Cajamarca

Uitzicht op de stad Cajamarca
Uitzicht op de stad Cajamarca

Cajamarca ligt in het Andes-gebergte, tussen de groene heuvels. Langs de straten vind je koloniale huizen met houten balkons. De vrouwen dragen een hoge hoed met brede randen. Buiten de stad in de heuvels bevinden zich sulfaatrijke warmwaterbronnen, de Baños del Inca. Cajamarca is bekend om zijn vele kaassoorten.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cajamarca
Plaatsen in de buurt van Cajamarca (Peru) :
 • Trujillo (121 km)
 • Huaraz (288 km)
 • Lima (570 km)
 • Iquitos (697 km)
 • Cuzco (978 km)
 • Machu Picchu (1011 km)
 • Arequipa (1271 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cajamarca

  Catedral de Cajamarca (Cajamarca)

  Catedral de Cajamarca
  Catedral de Cajamarca
  Kaart met locatie Catedral de Cajamarca

  De bekendste kathedraal op het Plaza de Armas is de Catedral de Cajamarca. De bouw van de kathedraal begon in 1682 en werd pas 250 jaar later afgerond. In 1960 was de bouw volledig voltooid. De gevel van de kathedraal is een van de opmerkelijkste prestaties van de Latijns-Amerikaanse kunst. In 1972 werd het gebouw uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van de Natie van Peru  Cumbemayo (Cajamarca)

  Op 20 kilometer afstand van Cajamarca, bevindt zich het 3.500 meter hoge Cumbemayo. Vanuit Cajamarca is het makkelijk om Cumbemayo te bereiken, onderweg kom je bijzondere natuur en een prachtige omgeving tegen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cumbemayo is het negen meter lange aquaduct. De route naar dit aquaduct heeft prachtige stenen en natuur. Op deze stenen zijn diverse rotstekeningen in gegraveerd. 
  Iglesia Belen (Cajamarca)

  De Kerk van Belen, ofwel de iglesia Belen is een mooi kerkje met bewerkte plateresco gevel. Ook de deuren en de preekstoel zijn prachtig bewerkt. De Kerk van Belen heeft geen torens, maar is versierd met zuilen en arabesken van een bijzondere schoonheid. Het interieur wordt verlicht door de grote ramen en de koepel. Verder vind je binnenin mooie schilderijen van figuren en religieuze taferelen. Deze mooie kerk vind je in het midden van het centrum van Cajamarca.  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Peru bekijken.

  Geschiedenis

  De eerste bewoners van de stad waren Cajamarca. Zij moesten in 1438 het veld ruimen voor de Inca`s. In 1532 kwam Atahuelpa naar de stad om een kuur te ondergaan in de zwavelbronnen. Hij nam zijn leger mee van 30.000 man. Pizarro kwam hierheen om met hen te vechten. Er werden duizenden indianen vermoord. Door deze actie werd de hele geschiedenis van Zuid-Amerika in een dag tijd volledig veranderd. Atehuelpa werd gevangen genomen en na zijn dood lieten de Spanjaarden alle sporen van de Incabeschaving in de stad verdwijnen. Door de goud- en zilvermijnen kent Cajamarca vanaf de 18e eeuw een onafgebroken groei.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cajamarca