Ifaty

Ifaty is een dorpje op ongeveer 25 kilometer afstand van de havenplaats Tulear aan de zuidwestkust van Madagaskar. In verband met de slechte bereikbaarheid is Ifaty nog altijd een idyllisch plaatsje aan zee met een mooi strand en tientallen eenvoudige maar sfeervolle hutjes langs de kust. Op een paar duikscholen na, zijn er verder maar weinig andere faciliteiten. Voor de kust van Ifaty ligt namelijk een prachtig rif waar je goed kunt snorkelen en duiken. Maar doordat er in dit gebied vaak een harde wind staat, gaan deze tochten helaas niet dagelijks.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ifaty
Plaatsen in de buurt van Ifaty:
 • Ambositra (13 km)
 • Ervaringen

  J. Steenbergen op 5 augustus 2018 plaats: Ifaty, reisperiode: juli 2018

  Ifaty, Hotel Belle Vue. Mooie locatie, veel mogelijkheden, vriendelijke en behulpzame manager.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  Klaas Jan Burgman op 3 november 2014 plaats: Ifaty, reisperiode: mei 2014

  Ifaty heeft een schitterend strand heerlijk water aan het canal de Mozambique. een rustoord.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ifaty

  Reniala Forest (Ifaty)

  Reniala Forest
  Reniala Forest

  Vlak bij Itafy ligt het Reniala Forest, dat ook wel Spiny Forest wordt genoemd. Dit bos is zeker een bezoekje waard. Het is een woestijnachtig gebied vol met baobabs, de kenmerkende boom van Madagaskar, en vele verschillende soorten cactussen. De cactusachtige didieraceeën zijn toch wel het meest opvallend. Dit zijn bomen van een paar meter hoog met stekels. Deze omgeving is vooral populair bij vogelspotters. Maak onder leiding van een gids een wandeling door dit unieke natuurgebied en laat je van alles uitleggen over de schitterende flora en fauna hier.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven van Madagaskar bevindt zich vlakbij de hoofdstad Antananarivo. Vanaf Nederland is het ongeveer 13 uur vliegen. De dichtstbijzijnde stad Tulear ligt op zo'n 25 kilometer afstand en vanaf de speciale standplaats in het noorden van de stad vertrekken dagelijks enkele taxi-brousses (gezamenlijke taxibusjes) richting Ifaty. Dit ritje duurt normaal gesproken zo'n twee uurtjes, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat deze rit vaak ook langer kan duren, omdat de wegen in de omgeving erg slecht zijn. Ook reizen per boot is een goede optie, want vele andere plaatsen in het land zijn op die manier namelijk het beste te bereiken.

  Geschiedenis

  Ifaty is eigenlijk een collectieve naam voor de dorpjes Madio Rano en Ifaty/Mangily. Deze twee oude vissersdorpjes werden ooit samengevoegd tot één groter dorp en worden sindsdien met deze naam aangeduid. Verder is er weinig bekend over de geschiedenis van Ifaty.

  Heb je interesse in een reis naar Ifaty? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ifaty, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Madagaskar? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een offerte aan voor een reis naar Ifaty