Beste reistijd Malta: vliegtijd & beste maand

Balluta buildings
Balluta buildings

Malta is een land en tevens eilandengroep in de Middellandse Zee. Een bestemming die uitermate geschikt is voor zowel sport-, cultuur- als zonliefhebbers. Wij zochten de beste reistijd voor een reis naar Malta voor je uit.

Heb je weinig kennis van Malta? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Hemelsbreed ligt Malta op 1.974 kilometer afstand van Amsterdam. Met het vliegtuig doe je hier, met een rechtstreekse vlucht, zo'n 3 uur over. Er zijn meerdere maatschappijen die vanuit Nederland naar Malta vliegen, onder andere Air Malta, KLM, Lufthansa en Transavia hebben vluchten vanuit Amsterdam. Ga je naar Malta? Dan hoef je geen rekening te houden met tijdsverschil. In Malta is het namelijk precies even laat (of vroeg) als in Nederland.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Weer en klimaat

Het land heeft een warm zeeklimaat. Dit komt door haar ligging in de Middellandse Zee. Vanaf ongeveer half mei begint in Malta de zomer, deze houdt aan tot en met september. In de zomertijd ben je gegarandeerd van warme temperaturen en veel zon. Het zeewater heeft wel wat meer tijd nodig om op te warmen en pas tegen juni zal het water 20ºC zijn. Van juli tot en met september is het water op zijn warmst en is het tussen de 24ºC en 27ºC. De winter in Malta is mild. De kans op regen is in de winter groter, ook schijnt de zon veel minder en is de wind krachtiger. De temperaturen zijn voor Europese begrippen daarentegen goed te doen. Op zonnige dagen kun je in de winter nog prima in een korte broek rondlopen.

Popeye Village
Popeye Village
Vraag gratis een offerte aan

Beste maanden

De beste maanden om naar Malta te reizen zijn april, mei, september en oktober. Van juni tot en met augustus is het hoogseizoen, ook in Malta. Veel accommodaties zijn bezet en de prijzen zijn, in vergelijking met de lente-, herfst- en wintermaanden, flink opgekrikt en het is er erg druk met toeristen. De temperaturen zijn heet te noemen, wat de luchtkwaliteit niet veel goeds doet. In april en mei is de temperatuur aangenaam en is het eiland veel rustiger. De prijzen zijn nog niet tot een recordbedrag gestegen en het eiland staat volop in bloei. Ook september en oktober zijn goede maanden om het land te bezoeken. De toeristen zijn dan veelal huiswaarts gekeerd en het is nog steeds korte broekenweer. Ook is het zeewater in deze maanden nog op een warme temperatuur.

Fort Malta
Fort Malta


Malta is uitermate geschikt voor een combinatie van strand en cultuur. Je kunt er uren slenteren door de straten van Valetta wat eigenlijk uit drie delen bestaat. Een van de hoogtepunten is hier de katehdraal van St. Johns die van binnen rijk gedecoreerd is met goud. Steek vervolgens per bootje over naar een van de andere delen van de stad kunt zien met Middeleeuwse pakhuizen, prachtige pleinen en steegjes. Ga ook eens met de snelle lift naar de hoge tuinen van Baracca. Hier zie je nog de Engelse invloeden met kanonnen die vanaf het fort dagelijks worden afgevuurd. 

De mix van cultuur en bouwstijlen maakt Malta zo bijzonder. Ze rijden er links, de straatborden zijn veelal nog in Arabische namen, en het eten is veelal Italiaans. Beter wordt het niet! Enkele plekken die je echt gezien moet hebben op Malta zijn onder andere de "silent city" Mdina, waar je een mix van barok, Arabisch en Middeleeuwse cultuur en bouwstijl aantreft. Neem een boottocht naar de prachtige grotten waar je de Blue Grotte kunt zien. Eet een heerlijk visje in de haven van de stad Marsaxlokk in een van de vele visrestaurants met zicht op de gekleurde visserboten die Malta zo bekend hebben gemaakt. En wil je uitgaan tot in de late uurtjes moet je bij Paceville zijn met de enorme barstreet. Wil je meer weten over de top 5 excursies? Dat kan HIER. 

Meer lezen over dit prachtige vakantie eiland? Je leest er alles over in de Mooiste plekken van Malta, en ons artikel Zien en Doen in Malta ! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen