Reisadvies: is Malta een veilig vakantieland?

Marsaxlokk, Malta
Marsaxlokk, Malta

Malta is een mooi en veilig vakantieland. Het is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Malta kent veel mooie plekjes en is ideaal voor een rondreis. Het land is ook geschikt voor een heerlijke strandvakantie of een gezellige stapvakantie. Interesse in een vakantie op Malta? Lees hier meer over het huidige reisadvies.

Heb je weinig kennis van Malta? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Malta

Het reisadvies voor Malta is momenteel geel. Het is veilig om naar Kroatië te reizen, wel zijn er een inreisbeperkingen waar je zowel voor Malta als op de terugreis naar Nederland rekening mee moet houden. Voor vertrek dien je het Digital Passenger Locator Form in te vullen. Daarnaast heb je een coronabewijs nodig om Malta in te mogen reizen. Voor Malta geldt alleen een vaccinatiebewijs als coronabewijs. Een herstelbewijs wordt dus niet geaccepteerd. Nederlandse reizigers moeten dus 14 dagen of langer volledig gevaccineerd zijn. Ben je dit niet? Dan kan je Malta inreizen met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur op het moment van aankomst, maar dan moet je bij aankomst alsnog verplicht 14 dagen in quarantaine. Malta accepteert alleen een PCR-test, een antigeentest is niet voldoende. Kinderen jonger dan 4 jaar hoeven niet getest te worden. Voor de terugreis naar Nederland dien je ook een coronabewijs te laten zien. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs zijn. Nederland accepteert zowel een PCR-test als een antigeentest. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek en de antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek. Het herstelbewijs mag niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen en niet korter dan 11 dagen geleden. Kinderen van 12 jaar mogen zonder coronabewijs Nederland in. Eenmaal in Nederland geldt er geen quarantaineplicht, wel wordt er geadviseerd voor de zekerheid een zelftest te doen. Dit geldt ook voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd.
Huidig reisadvies Malta

Onveilige gebieden in Malta

Er zijn geen onveilige gebieden in Malta.

Veiligheid in Malta

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Malta. Het is een veilig land om naartoe te reizen. Houd alleen rekening met zakkenrollers op de toeristische plekken of plekken waar veel mensen samen komen, zoals uitgaansgelegenheden. Valletta is de hoofdstad van Malta. Ook Valletta is veilig, maar ook hier zijn zakkenrollers actief en is het opletten op drukke plaatsen. Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta. De veiligheid in de populaire plaatsen St. Julian's, Sliema en Mellieha is vergelijkbaar met Valletta. Wel komen er in het uitgaansgebied Paceville bij St. Julian's geweldsincidenten voor. Wees alert en let goed op of er geen verdovende middelen in jouw drankje wordt gedaan en dat er bij pinbetalingen het goede bedrag wordt ingevoerd.

Valletta, de hoofdstad van Malta
Valletta, de hoofdstad van Malta

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Malta is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een geldig paspoort zijn, maar een geldig identiteitsbewijs is ook voldoende.
  • De voertaal in Malta is Maltees. Deze taal is sterk beïnvloed door het Arabisch en heeft kenmerken van het Engels en Italiaans. De tweede officiële taal is Engels.
  • Malta is een streng katholiek land waarbij de katholieke waarden voor de inwoners belangrijk zijn. Probeer bijvoorbeeld dus niet te vloeken.
  • Op Malta is het beleid ten opzichte van drugsgebruik de afgelopen jaren iets versoepeld. Zo word je niet meteen opgepakt voor het gebruik van wiet, maar krijg je hoogstens een boete. Wel is het invoeren of verhandelen van drugs nog steeds verboden en wordt dit streng aangepakt.

Link

Voor het actuele nieuws over het reisadvies van Malta kun je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen