Kuantan

Kuantan in MaleisiŽ
Kuantan in MaleisiŽ

Kuantan ligt in het oosten van de deelstaat Pahang, aan de Zuid-Chinese Zee. Kuantan is de hoofdstad van de deelstaat Pahang, de grootste deelstaat van het Maleisisch schiereiland. Er wonen meer dan 400.000 mensen in Kuantan, de deelstaat heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

Kuantan heeft een 'nieuw' gedeelte en een 'oud' gedeelte, vooral in het oude gedeelte tref je de mooie bezienswaardigheden aan. Je vindt er oud aandoende winkelcentra (Kompleks Teruntum en Kuantan Parade). In het nieuwe gedeelte vind je o.a. een wat meer luxe shopping mall (de Berjaya Kuantan Megamall). Deze mall is de grootste van Kuantan en hier kom je de bekende 'westerse' winkels tegen. Toeristen verblijven meestal in het noorden van Kuantan, langs het mooie Cherating strand liggen de meeste hotels/resorts. Vanaf deze resorts is het een kwartier rijden om met de taxi in het centrum te komen.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kuantan
Plaatsen in de buurt van Kuantan (MaleisiŽ) :
 • Kuala Lumpur (193 km)
 • Melaka (197 km)
 • Tanah Rata (228 km)
 • Ipoh (263 km)
 • Kota Bharu (285 km)
 • Pangkor Island (310 km)
 • Penang (370 km)
 • George Town (376 km)
 • Langkawi (484 km)
 • Kuching (822 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kuantan

  Charah grotten (Kuantan)

  Charah grotten
  Charah grotten
  Kaart met locatie Charah grotten

  De Charah Grotten liggen op ongeveer 25 kilometer afstand ten noordwesten van Kuantan. Het zijn in totaal 8 grotten die liggen in een 93 hectare groot terrein. Zo is de grot Gua Gelap sinds 1972 toegankelijk voor toeristen. De heuvels van deze rots lijken op een stel met een kind, een adelaar en een man met een baard. Op het moment woont er een monnik in de grotten. Als je de grotten wilt verkennen is het een aanrader om een zaklamp mee te nemen.

  Masjid Sultan Ahmad Shah (Kuantan)

  Masjid Sultan Ahmad Shah
  Masjid Sultan Ahmad Shah
  Kaart met locatie Masjid Sultan Ahmad Shah

  Masjid Sultan Ahmad Shah is een moskee gebouwd tussen 1991 en 1993. De naam is afkomstig van de historische Sultan Ahmad Aj Mu Adzam Shah. Hij was de oprichter van Pahang’s huidige koninklijke familie in 1890. De moskee staat in een open groen gebied omgeven door belangrijke koloniale en moderne bezienswaardigheden. De moskee heeft een Ottomaanse en Moorse islamitische stijl, met vier raketvormige minaretten en een halfronde koepel die omgeven wordt door vier smallere koepels. In de moskee passen ongeveer 8.000 mensen.

  Sungai Pandan Waterfalls (Kuantan)

  Sungai Pandan Waterfalls
  Sungai Pandan Waterfalls
  Kaart met locatie Sungai Pandan Waterfalls

  De watervallen Sungai Pandan Waterfalls liggen op 25 kilometer afstand van Kuantan. Deze watervallen trekken veel toeristen, want je kunt er goed picknicken. Ook kun je een duik nemen in het meer waarin de watervallen uitkomen. De watervallen lopen verder over rotsen en zijn omgeven door bossen. Daarnaast zijn de watervallen een onderdeel van het mooie natuurreservaat Sungai Pandan Forest Reserve dat maar liefst 25 hectare groot is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MaleisiŽ bekijken.

  Vervoer

  Er is een luchthaven gelegen bij de stad en vanuit Kuala Lumpur is het ongeveer 45 minuten vliegen. Met de bus duurt deze rit zo'n 3,5 uur. Vervoer is in heel Maleisië erg goedkoop, bespaar dan ook niet op een busticket en reis first class als het kan.

  Geschiedenis

  Vanaf de eerste eeuw was Kuantan deel van het Chi Tu-rijk pas in de 11e eeuw werd het veroverd door een ander rijk. In de 12e eeuw werd de stad overgenomen door de Siamese en tijdens de 15e eeuw regeerde het Malacca Rijk over de stad. Tegen het einde van de 19e eeuw vestigden Chinese mijnwerkers en handelaren zich in de stad en groeide de stad enorm qua inwonersaantal.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kuantan