Nizwa

Nizwa stad in Oman, Midden-Oosten
Nizwa stad in Oman, Midden-Oosten

Nizwa is gelegen in Oman en de grootste stad in het Ad Dakhiliyah district, 140 kilometer van Muscat vandaan. Bovendien was het daarnaast ook de hoofdstad van Oman al-Wusta – een historisch gebied in Oman. Het inwonersaantal van Nizwa staat op zo`n 70.000, waaronder ook de twee gebieden Burkat Al Mooz en Al Jebel Al Akhdar zijn meegeteld. Nizwa is een van de oudste steden van Oman en was eens een waar centrum op het gebied van handel, religie, educatie en kunst.

Heb je weinig kennis van Oman? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nizwa
Plaatsen in de buurt van Nizwa (Oman) :
 • Muscat (132 km)
 • Sohar (177 km)
 • Ervaringen

  op 9 mei 2014 plaats: Nizwa, reisperiode: april 2014

  Nizwa is een leuke stad om een middag te bezoeken. Je hebt er onder andere het fort van Nizwa, wat het grootste fort van Oman is, en de authentieke geitenmarkt. Ook de markt, in de buurt van het fort, met aardewerken potten en souvenirs moet je zeker even bezoeken. Tot slot is de souq een aanrader.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nizwa

  Geitenmarkt Nizwa (Nizwa)

  Geitenmarkt Nizwa
  Geitenmarkt Nizwa
  Kaart met locatie Geitenmarkt Nizwa

  Op de geitenmarkt in Nizwa zie je hoe geiten en koeien worden verhandeld door Omani in traditionele dishdasha's. Iedere vrijdag rond een uur of 6.00 begint de markt en die duurt dan tot ongeveer 10.00 uur. Wil je het hoogtepunt van de markt meemaken, dan kan je het beste vroeg aankomen bij de markt. Dan zijn namelijk de beste geiten en koeien en nog. De markt geeft je een goed beeld van hoe de echte Omani hier leven.

  Nizwa Fort (Nizwa)

  Nizwa Fort
  Nizwa Fort
  Kaart met locatie Nizwa Fort

  Het fort van Nizwa is het grootste fort van Oman en werd gebouwd in 1650. In 2007 werd het na een grondige restauratie weer geopend. De restauratie is prachtig uitgevoerd. Het fort is belangrijk voor een aantal turbulente periodes uit de geschiedenis van Oman. Je krijgt tijdens een bezoek aan het fort een goed beeld van hoe het leven er vroeger hier heeft uitgezien. Zo kan je een kijkje nemen in de vroegere gevangenis, de voorraadruimten en zijn er diverse kamers waar voorwerpen, foto's en video's worden tentoongesteld.

  Souq van Nizwa (Nizwa)

  Souq van Nizwa
  Souq van Nizwa
  Kaart met locatie Souq van Nizwa

  Nizwai is beroemd om zijn handwerken en agrarische producten die o.a. te koop zijn op de souq. Een souq is de benaming voor een Arabische markt. De Souq in Nizwa is een van de meest belangrijke in het land, na Muttrah. Nizwa staat bovendien bekend om zijn zilveren juwelen, welke beschouwd worden als de beste in het land. Op de Arabische markt is vrijwel alles te koop; van vlees, vis, groenten, fruit tot kruiden, goud- en zilverwerk. Bovendien zijn de mensen hier erg bedreven in het maken van Khanjar, kromme dolken, die een bijzondere stijl en patronen hebben. Ook maken zij koperen producten, koffiepotten, zwaarden, lederwaren en aardewerk.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oman bekijken.

  Geschiedenis

  Nizwa was in de 11e en 12e eeuw na Chr. oorspronkelijk de hoofdstad van Oman. Nizwa bezit een groot aantal welbekende moskeeën doordat het vroeger een religieus en politiek centrum was en door de nauwe verbintenis met de Islam. Bekende moskeeën in deze stad zijn onder andere de Sultan Quaboes Jama, de So'al Moskee en de Ash-Sharja Moskee. In de 17e eeuw werd er een imposant fort bij Nizwa gebouwd. Rond 1950 werd de grote ronde toren van het ruim 400 jaar oude fort gebombardeerd door het British Royal Air Force, welke de toenmalige sultan Said bin Taymour steunden bij het tegengaan van een opstand. Nizwa is de afgelopen jaren onder het regime van Sultan Quaboos uitgegroeid tot een moderne stad. Verbeteringen zijn aangebracht in de infrastructuur naar o.a. Muscat, waardoor ook het toerisme aanzienlijk gestegen is.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nizwa