Beste reistijd Malta: vliegtijd & beste maand

Balluta buildings
Balluta buildings

Malta is een land en tevens eilandengroep in de Middellandse Zee. Een bestemming die uitermate geschikt is voor zowel sport-, cultuur- als zonliefhebbers. Wij zochten de beste reistijd voor een reis naar Malta voor je uit.

Astrid 'Malta is de naam van de eilandengroep in de Middellandse Zee. Malta bestaat eigenlijk uit 3 eilanden: Malta, Gozo en Comino. Het is de perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie. Maar ook op cultuur te snuiven. Zelf vind ik de hoofdstad Valletta een erg leuke stad met veel mooie gebouwen. Daarnaast heb ik met de hop on, hop off bus de rest van het eiland verkent. Ik ben ook een dag naar het onbewoonde eiland Comino geweest. Comino noemen ze ook wel de Blue Lagoon, vooral de zee is hier prachtig!', Astrid - reisexpert Malta gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

Hemelsbreed ligt Malta op 1.974 kilometer afstand van Amsterdam. Met het vliegtuig doe je hier, met een rechtstreekse vlucht, zo'n 3 uur over. Er zijn meerdere maatschappijen die vanuit Nederland naar Malta vliegen, onder andere Air Malta, KLM, Lufthansa en Transavia hebben vluchten vanuit Amsterdam. Ga je naar Malta? Dan hoef je geen rekening te houden met tijdsverschil. In Malta is het namelijk precies even laat (of vroeg) als in Nederland.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Weer en klimaat

Het land heeft een warm zeeklimaat. Dit komt door haar ligging in de Middellandse Zee. Vanaf ongeveer half mei begint in Malta de zomer, deze houdt aan tot en met september. In de zomertijd ben je gegarandeerd van warme temperaturen en veel zon. Het zeewater heeft wel wat meer tijd nodig om op te warmen en pas tegen juni zal het water 20ºC zijn. Van juli tot en met september is het water op zijn warmst en is het tussen de 24ºC en 27ºC. De winter in Malta is mild. De kans op regen is in de winter groter, ook schijnt de zon veel minder en is de wind krachtiger. De temperaturen zijn voor Europese begrippen daarentegen goed te doen. Op zonnige dagen kun je in de winter nog prima in een korte broek rondlopen.

Popeye Village
Popeye Village

Beste maanden

De beste maanden om naar Malta te reizen zijn april, mei, september en oktober. Van juni tot en met augustus is het hoogseizoen, ook in Malta. Veel accommodaties zijn bezet en de prijzen zijn, in vergelijking met de lente-, herfst- en wintermaanden, flink opgekrikt en het is er erg druk met toeristen. De temperaturen zijn heet te noemen, wat de luchtkwaliteit niet veel goeds doet. In april en mei is de temperatuur aangenaam en is het eiland veel rustiger. De prijzen zijn nog niet tot een recordbedrag gestegen en het eiland staat volop in bloei. Ook september en oktober zijn goede maanden om het land te bezoeken. De toeristen zijn dan veelal huiswaarts gekeerd en het is nog steeds korte broekenweer. Ook is het zeewater in deze maanden nog op een warme temperatuur.

Fort Malta
Fort Malta

Heeft u interesse in een reis naar Malta? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen