Oostenrijk wint Reisgraag Award 2018

Geschreven op 10 januari 2018 door Paula

Oostenrijk wint Reisgraag Award 2018
Oostenrijk wint Reisgraag Award 2018

Uit alle 15.000 reviews die zijn binnengekomen in 2017 heeft Oostenrijk met een 8,6 het hoogste gemiddelde gehaald binnen de categorie Algemeen. Hiermee heeft dit land de Reisgraag Award voor beste bestemming binnen deze categorie gewonnen. In 2015 en 2017 won Oostenrijk ook al een Reisgraag Award.

Thiebout van den Bergh (Oostenrijks Toeristenburo): “Wat een prachtig bericht dat wij de winnaar van de Reisgraag Awards 2018 in de categorie Algemeen met een 8,6 gemiddeld zijn geworden!” aldus Herwig Kolzer, Regio Manager Noordwest Europa van het Oostenrijks Toeristenburo en Thiebout van den Bergh, Marketing & PR Manager. Na een fantastisch winterseizoen 2016/2017 waarin wij meer dan 1 miljoen aankomsten uit Nederland noteerden, werd de zomer van 2017 wat het aantal aankomsten betreft, de beste zomer sinds 36 jaar. Oostenrijk als vakantiebestemming is 'hot' en deze award bewijst dat meer dan eens. Ook nu bleek weer dat de Nederlandse gast in de winter ons vaker bezoekt, steeds iets korter blijft en in toenemende mate kiest voor kwalitatief hoogwaardig onderdak. Door de vroege inval van de winter en de perfecte sneeuwcondities, staan 'alle seinen op groen' voor een weer fantastisch winterseizoen. De zomer is de laatste jaren duidelijk met een inhaalrace bezig en de cijfers van de tachtiger jaren, toen Oostenrijk vooral geliefd was in de zomer, komen weer in zicht. Ook afgelopen zomer continueerde de stijging. De aankomsten stegen tot 859.600, het beste resultaat sinds 1981. Waar eindeloos vele jaren de camping de meest geliefde overnachtingsvorm van Nederlanders was, zien wij sinds de zomer van 2014 een omslag en zijn sindsdien appartementen en chalets de meest geliefde overnachtingsvorm geworden. Nederlanders zijn verzot op de Oostenrijkse gezelligheid, de heerlijke natuur & cultuur en weten de ijzersterke prijs/ kwaliteit verhouding en de grote gastvrijheid als geen ander te waarderen. Door constant te innoveren in de kwaliteit en de veelzijdigheid van het aanbod voor onze gasten, zonder daarbij het authentieke ook maar een moment uit het oog te verliezen, zijn wij ervan overtuigd dat in de toekomst nog meer Nederlanders ons zullen weten te vinden.".

Jaarlijks reikt Reisgraag.nl awards uit aan reisorganisaties en bestemmingen binnen verschillende categorieën vakanties. Dit jaar is alweer de zevende keer dat de awards worden uitgereikt. Er zijn maar liefst 15.000 reviews over verschillende bestemmingen en reisorganisaties binnengekomen. Alle reviews worden van tevoren handmatig gekeurd en basis van deze gekeurde reviews worden de award winnaars gekozen. Alleen de reviews van klanten geven de doorslag. Daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche van Nederland.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen