Reisadvies: is Malta een veilig vakantieland?

Marsaxlokk, Malta
Marsaxlokk, Malta

Malta is een mooi en veilig vakantieland. Wel moet je met name in de toeristische gebieden goed oppassen voor zakkenrollers, zoals in de uitgaansgelegenheden. Verder is het gemakkelijk om je verstaanbaar te maken in Malta, aangezien Engels de tweede officiële taal is. Wees er wel respectvol in deze taal, want de inwoners van Malta zijn over het algemeen nog streng katholiek en waarderen het niet als je vloekt.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Malta? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Grand Excelsior * * * * *
Malta / Valletta - Floriana
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Hilton Malta * * * * *
Malta / St. Julian's
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Corinthia St. George's Bay * * * * *
Malta / St. Julian's
8,8 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
db Seabank & Spa * * * *
Malta / Mellieha
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Malta
Malta Marriott (v/h Méridien) * * * * *
Malta / St. Julian's
8,4 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Grand Gozo (v/h The Grand) * * * *
Gozo / Ghajnsielem (Mgarr)
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Malta

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Het huidige reisadvies

Voor een vakantie in Malta gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's. Malta is dus een veilig vakantieland. Het enige risico dat je als toerist loopt in Malta is dat je slachtoffer wordt van zakkenrollers, die nog wel eens op de toeristische plaatsen hun slag willen slaan. 

Onveilige gebieden

Er zijn geen specifieke onveilige gebieden. Wel geldt net zoals in andere landen dat zakkenrollers actiever zijn op toeristische plekken, zoals in de grotere steden.

Veiligheid Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en telt ongeveer 7.000 inwoners. De hele stad is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is gelegen tussen twee mooie havens. Daarom is Valletta een populaire bestemming in Malta geworden. Op de plekken waar veel toeristen bij elkaar komen zijn veel zakkenrollers acties. De bekendste plekken waar de zakkenrollers graag komen zijn het uitgaansgebied 'Paceville' en in bus nummer 12 en 13, die tussen Paceville en omliggende dorpen rijden. Het is dus verstandig om niet te veel geld op zak te hebben en enkel een kopie van je reisdocument mee te nemen als je gaat stappen. Met name reisdocumenten en pasjes zijn een doelwit voor de zakkenrollers. Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta.

Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta.

Houd ook hier rekening mee

  • Er komt geen gele koorts voor in Malta. Doordat ze dit graag zo willen houden is het verplicht om een vaccinatie hiertegen te hebben gehad als je uit een gebied komt waar de gele koorts wel voorkomt. Als je in Afrika of Zuid-Amerika of bijvoorbeeld Suriname bent geweest moet je op tijd je vaccinatie halen.
  • Op Malta is het beleid ten opzichte van drugsgebruik onlangs versoepeld. Zo word je niet meteen opgepakt voor het gebruik van wiet, maar krijg je er hoogstens een boete voor. Wel wordt het invoeren of verhandelen van drugs nog steeds streng aangepakt. Om lastige situaties te voorkomen is het aan te raden drugs thuis te laten.
  • De voertaal in Malta is het Maltees. Deze taal is sterk beïnvloed door het Arabisch en heeft kenmerken van het Engels en Italiaans. De tweede officiële taal is het Engels, dus toeristen kunnen zich vaak gemakkelijk verstaanbaar maken. Ook spreken ze vaak Italiaans, doordat veel van de televisieprogramma's nog in die taal worden uitgezonden. 
  • De winters in Malta kunnen zeer nat zijn. In januari en februari is het weer zeer onvoorspelbaar en kan het plotseling gaan stormen. Zorg ervoor dat je in deze maanden goed voorbereid op pad gaat, bijvoorbeeld met goede regenkleding. 
  • Malta is een streng katholiek land. Je moet er daarom rekening mee houden dat de katholieke waarden voor de inwoners belangrijk zijn, dus probeer bijvoorbeeld niet te vloeken in het Engels.

Link

Check de site van de Nederlandwereldwijd voor het meest actuele reisadvies.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Malta.

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen