Reisadvies: is Malta een veilig vakantieland?

Marsaxlokk, Malta
Marsaxlokk, Malta

Malta is een mooi en veilig vakantieland. Het is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Malta kent veel mooie plekjes en is ideaal voor een rondreis. Het land is ook geschikt voor een heerlijke strandvakantie of een gezellige stapvakantie. Interesse in een vakantie op Malta? Lees hier meer over het huidige reisadvies.

Astrid 'Malta is de naam van de eilandengroep in de Middellandse Zee. Malta bestaat eigenlijk uit 3 eilanden: Malta, Gozo en Comino. Het is de perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie. Maar ook op cultuur te snuiven. Zelf vind ik de hoofdstad Valletta een erg leuke stad met veel mooie gebouwen. Daarnaast heb ik met de hop on, hop off bus de rest van het eiland verkent. Ik ben ook een dag naar het onbewoonde eiland Comino geweest. Comino noemen ze ook wel de Blue Lagoon, vooral de zee is hier prachtig!', Astrid - reisexpert Malta gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Malta

Het reisadvies van Malta is aangepast van de kleurcode 'geel' naar de kleurcode 'oranje' omdat het aantal coronabesmettingen weer is toegenomen op het eiland. Vanuit de overheid wordt aangeraden alleen noodzakelijk naar deze bestemming te reizen. Als je Malta hebt bezocht is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. 

Huidig reisadvies voor Malta

Onveilige gebieden in Malta

Er zijn geen onveilige gebieden in Malta.

Veiligheid in Malta

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Malta. Het is een veilig land om naartoe te reizen. Houd alleen rekening met zakkenrollers op de toeristische plekken of plekken waar veel mensen samen komen, zoals uitgaansgelegenheden. Valletta is de hoofdstad van Malta. Ook Valletta is veilig, maar ook hier zijn zakkenrollers actief en is het opletten op drukke plaatsen. Naast zakkenrollers is er weinig waar je op moet letten wat betreft de veiligheid in Valletta. De veiligheid in de populaire plaatsen St. Julian's, Sliema en Mellieha is vergelijkbaar met Valletta. Wel komen er in het uitgaansgebied Paceville bij St. Julian's geweldsincidenten voor. Wees alert en let goed op of er geen verdovende middelen in jouw drankje wordt gedaan en dat er bij pinbetalingen het goede bedrag wordt ingevoerd.

Valletta, de hoofdstad van Malta
Valletta, de hoofdstad van Malta

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Malta is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een geldig paspoort zijn, maar een geldig identiteitsbewijs is ook voldoende.
  • De voertaal in Malta is Maltees. Deze taal is sterk beïnvloed door het Arabisch en heeft kenmerken van het Engels en Italiaans. De tweede officiële taal is Engels.
  • Malta is een streng katholiek land waarbij de katholieke waarden voor de inwoners belangrijk zijn. Probeer bijvoorbeeld dus niet te vloeken.
  • Op Malta is het beleid ten opzichte van drugsgebruik de afgelopen jaren iets versoepeld. Zo word je niet meteen opgepakt voor het gebruik van wiet, maar krijg je hoogstens een boete. Wel is het invoeren of verhandelen van drugs nog steeds verboden en wordt dit streng aangepakt.

Link

Voor het actuele nieuws over het reisadvies van Malta kun je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Voor wie is Malta geschikt: 

Malta is een heerlijk eiland voor strandvakanties en uitgaan. Maar daarnaast heeft Malta een enorme schat aan bezienswaardigheden waar je gerust een week vakantie mee kunt vullen ! Je vindt er Arabische namen en bouwwerken, maar ook gaan de kerken en huizen soms terug naar tijd van de ridders met een mix van gothiek. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de stad Mdina waar je uren door de steegjes kunt dwalen. Valetta bestaat uit drie delen die stuk voor stuk de moeite waard zijn en waar je nog veel Engelse invloeden ziet zoals de dagelijks kanonsalvo's vanaf de hooggelegen tuinen. De prachtig gekleurde bootjes van Marsaxlokk zijn ook een bezoek waard. Wist je ook dat Malta bij uitstek een plek is om lekker Italiaans te eten? Malta is verrassend, rijk aan cultuur en geschikt voor iedereen die naast een strandvakantie veel cultuur wil bekijken. Tot slot kunnen we Malta ook goed combineren met eilandje Gozo

Accommodatietip

Een tip van onze reisexpert is de accommodatie The Westin Dragonara Resort *****. Dit prachtige resort ligt op een privé schiereiland en heeft een heerlijk rustige locatie maar toch sta je binnen enkele minuten in de levendige binnenstad.

The Westin Dragonara Resort
The Westin Dragonara Resort


Malta is een mix van Italiaans, Arabisch en Engelse invloeden. Wil je alles weten over dit prachtige cultuureiland? Lees dan HIER verder. 

Interesse in een reis naar Malta? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen