Tulear

Tulear (Toliara) ligt in het zuidwesten van Madagaskar en heeft ongeveer 200.000 inwoners. Tulear is een belangrijke universiteitsstad. Qua grootte is Tulear de 5de stad van Madagaskar. Je kunt uitstekend duiken en snorkelen in Tulear. De stranden ten noorden en zuiden van de stad hebben prachtige witte stranden. In de zomermaanden (november tot april) wordt er tussen 13.00 en 15.00 uur een siësta gehouden en dan is alles gesloten. In de wintermaanden (mei tot oktober) kan het `s avonds behoorlijk afkoelen. Tulear is het eind- of beginpunt van de klassieke noord/zuid-route en mede daardoor zijn er verschillende hotels te vinden.

Aanbieders van vakanties naar Tulear
Undiscovered (verre reizen) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik

Landkaart Tulear

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tulear

Vlak bij Tulear liggen de Sarodano grotten. Deze grotten zijn zeer indrukwekkend en je kunt hier heerlijk zwemmen. De Sarodano grotten liggen ten zuiden van Tulear. Het zoete water heeft hier een prachtige heldere kleur. Let op als je er gaat zwemmen, want het water is hier wel wat kouder dan dat je gewend bent.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

Om je te verplaatsen in Tulear kun je gebruik maken van de pousse-pousse (looptaxi) en de taxi-brousse (minibus). De nationale autoroute RN7 loopt langs Tulear.