Reisadvies: is Malta een veilig vakantieland?

Reisadvies Malta
Reisadvies Malta

Malta is een prachtig land en daarom een heerlijke vakantiebestemming. Voorafgaand aan je vakantie naar Malta is het belangrijk op de hoogte te zijn van het reisadvies voor Malta. Is het een veilig vakantieland? En waar moet je als toerist in Malta rekening mee houden? Wij geven je alle informatie over het reisadvies voor Malta.

Malta is een mooi en veilig vakantieland. Het is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Malta kent veel mooie plekjes en is ideaal voor een rondreis. Het land is ook geschikt voor een heerlijke strandvakantie of een gezellige stapvakantie. Interesse in een vakantie op Malta? Lees hier meer over het huidige reisadvies.

Heb je weinig kennis van Malta? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Malta

Het reisadvies voor Malta is groen. Malta is een veilige vakantiebestemming met een positief reisadvies. Het land heeft geen onveilige gebieden en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Malta

Onveilige gebieden in Malta

Er zijn geen onveilige gebieden in Malta.

Veiligheid in Malta

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Malta. Het is een veilig land om naartoe te reizen. Houd alleen rekening met zakkenrollers op de toeristische plekken of plekken waar veel mensen samen komen, zoals uitgaansgelegenheden. Valletta is de hoofdstad van Malta. Ook Valletta is veilig, maar ook hier zijn zakkenrollers actief en is het opletten op drukke plaatsen. Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta. De veiligheid in de populaire plaatsen St. Julian's, Sliema en Mellieha is vergelijkbaar met Valletta. Wel komen er in het uitgaansgebied Paceville bij St. Julian's geweldsincidenten voor. Wees alert en let goed op of er geen verdovende middelen in jouw drankje wordt gedaan en dat er bij pinbetalingen het goede bedrag wordt ingevoerd.

Valletta, de hoofdstad van Malta
Valletta, de hoofdstad van Malta

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Malta is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een geldig paspoort zijn, maar een geldig identiteitsbewijs is ook voldoende.
  • De voertaal in Malta is Maltees. Deze taal is sterk beïnvloed door het Arabisch en heeft kenmerken van het Engels en Italiaans. De tweede officiële taal is Engels.
  • Malta is een streng katholiek land waarbij de katholieke waarden voor de inwoners belangrijk zijn. Probeer bijvoorbeeld dus niet te vloeken.
  • Op Malta is het beleid ten opzichte van drugsgebruik de afgelopen jaren iets versoepeld. Zo word je niet meteen opgepakt voor het gebruik van wiet, maar krijg je hoogstens een boete. Wel is het invoeren of verhandelen van drugs nog steeds verboden en wordt dit streng aangepakt.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Malta kun je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen