Le Morne

Mooi plaatje van Le Morne
Mooi plaatje van Le Morne

Le Morne is een schiereiland in het meest zuidwestelijke puntje van Mauritius. Het wordt bijna helemaal omgeven door een schitterende helderblauwe lagune. Dit maakt Le Morne samen met haar witte zandstranden een adembenemend mooie locatie om te verblijven. Onvergetelijk is het uitzicht vanaf de top van de berg Le Morne Brabant (556 meter). U kijkt dan over het hele eiland en de lagune uit. De iconische berg staat sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat Le Morne Brabant nog meer bijzonder maakt, is dat er in de zee bij het schiereiland een soort onderwater waterval is ontstaan door de krachtige stromingen van de Indische Oceaan. Snorkelliefhebbers kunnen een boottocht maken naar Crystal Rock ten noorden van het eiland Ile aux Benitiers. De rots lijkt wel boven zee te zweven. Onderweg kunt u dolfijnen spotten.  

Op een half uur rijden ligt het Black River Gorges National Park, het groene hart van Mauritius. Het landschap wordt bepaald door tropisch regenwoud, diepe ravijnen en schitterende watervallen. Met zijn 50 kilometer aan wandelpaden en zijn gemarkeerde routes is dit de favoriete locatie voor een wandeling. Het nationale park herbergt een unieke flora en fauna, u kunt hier bijzondere planten en vogels tegenkomen die nergens anders voorkomen.

Op zo'n 20 minuten rijden ligt dorpje Chamarel. Chamarel staat bekend om haar mooie waterval, de rum distilleerderij, het uitzichtpunt op Le Morne Brabant en de betoverende gekleurde zandduinen; de ‘Seven Coloured Earth’. De zeven kleuren aarde zijn een bijzonder natuurfenomeen dat veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van vulkanische as dat minerale oxiden van verschillende kleuren bevat. 


 

Chantal 'Bij Reisgraag organiseer ik alle reizen naar Mauritius. Bij iedere aanvraag kijk ik naar de wensen van de klant en maak dan een passend reisvoorstel. Tijdens en ook na de reis ontzorg ik de klanten zodat het een onvergetelijke ervaring is.', Chantal - reisexpert Mauritius gratis reisvoorstel >>

Landkaart Le Morne
Plaatsen in de buurt van Le Morne (Mauritius) :
 • La Gaulette (5 km)
 • Chamarel (8 km)
 • Bel Ombre (13 km)
 • Tamarin (14 km)
 • Flic en Flac (19 km)
 • Bois cheri (23 km)
 • Curepipe (26 km)
 • Port Louis (37 km)
 • Mahebourg (41 km)
 • Balaclava (46 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Le Morne

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Le Morne