Puerto Vallarta

Puerto Vallarta - Mexico
Puerto Vallarta - Mexico

Puerto Vallarta is een plaats in het westen van Mexico en ligt aan de Stille Oceaan. De stad telt ongeveer 300.000 inwoners en is een belangrijke Mexicaanse toeristische badplaats. Het heeft een mooi, oud centrum en wordt omgeven door een prachtige jungle. Puerto Vallarta ligt in de Baai van Banderas waar je verschillende zeedieren tegen kunt komen, zoals walvissen, dolfijnen, manta's en vliegende vissen. Door de stad loopt de rivier de Rio Cuale, waarlangs je verschillende marktjes met leuke souvenirtjes vindt. Puerto Vallarte heeft boulevards met levendige barretjes, restaurantjes en winkeltjes. Het klimaat dat in die regio van Mexico heerst, is het tropisch klimaat. Hierdoor ligt de gemiddelde temperatuur het hele jaar rond de 27ºC. Het regenseizoen loopt van juli tot en met september met de meeste neerslag in september. December tot en met april worden gezien als de maanden met hoge temperaturen en veel zon, waardoor dit de beste reistijd naar de stad is. Elk jaar bezoeken ongeveer vijf miljoen mensen deze populaire badplaats van Mexico. Kortom, het is zeker een aanrader.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Mexico? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Iberostar Tucán * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,1 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
RIU Palace Riviera Maya * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
H10 Ocean Maya Royale (v/h Ocean Maya Royale) * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
Dreams Puerto Aventuras * * * *
Yucatán / Puerto Aventuras (Riviera Maya)
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Mexico
Iberostar Selection Paraíso Maya * * * * *
Yucatán / Puerto Morelos (Riviera Maya)
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
RIU Palace Mexico * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
8,8 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Puerto Vallarta
 • Acapulco (699 km)
 • Akumal (1867 km)
 • Cabo San Lucas (545 km)
 • Cancún (1918 km)
 • Chichén Itzá (1734 km)
 • Cozumel (1903 km)
 • Guadalajara (196 km)
 • Guanajuato (416 km)
 • Ixtapa (1365 km)
 • Jalapa (1343 km)
 • Loreto (866 km)
 • Manzanillo (195 km)
 • Mazatlán (313 km)
 • Mérida (1623 km)
 • Mexico-stad (651 km)
 • Morelia (434 km)
 • Oaxaca (1024 km)
 • Palenque (1433 km)
 • Playa del Carmen (1889 km)
 • San Cristóbal de las Casas (1394 km)
 • San José del Cabo (537 km)
 • Taxco (629 km)
 • Teotihuacán (672 km)
 • Tijuana (1768 km)
 • Tulúm (1851 km)
 • Valladolid (1772 km)
 • Zihuatanejo (508 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puerto Vallarta

  La Iglesia de Nuestra Señora de Guadelupe (Puerto Vallarta)

  De 'La Iglesia de Nuestra Señora de Guadelupe' is een belangrijke kerk van de stad. Hij staat midden in het centrum, waar hij overal bovenuit steekt. Het is een prachtige kerk, niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant. Bovenop de kerk staat een mooie kroon die in 1985 naar beneden is gevallen door een aardbeving. Vanaf toen staat er een kroon van glasvezel op.

  Nachtleven (Puerto Vallarta)

  Nachtleven
  Nachtleven

  Puerto Vallarta is een stad met een levendig nachtleven. Er zijn vele clubs, barretjes en discotheken te vinden. Deze liggen zowel langs de boulevard als in het centrum. Er is dus genoeg keuze te vinden wanneer je na het eten nog wat wilt drinken of een wilt gaan feesten. Enkele populaire uitgaansgelegenheden zijn Senor Frogs, Hilo, Collage en The Zoo. Ook La Vaquita is een bekende discotheek in het centrum van de stad.

  Walvisspotten (Puerto Vallarta)

  Walvisspotten
  Walvisspotten

  Een leuke bezienswaardigheid van Puerto Vallarta zijn de walvissen in de Stille Oceaan. Als je van december tot maart in de buurt bent, krijg je de kans om deze reusachtige dieren van dichtbij te zien. Dat is namelijk het beste seizoen om walvissen te bekijken. Het is een prachtige natuurshow waar je ook dolfijnen, bruinvissen en andere waterdieren kunt zien. In die periode worden er verschillende tours georganiseerd die je naar de walvissen kunnen brengen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Gustavo Diaz Ordaz International Airport is de internationale luchthaven van Puerto Vallarta. Er vliegen ook Nederlandse vliegmaatschappijen op dit vliegveld. Het is op ongeveer twee kilometer ten noorden van de stad gelegen. Vanaf hier kun je gemakkelijk een taxi of een bus naar Puerto Vallarta pakken. In de stad zelf kun je je gemakkelijk verplaatsen met een taxi. De taxichauffeurs zijn vaak vriendelijk en kennen de stad goed. Je kunt ook met de taxi naar een andere stad reizen, dit is echter wel iets duurder. Ook bussen rijden er genoeg rond in Puerto Vallarta. Deze rijden redelijk regelmatig en stoppen normaal gesproken om de 5 of 10 blokken. In de spits zijn deze echter erg heet en vol. Tevens rijden er regelmatig bussen naar nabijgelegen plaatsen.

  Geschiedenis

  Archeologische vondsten wijzen uit dat het gebied rond Puerto Vallarta al vanaf 580 voor Christus werd bewoond. Hier is echter weinig over bekend. Rond 1525 veroverden de Spaanse conquistador Francisco Cortés de San Buenaventura en zijn leger de plaats. De Spanjaarden noemden dit gebied toen 'Banderas Valley'. Leven in Puerto Vallarta was niet gemakkelijk en er waren dan ook vele conflicten. Tijdens een confrontatie tussen de Spaanse en de inheemse bevolking realiseerden de Spanjaarden zich dat ze in de minderheid waren. Een Spaanse monnik gaf zich toen over. Het verhaal gaat dat het beeld van de Maagd van Guadelupe, direct achter de monnik, licht uitstraalde waardoor iedereen werd overweldigd door een fel licht. De Spanjaarden geloofden dat dit een wonder was, maar de inheemse bevolking werd bang en gaven zich over aan de Spanjaarden. Vanaf 2 december 1851 werd de plaats een stad en werd het 'Las Peñas de Santa Maria Guadelupe' genoemd, naar de beschermheilige Don Guadelupe Sanchez Torres. Doordat het transporteren van zilver mogelijk gemaakt moest worden, werd in de stad een haven gebouwd. De stad werd toen 'Puerto las Peñas' genoemd. Dankzij de activiteiten in de haven en dankzij de snelle groei, werd de stad in mei 1918 een gemeente. De stad werd vernoemd naar de gouverneur van Jalisco, Ignacio L. Vallarta en werd veranderd in Puerto Vallarta. Aan het eind van de jaren '30 en aan het begin van de jaren '40 van de vorige eeuw begon de rijkdom van de stad te groeien. Dit kwam vooral door het haaienvissen. In de jaren '50 vierde de haven zijn 100-jarige bestaan. Lange tijd was Puerto Vallarta een onbekende plaats. Vanaf 1963 kreeg de stad echter ineens grote populariteit. Dit is te danken aan de film 'The Night of the Iguana' die in de stad werd opgenomen. Mede door deze film is deze stad met zijn natuurlijke en culturele rijkdom uitgegroeid tot een bekende badplaats.

  Heb je interesse in een reis naar Puerto Vallarta? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Puerto Vallarta, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Puerto Vallarta