Pangkor Island

Huizen op Pangkor Island
Huizen op Pangkor Island

Pangkor Island ligt voor de westkust van het Maleisisch schiereiland. Pangkor komt voort uit het Thais, 'Pang Ko' betekent namelijk 'Beautiful Island'. Hoewel het Pangkor Island wordt genoemd, bestaat het eigenlijk uit meerdere eilandjes. Naast Pangkor heb je nog Pangkor Lau, Pulau Mentagor en Pulau Giam. Er wonen zo'n 30.000 mensen op het Pangkor eiland en de meeste daarvan wonen in Pangkor Town. Op deze eilandjes is visserij de grootste inkomstenbron, overal zie je dan ook gedroogde vis. Het eiland Pangkor is erg bergachtig en nog ongerept. Het hoogste punt ligt op 1.216 meter. Groot in omtrek is het eiland niet want een rondje om het eiland is ongeveer 18 kilometer. Je kunt van alles doen op de eilanden: zwemmen, snorkelen, jet-skieën, tempels bezoeken, de jungle in en genieten van het heerlijke eten. In het weekend  kan Pangkor uitpuilen van de lokale toeristen. Vooral mensen uit Kuala Lumpur en Ipoh komen er dan het eiland verkennen.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pangkor Island
Plaatsen in de buurt van Pangkor Island:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pangkor Island

Fort Dindingh/Kota Belanda (Pangkor Island)

Fort Dindingh/Kota Belanda
Fort Dindingh/Kota Belanda

Kota Belanda zijn de ruïnes van het fort genaamd Fort Dindingh. Kota Belenda is letterlijk vertaald 'Hollandse stad'. Fort Dindingh was namelijk een buitenpost gebouwd in 1670 door de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Dit fort diende als opslag en bewakingsplaats van tin. Het fort is 100 meter van het strand gelegen en bestaat uit drie stenen muren met daarin ronde ramen. Verder is Fort Dindingh omgeven door een klein park met enkele winkeltjes.

Fu Lin Ye Kong Tempel (Pangkor Island)

Fu Lin Ye Kong Tempel
Fu Lin Ye Kong Tempel

Fu Lin Ye Kong is een Chinese tempel, waar vandaag de dag nog veel mensen komen. Niet alleen toeristen, maar ook boeddhisten die er komen bidden. Er zijn daarom ook veel Boeddha beelden bij de tempel te vinden. Er wordt gezegd dat als je een wens bij een van deze Boeddha beelden in de tempel doet, deze uitkomt. Daarnaast heeft de tempel iets unieks, namelijk een mini Chinese Muur.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MaleisiŽ bekijken.

Vervoer

Pangkor Island beschikt over een eigen luchthaven. Taxi's zijn niet goedkoop op Pangkor en ze hebben geen meter. Je moet dus van tevoren met de chauffeur afspraken maken over de prijs. Je kunt ook een fiets of een motorfiets huren om het eiland beter te kunnen bekijken. Het is een klein eiland en je doet er ongeveer een uur over om helemaal rond te komen. Om in Pangkor te komen doe je er, met de bus of auto, ongeveer 3 uur over vanaf Kuala Lumpur. Bij Lumut ga je dan met de boot over om vervolgens in haven van Pangkor aan te komen.

Geschiedenis

Rondom Maleisie was vroeger heel veel piraterij en Pangkor was een van de thuishavens die zij gebruikten. De piraten overvielen en beroofden schepen van hun goederen en waren. Het was tevens ook een belangrijk punt waar internationale handel werd gedreven. Deze handel werd gecontroleerd door de Nederlanders en later door de Britten.

Heb je interesse in een reis naar Pangkor Island? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pangkor Island, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar MaleisiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen