Ifaty

Ifaty is een dorpje op ongeveer 25 kilometer afstand van de havenplaats Tulear aan de zuidwestkust van Madagaskar. In verband met de slechte bereikbaarheid is Ifaty nog altijd een idyllisch plaatsje aan zee met een mooi strand en tientallen eenvoudige maar sfeervolle hutjes langs de kust. Op een paar duikscholen na, zijn er verder maar weinig andere faciliteiten. Voor de kust van Ifaty ligt namelijk een prachtig rif waar je goed kunt snorkelen en duiken. Maar doordat er in dit gebied vaak een harde wind staat, gaan deze tochten helaas niet dagelijks.

Aanbieders van vakanties naar Ifaty
Undiscovered (verre reizen) Klik
Kras (allround) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik

Landkaart Ifaty

Ervaringen

J. Steenbergen op 5 augustus 2018 plaats: Ifaty, reisperiode: juli 2018

Ifaty, Hotel Belle Vue. Mooie locatie, veel mogelijkheden, vriendelijke en behulpzame manager.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Klaas Jan Burgman op 3 november 2014 plaats: Ifaty, reisperiode: mei 2014

Ifaty heeft een schitterend strand heerlijk water aan het canal de Mozambique. een rustoord.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ifaty

Reniala Forest (Ifaty)

Reniala Forest
Reniala Forest

Vlak bij Itafy ligt het Reniala Forest, dat ook wel Spiny Forest wordt genoemd. Dit bos is zeker een bezoekje waard. Het is een woestijnachtig gebied vol met baobabs, de kenmerkende boom van Madagaskar, en vele verschillende soorten cactussen. De cactusachtige didieraceeën zijn toch wel het meest opvallend. Dit zijn bomen van een paar meter hoog met stekels. Deze omgeving is vooral populair bij vogelspotters. Maak onder leiding van een gids een wandeling door dit unieke natuurgebied en laat je van alles uitleggen over de schitterende flora en fauna hier.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Madagaskar bekijken.

Vervoer

De internationale luchthaven van Madagaskar bevindt zich vlakbij de hoofdstad Antananarivo. Vanaf Nederland is het ongeveer 13 uur vliegen. De dichtstbijzijnde stad Tulear ligt op zo'n 25 kilometer afstand en vanaf de speciale standplaats in het noorden van de stad vertrekken dagelijks enkele taxi-brousses (gezamenlijke taxibusjes) richting Ifaty. Dit ritje duurt normaal gesproken zo'n twee uurtjes, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat deze rit vaak ook langer kan duren, omdat de wegen in de omgeving erg slecht zijn. Ook reizen per boot is een goede optie, want vele andere plaatsen in het land zijn op die manier namelijk het beste te bereiken.

Geschiedenis

Ifaty is eigenlijk een collectieve naam voor de dorpjes Madio Rano en Ifaty/Mangily. Deze twee oude vissersdorpjes werden ooit samengevoegd tot één groter dorp en worden sindsdien met deze naam aangeduid. Verder is er weinig bekend over de geschiedenis van Ifaty.

Heb je interesse in een reis naar Ifaty? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ifaty, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Madagaskar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Madagaskar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing