Reisadvies: is Malta een veilig vakantieland?

Marsaxlokk, Malta
Marsaxlokk, Malta

Malta is een mooi en veilig vakantieland. Het is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Malta kent veel mooie plekjes en is ideaal voor een rondreis. Het land is ook geschikt voor een heerlijke strandvakantie of een gezellige stapvakantie. Interesse in een vakantie op Malta? Lees hier meer over het huidige reisadvies.

Astrid 'Malta is de naam van de eilandengroep in de Middellandse Zee. Malta bestaat eigenlijk uit 3 eilanden: Malta, Gozo en Comino. Het is de perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie. Maar ook op cultuur te snuiven. Zelf vind ik de hoofdstad Valletta een erg leuke stad met veel mooie gebouwen. Daarnaast heb ik met de hop on, hop off bus de rest van het eiland verkent. Ik ben ook een dag naar het onbewoonde eiland Comino geweest. Comino noemen ze ook wel de Blue Lagoon, vooral de zee is hier prachtig!', Astrid - reisexpert Malta gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Malta

Het reisadvies van Malta is aangepast van de kleurcode oranje naar de kleurcode groen. Er kan dus weer gereisd worden naar Malta. Let op, er gelden wel inreisbeperkingen voor Malta. Het is verplicht een certificaat te laten zien. Dit mag een Maltese Vaccination Certificate, een EU Digital COVID Certificate (pas geldig vanaf de 15e dag na de volledige vaccinatie) of een NHS COVID Pass Letter. Daarnaast dienen alle reizigers voor vertrek een digitaal Passenger Locator Form in te vullen. Houd er rekening mee dat een Corona herstelbewijs of een negatieve PCR-testuitslag niet voldoende is om het land in te mogen.
Reisadvies Malta

Onveilige gebieden in Malta

Er zijn geen onveilige gebieden in Malta.

Veiligheid in Malta

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Malta. Het is een veilig land om naartoe te reizen. Houd alleen rekening met zakkenrollers op de toeristische plekken of plekken waar veel mensen samen komen, zoals uitgaansgelegenheden. Valletta is de hoofdstad van Malta. Ook Valletta is veilig, maar ook hier zijn zakkenrollers actief en is het opletten op drukke plaatsen. Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta. De veiligheid in de populaire plaatsen St. Julian's, Sliema en Mellieha is vergelijkbaar met Valletta. Wel komen er in het uitgaansgebied Paceville bij St. Julian's geweldsincidenten voor. Wees alert en let goed op of er geen verdovende middelen in jouw drankje wordt gedaan en dat er bij pinbetalingen het goede bedrag wordt ingevoerd.

Valletta, de hoofdstad van Malta
Valletta, de hoofdstad van Malta

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Malta is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een geldig paspoort zijn, maar een geldig identiteitsbewijs is ook voldoende.
  • De voertaal in Malta is Maltees. Deze taal is sterk beïnvloed door het Arabisch en heeft kenmerken van het Engels en Italiaans. De tweede officiële taal is Engels.
  • Malta is een streng katholiek land waarbij de katholieke waarden voor de inwoners belangrijk zijn. Probeer bijvoorbeeld dus niet te vloeken.
  • Op Malta is het beleid ten opzichte van drugsgebruik de afgelopen jaren iets versoepeld. Zo word je niet meteen opgepakt voor het gebruik van wiet, maar krijg je hoogstens een boete. Wel is het invoeren of verhandelen van drugs nog steeds verboden en wordt dit streng aangepakt.

Link

Voor het actuele nieuws over het reisadvies van Malta kun je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen