Beste reistijd Malta: vliegtijd & beste maand

Balluta buildings
Balluta buildings

Malta is een land en tevens eilandengroep in de Middellandse Zee. Een bestemming die uitermate geschikt is voor zowel sport-, cultuur- als zonliefhebbers. Wij zochten de beste reistijd voor een reis naar Malta voor je uit.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Malta? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Grand Excelsior * * * * *
Malta / Valletta - Floriana
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Hilton Malta * * * * *
Malta / St. Julian's
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Corinthia St. George's Bay * * * * *
Malta / St. Julian's
8,8 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
db Seabank & Spa * * * *
Malta / Mellieha
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Malta
Malta Marriott (v/h Méridien) * * * * *
Malta / St. Julian's
8,4 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Malta
Grand Gozo (v/h The Grand) * * * *
Gozo / Ghajnsielem (Mgarr)
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Malta

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegtijd

Hemelsbreed ligt Malta op 1.974 kilometer afstand van Amsterdam. Met het vliegtuig doe je hier, met een rechtstreekse vlucht, zo'n 3 uur over. Er zijn meerdere maatschappijen die vanuit Nederland naar Malta vliegen, onder andere Air Malta, KLM, Lufthansa en Transavia hebben vluchten vanuit Amsterdam. Ga je naar Malta? Dan hoef je geen rekening te houden met tijdsverschil. In Malta is het namelijk precies even laat (of vroeg) als in Nederland.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Weer en klimaat

Het land heeft een warm zeeklimaat. Dit komt door haar ligging in de Middellandse Zee. Vanaf ongeveer half mei begint in Malta de zomer, deze houdt aan tot en met september. In de zomertijd ben je gegarandeerd van warme temperaturen en veel zon. Het zeewater heeft wel wat meer tijd nodig om op te warmen en pas tegen juni zal het water 20ºC zijn. Van juli tot en met september is het water op zijn warmst en is het tussen de 24ºC en 27ºC. De winter in Malta is mild. De kans op regen is in de winter groter, ook schijnt de zon veel minder en is de wind krachtiger. De temperaturen zijn voor Europese begrippen daarentegen goed te doen. Op zonnige dagen kun je in de winter nog prima in een korte broek rondlopen.

Popeye Village
Popeye Village

Beste maanden

De beste maanden om naar Malta te reizen zijn april, mei, september en oktober. Van juni tot en met augustus is het hoogseizoen, ook in Malta. Veel accommodaties zijn bezet en de prijzen zijn, in vergelijking met de lente-, herfst- en wintermaanden, flink opgekrikt en het is er erg druk met toeristen. De temperaturen zijn heet te noemen, wat de luchtkwaliteit niet veel goeds doet. In april en mei is de temperatuur aangenaam en is het eiland veel rustiger. De prijzen zijn nog niet tot een recordbedrag gestegen en het eiland staat volop in bloei. Ook september en oktober zijn goede maanden om het land te bezoeken. De toeristen zijn dan veelal huiswaarts gekeerd en het is nog steeds korte broekenweer. Ook is het zeewater in deze maanden nog op een warme temperatuur.

Fort Malta
Fort Malta

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Malta.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen