Huaraz

Huaraz, Peru
Huaraz, Peru

Huaraz ligt tussen de bergketens Cordillera Blanca en Cordillera Negra in het westen van Peru. Na de aardbeving van 1970 is de stad in Amerikaanse stijl heropgebouwd. De straten zijn breed met betonnen blokkendozen. Niet heel charmant, maar toch is Huaraz de moeite waard. De stad is de belangrijkste uitvalsbasis voor trektochten in de streek. Het stadje is volledig ingesteld op de klimmers, er zijn veel klimwinkels en een berggidsen-bureau. Juli is een van de beste maanden om Huaraz te bezoeken, niet alleen is het een van de droogste maanden maar in deze maand worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Een van de belangrijkste nationale feestdagen valt op 28 juli, op deze dag is er vaak een avondvullend programma vol met muziek, cultuur, activiteiten en entertainment. In het hoogseizoen, juni tot en met september, moet je als toerist wat meer op je hoede zijn dan anders. De criminaliteit verhoogt in deze periode. Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Huaraz
Plaatsen in de buurt van Huaraz (Peru) :
 • Trujillo (230 km)
 • Lima (286 km)
 • Cajamarca (288 km)
 • Cuzco (720 km)
 • Machu Picchu (751 km)
 • Iquitos (797 km)
 • Arequipa (992 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Huaraz

  Chavín de Huántar (Huaraz)

  Op 100 kilometer afstand van Huaraz ligt het archeologische gebied Chavín de Huántar. Het archeologisch gebied bevindt zich op een hoogte van 3.177 meter. Op het eerste oog zie je de ruïnes niet goed liggen, aangezien ze zijn verscholen tussen twee bergketens. Daarnaast zijn de ruïnes al erg oud, want ze stammen uit 900 jaar voor Christus. Naast de Chavín de Huántar zijn er nog meerdere ruïnes bespaard gebleven, maar deze is zeer waarschijnlijk de hoofdtempel. Ook wordt deze het meest bezocht. 


  Markt in Huaraz (Huaraz)

  Markt in Huaraz
  Markt in Huaraz
  Kaart met locatie Markt in Huaraz

  In Huaraz kun je een bezoek brengen aan de dagelijkse lokale markten. Veel producten van de markt worden verkochten aan de lokale bevolking, maar ook de toeristen slaan hier steeds vaker hun slag. Vooral de voedselmarkten worden steeds aantrekkelijker onder de toeristen. Op de markten worden vooral veel materialen verkocht die je kunt gebruiken bij een expeditie door Peru, bijvoorbeeld klimuitrusting. Daarnaast is op de Plaza de Armas een grote markt met veel kleding en souvenirs. 

  Nationaal Park Huascaran (Huaraz)

  Nationaal Park Huascaran
  Nationaal Park Huascaran
  Kaart met locatie Nationaal Park Huascaran

  Huaraz is de poort naar het Nationaal Park Huascaran. Het park heeft bergtoppen van meer dan 6.000 meter hoog. De mooiste van die toppen is waarschijnlijk de Huarascan (6.768 m) zelf. In deze streek vind je een van de merkwaardigste planten van Peru, de puya raimondii. Het park staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het park leven poema's, de jaguar, moerashert, de lama en vele soorten eenden.  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Peru bekijken.

  Vervoer

  Vanaf Lima rij je per bus naar Huaraz, deze reis duurt ongeveer 8 uur. De meeste busbedrijven zijn redelijk eenvoudig en goedkope manier om te reizen. Luxe hoef je niet te verwachten in deze bussen maar ze zijn zeker niet onbetrouwbaar. De rit is lang, maar de uitzichten die je er voor terug krijgt zijn onvergetelijk. Binnen Huaraz kun je er voor kiezen om per taxi te reizen, dit is een snelle manier om van A naar B te komen, en ook niet zo duur. Pas wel op voor dubieuze taxichauffeurs, het is bekend dat Peru kampt met taxi's die toeristen overvallen. Als vrouw zijnde moet je er voor oppassen dat je niet alleen reist, zeker niet 's avonds. Laat deze informatie je zeker niet afschrikken, want Huaraz is over het algemeen een redelijk veilige stad, vooral in het laagseizoen. Wil je verzekerd zijn van een veilige reis dan kun je ook zelf en auto huren. Een van de bekendste is Andean Rent a Car, zij bieden goede prijzen en zelfs chauffeurs.

  Geschiedenis

  In 1970 vond er een aardbeving plaats die de hele stad verwoestte. Er vielen 80.000 doden. Na de aardbeving werd de stad werd heropgebouwd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Huaraz