Rondreizen op Mauritius

Berglandschap Mauritius
Berglandschap Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan,33travel/"> 800 km ten oosten van Madagaskar. Mauritius staat vooral bekend om de mooie zandstranden, het lekkere weer en de bijzondere onderwaterwereld. Bovendien vind je hier een afwisselend en fascinerend landschap. Dit maakt het eiland perfect voor een mooie rondreis. Waar moet je op letten voor je aan je rondreis op Mauritius begint? Wij geven je een aantal tips.

Omdat we een groot aantal accommodaties aanbieden in diverse plaatsen met allemaal weer hun eigen karakter, en eigen mooie strand is een combinatie van 2 a 3 plekken een ideale oplossing!

Praktische Tips

Bij een rondreis door Mauritius wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum

Je hebt geen visum voor Mauritius nodig. Wel dient je paspoort zes maanden na vertrek vanuit Mauritius geldig te zijn. Vraag gratis een offerte aan

Inentingen

Voor een verblijf op Mauritius zijn inentingen niet verplicht. Wel is de vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je de zeven dagen voor je bezoek in een land met gele koorts bent geweest. Bovendien worden vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A aanbevolen. Verblijf je langer dan drie maanden? Dan wordt het ook aangeraden om een inenting tegen tuberculose, buiktyfus en hepatitis B te halen. Er komt geen malaria voor op Mauritius.

Klimaat

Er heerst een tropisch klimaat op het eiland. Hierdoor is het er eigenlijk het hele jaar zeer aangenaam qua temperatuur. Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons. Er waait het hele jaar een windje uit het zuidoosten op het eiland. Aan zon is op het eiland ook zeker geen gebrek. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden. Vanaf december beginnen de warmste maanden en kan het 32 graden worden. Prettig is dat het niet veel warmer wordt op Mauritius.

Vervoer

Iets om rekening mee te houden als je gaan rondreizen op Mauritius is dat ze er links rijden. De wegen op het eiland zijn redelijk goed, al ontbreken de verkeersborden soms. Een auto huren is een aanrader en zelf rijden is heel goed mogelijk. Huur je liever geen auto? Je bent dan voornamelijk aangewezen op het busnetwerk, wat redelijk goed is en je naar alle plekken op het eiland brengt. Bustickets zijn zeer voordelig. Je kunt ook een taxi nemen, maar let dan wel op dat je vooraf een prijs afspreekt. Bij de meeste hotels is het mogelijk om een fiets te huren.

Bevolking

Er wonen bijna 1,3 miljoen inwoners op Mauritius, waarmee het een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld is. Bijna de helft van de inwoners woont in de hoofdstad Port Louis. De hoofdtaal op het eiland is Engels, maar er wordt voornamelijk Mauritiaans Creools, wat lijkt op Frans, gesproken. Een groot deel van de bevolking stamt af van de Voorindiërs. Het hindoeïsme is met 52% de hoofdgodsdienst, gevolgd door het christendom en de islam.

Wat je niet mag missen

Mauritius is een heerlijk eiland met veel mooie plekken. Grand Baie is een populaire plaats in het noorden en staat bekend om de mooie stranden en luxe hotels. Ook de vele fruitkraampjes typeren de stad. Het is een gezellige vakantiestad en de baai is prachtig. Vanuit de stad kan je een jacht huren om de wateren rondom het eiland te verkennen.

Mauritius staat ook bekend om de watersport, vooral surfen is een populaire bezigheid. Het is een echte toeristische attractie waar nationaliteiten van over de hele wereld voor samenkomen op dit eiland.

Het National History Museum in de stad Port Louis is een veel bezocht museum met meer informatie over de natuur van het eiland. Zo vind je er opgezette vogels, vissen, maar ook schelpen en vlinders. De toegang tot dit museum is gratis.

Grand Baie
Grand Baie
8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen