Autoslaaptrein Oostenrijk

autoslaaptrein naar Oostenrijk
autoslaaptrein naar Oostenrijk

=======

Gina 'Oostenrijk is zowel voor de winter als de zomer een mooie bestemming. Ik ga er voornamelijk heen voor de wintersport, maar door de prachtige natuur en aangename temperaturen is dit land ook in de zomer een fijne bestemming. Voor mijn wintersportvakanties heb ik de skigebieden Saalbach, Lermoos, Sölden, Ischgl, Serfaus en Schladming al mogen ontdekken, waarvan Saalbach mijn absolute favoriet is. Het maakt niet uit op welke plek je bent en of je er in de zomer of in de winter bent: het uitzicht bovenop de bergen is iedere keer weer adembenemend.', Gina - reisexpert Oostenrijk gratis reisvoorstel >>

Let op: vanwege de situatie rondom het coronavirus zal de autoslaaptrein in 2022 niet rijden.

 

Wij kunnen u hier niet mee helpen.

=======

De autoslaaptrein naar Oostenrijk pakken is een perfectie manier om zowel uitgerust aan te komen op de vakantie bestemming, als het gemak ervaren van je eigen auto mee hebben. Vakanties met de auto gaan vaak gepaard met stress en files. De slaaptrein vervoert jou en je auto terwijl je zelf in een coupe zit of slaapt. Nog een ander voordeel is dat je geen tol hoeft te betalen en je benzine bespaart.

Uitgerust op reis

De autoslaaptrein zorgt ervoor dat je uitgerust aankomt in Oostenrijk. Doordat je onderweg de mogelijkheid hebt om te slapen, wat te eten of zelfs te douchen begint je vakantie al als je de autoslaaptrein binnen rijdt. In luxe coupés is het namelijk zo dat je een eigen douche en toilet tot je beschikking hebt. Bovendien bespaar je al snel zo'n 600 tot 1.000 kilometer rijden voor een enkele reis.

Autotrein vanuit Duitsland

Vanuit Nederland rijdt er nog geen autotrein naar Oostenrijk. Je kan echter wel opstappen in Düsseldorf, een stad die op ongeveer 100 kilometer afstand van de Nederlandse grens ligt. Vanuit Duitsland reis je met de maatschappij DB Autozug. De autoslaaptreinen rijden naar drie plaatsen in Oostenrijk, namelijk Innsbruck, Villach en Schwarzach. Eenmaal aangekomen in Innsbruck is het nog mogelijk om verder te reizen met een andere autotrein, naar bijvoorbeeld Italië. Vanuit Villach rijdt er zelfs een autoslaaptrein naar Turkije.

Verder reizen met de autoslaaptrein

Eenmaal aangekomen in Oostenrijk is het mogelijk om verder te reizen per autotrein. In Oostenrijk zijn namelijk paswegen of belangrijke wegverbindingen in sommige periodes van het jaar afgesloten. Als aanvulling rijdt er door het hooggebergte wel een pendeltrein die de auto's vervoert. De treinen bestaan uit platte wagons waardoor er ook plaats is voor caravans en minibusjes.

=======

Let op: vanwege de situatie rondom het coronavirus zal de autoslaaptrein in 2022 niet rijden.

 

Wij kunnen u hier niet mee helpen.

=======

Tauernbahn

Mocht je toch met de auto in Oostenrijk reizen en de Tauern Autobahn over moeten, dan is de autotrein weer een optie. De Tauernbahn is namelijk een treintunnel van 12 kilometer lang tussen Böckstein en Mallnitz. Op de gewone Tauern Autobahn heb je veel kans op file, waardoor dit een goed alternatief is. Pas wel op met auto's met een lpg-tank, die mogen namelijk niet mee de tunnel in.

Wintersportbestemmingen

De autoslaaptrein is een veel gekozen manier van reizen voor wintersporters. Reis je met de auto naar Schwarzach, dan is het nog maar een kleine afstand naar de wintersportplaatsen. Bludenz en Bregenz liggen op maximaal 50 kilometer afstand van Schwarzach. Ook de Zwitserse Alpen zijn zeer goed bereikbaar vanuit hier, de grens met Zwitserland ligt op maar 25 kilometer afstand.
Reis je met de autoslaaptrein naar Innsbruck? Vanuit hier is het nog 140 kilometer rijden naar de bekende wintersportbestemming Sell am See. Het is echter ook heel goed mogelijk om in Innsbruck te blijven voor de wintersport.

Voor ons accommodatieaanbod in Oostenrijk klik je HIER.

Let op: vanwege de situatie rondom het coronavirus zal de autoslaaptrein niet rijden in 2022, alleen het traject Hamburg - Innsbruck blijft rijden. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen