Kota Bharu

Kota Bharu in MalesiŽ
Kota Bharu in MalesiŽ

Kota Bharu ligt aan de noordoostkust van het Maleisisch schiereiland. De bevolking van Kota Bharu is overwegend islamitisch. Ook in het straatbeeld is goed te zien dat er lange tijd een islamitische politieke partij aan de macht was. De islamitische regels worden hier zeer streng nageleefd, waardoor avondvertier nauwelijks aanwezig is in de stad. Alcohol wordt nauwelijks tot niet in het openbaar verkocht. Juist door de islamitische insteek heeft de stad al die tijd zijn authentieke karakter behouden en daarom is het een interessante stad om te bezoeken. Moderne winkelcentra zul je in Kota Bharu niet zo snel vinden, wel veel kleine winkeltjes. Welke net zo leuk en soms zelfs nog wel leuker zijn. Verder zijn er nog tal van leuke en kleurrijke marktjes en indrukwekkende tempels waaronder de Thaise tempel Wat Phothivikan.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kota Bharu
Plaatsen in de buurt van Kota Bharu (MaleisiŽ) :
 • Tanah Rata (208 km)
 • Ipoh (215 km)
 • George Town (225 km)
 • Penang (225 km)
 • Langkawi (273 km)
 • Pangkor Island (282 km)
 • Kuantan (285 km)
 • Kuala Lumpur (337 km)
 • Melaka (424 km)
 • Kuching (1036 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kota Bharu

  Gnunung Stong State Park (Kota Bharu)

  Gnunung Stong State Park
  Gnunung Stong State Park
  Kaart met locatie Gnunung Stong State Park

  Sinds 2005 is het Gnunung Stong State Park geopend. In dit park, dat bijna 22.000 hectare groot is, zijn veel bossen, rivieren, grotten en watervallen. Ook leven er veel exotische dieren zoals beren, gibbons, olifanten, tijgers en neushoornvogels. Bovendien kun je er de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia, spotten. Deze bloem is rood met spikkels en heeft bijna geen bladeren. Daarnaast is er nog de mooie Gunung Stong waterval.

  Istana Balai Besar (Kota Bharu)

  Istana Balai Besar
  Istana Balai Besar
  Kaart met locatie Istana Balai Besar

  Het Istana Balai Besar is een paleis dat 170 jaar geleden is gebouwd door de Sultan Muhammad II. Het diende namelijk vroeger als het verblijf van vele sultans. Tot midden 1900 werden er zelfs stierengevechten gehouden tijdens officiële koninklijke ceremonies. Helaas is het paleis alleen van de buitenkant te bezichtigen, omdat het nu in gebruik is voor staatsdoeleinden. Toch is de buitenkant ook mooi om te zien, zo heeft de houten muur mooie sierlijke patronen.

  Istana Jahar (Kota Bharu)

  Istana Jahar
  Istana Jahar
  Kaart met locatie Istana Jahar

  Istana Jahar wordt door vele gezien als het beste museum van Kota Bharu, zowel in tentoonstellingen als de bouw van het museum zelf. Het museumgebouw is namelijk chocolade bruin van kleur, met een vijfhoekige poort en een idyllisch balkon. Verder dateert Istana Jahar uit 1887. In het museum kun je rituelen en gewoontes van de Maleisische deelstaat Kelantan zien, zoals bruiloften en besnijdenissen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MaleisiŽ bekijken.

  Vervoer

  De goedkoopste manier om naar Kota Bharu te reizen is per bus. Er rijden dagelijks bussen vanaf Kuala Lumpur naar het centrum. Tickets kun je online kopen. Een andere manier om naar Kota Bharu te reizen is per vliegtuig of per auto. Wil je het wat avontuurlijker aanpakken dan kun je ook kiezen voor de jungletrein. Het eerste stuk is niet erg spectaculair en best een beetje saai, maar later rij je door prachtige omgevingen. Veel luxe moet je bij deze trein niet verwachten. Wat betreft het vliegveld: het is niet groot, wel praktisch. Na een landing sta je vaak al na 15 minuten met je koffer buiten. Op het vliegveld kun je een taxi regelen die je voor een vaste prijs naar je hotel brengt.

  Geschiedenis

  Kota Bharu is in 1844 gesticht door Sultan Muhammad II van Kelantan en werd de hoofdstad van Kelantan. De stad werd gebouwd in de islamitische architectonische stijl van die tijd. In de 19e eeuw kon de Maleisische stad rustig groeien en werd het steeds wat interessanter voor Chinese handelaren. Maar relatief gezien is de stad een van de minst multiculturele steden in Maleisië die is beïnvloed door andere Aziatische landen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kota Bharu