodoxe gemeente. Vervolgens is de reconstructie uitgevoerd in 1993 tot 2003.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Letland bekijken.

  Vervoer

  Jelgava is een knooppunt van spoorwegverbindingen.

  Geschiedenis

  De oevers van de Lielupe worden al bewoond sinds de 10e eeuw. Onder leiding van de grootmeester Konrad von Mander bouwden de ridders van de Lijflandse Orde tussen 1265 en 1266 op het eilandje in de rivier kasteel Mitau. Hier bevonden zich de resten van de eerdere nederzetting Pilssala. Vanuit dit kasteel konden de Duitse ridders de omgeving veroveren. De stad werd belangrijker doordat het fungeerde als verdedigingswerk tegen de Litouwers, die er in 1345 in slaagden om Jelgava te plunderen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Jelgava