Liepaja

Oostzeekust Liepaja, Letland
Oostzeekust Liepaja, Letland

Liepaja ligt in het zuidwesten van Letland. Liepaja ligt op een smalle strook tussen de Oostzee en het Meer van Liepaja. Liepaja is een belangrijke havenstad: het heeft zowel een commerciële haven (met veerverbindingen naar Zweden en Duitsland) als een marinehaven. Liepaja is na Riga en Daugavpils de 3e stad van Letland. In Liepaja zijn de Letten de grootste bevolkingsgroep en dat is in Riga en Daugavpils niet het geval.

Heb je weinig kennis van Letland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Liepaja
Plaatsen in de buurt van Liepaja (Letland) :
 • Ventspils (104 km)
 • Jelgava (169 km)
 • Riga (195 km)
 • Daugavpils (348 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Liepaja

  Karosta Prison (Liepaja)

  Karosta Prison
  Karosta Prison
  Kaart met locatie Karosta Prison

  Karosta Prison is een gevangenis in Liepaja die tot 1997 in gebruik was. Tegenwoordig is de voormalige gevangenis geopend voor bezoekers. Elk uur kun je deelnemen aan een rondleiding waarin alles wordt verteld over de geschiedenis van de gevangenis die werd gebruikt om ongehoorzame soldaten te straffen. Wil je ervaren hoe het is om een gevangene te zijn van Karosta Prison? Geef je dan vrijwillig op als gevangene en overnacht in de gevangenis. Tijdens je verblijf wordt je onderworpen aan controles en krijg je te maken met echte gevangenisbewakers die je zullen behandelen als een ongehoorzame gevangene. Je kamer is uiteraard een cel met een simpel bed, bureau en een toilet. Wie een hele nacht iets te lang vindt kan ook meedoen aan de shows die 1,5 tot 2 uur duren. Ook tijdens deze shows ervaar je hoe het is om een gevangene te zijn. Karosta Prison heeft verder ook speciale activiteiten zoals een escape room en de mogelijkheid om de noordelijke forten te bezichtigen.

  Lutherse Drievuldigheidskerk (Liepaja)

  De lutherse Drievuldigheidskerk in Liepaja is een echte trekpleister. Er bevindt zich o.a. een beroemd orgel in de kerk, dat tot 1912 het grootste ter wereld was. Er mogen helaas geen foto's gemaakt worden van deze kerk.

  Sint-Nicolaaskathedraal (Liepaja)

  De Sint-Nicolaaskathedraal is een Russisch-orthodoxe marinekathedraal in het stadsdeel Karosta. De bouw van de kathedraal begon in 1901 en werd in 1903 ingewijd door Tsaar Nicolaas II. De kathedraal heeft typische Russisch-orthodoxe elementen zoals de vijf karakteristieke vergulde koepels, een centrale koepel en vier kleinere koepels. De koepels symboliseren Christus en de vier evangelisten. Vrouwen die de kathedraal bezoeken worden verzocht om een hoofddoek te dragen. Daarnaast zijn shorts en strandkleding niet toegestaan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Letland bekijken.

  Vervoer

  Vanaf de haven vertrekt er een boot naar Rostock in Duitsland en Karlshamn in Zweden.

  Geschiedenis

  Liepaja ontstond bij de monding van de Liva en werd in 1253 voor het eerst genoemd. Hertog Frederik Kettler van Koerland verleende de plaats in 1625 stadsrechten. De Grote Noordse Oorlog en een pestepidemie maakten in 1710 een einde aan de eerste bloeiperiode. Aan het eind van de 19e eeuw kwam de stad door de aanleg van de marinehaven opnieuw tot bloei. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad onder Sovjet-bewind een gesloten stad: Sovjet-burgers mochten de stad alleen met speciale toestemming bezoeken, buitenlanders helemaal niet.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Liepaja