Trujillo

Gebouw Plaza de Armas, Trujillo
Gebouw Plaza de Armas, Trujillo

Trujillo ligt in het noordwesten van Peru en is de hoofdstad van de regio La Libertad. Trujillo heeft een koloniaal centrum met zijn houten balkons en smeedijzeren hekken. De stad heeft ongeveer 820.000 inwoners en is daarmee de derde stad van Peru. Trujillo is de geboorteplaats van Peru's rechterlijke macht en het werd twee keer aangewezen als de hoofdstad van het land. Trujillo heeft verschillende bijnamen zoals "Stad van de Eeuwige Lente" en "Culturele Hoofdstad van Peru". Er zijn verschillende nationale en internationale culturele evenementen, en de stad kent een levendige kunstscène. Trujillo is het belangrijkste economische centrum van het noorden van Peru. De vele winkelcentra, supermarkten, warenhuizen en soortgelijke voorzieningen maken van Trujillo een moderne stad.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trujillo
Plaatsen in de buurt van Trujillo (Peru) :
 • Cajamarca (121 km)
 • Huaraz (230 km)
 • Lima (491 km)
 • Iquitos (804 km)
 • Cuzco (948 km)
 • Machu Picchu (980 km)
 • Arequipa (1220 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trujillo

  Het Plaza de Armas (Trujillo)

  Het Plaza de Armas
  Het Plaza de Armas
  Kaart met locatie Het Plaza de Armas

  Het Plaza de Armas is een mooi plein met gerestaureerde koloniale huizen. De kathedraal aan de Plaza de Armas werd vroeger gebouw in opdracht van Pizarro. Het Plaza de Armas kent een rijke geschiedenis en wordt omringd met prachtige beelden en gebouwen. Een bijzonder monument gelegen op het plein is Het Freedom Monument. Het standbeeld symboliseert de onderdrukking en slavernij. De twee andere standbeelden staan voor vrijheid en de onafhankelijkheid van Trujillo. 


  Ru´nes van Chan-Chan (Trujillo)

  Ru´nes van Chan-Chan
  Ru´nes van Chan-Chan
  Kaart met locatie Ru´nes van Chan-Chan

  Op circa vijf kilometer van de stad Trujillo bevinden zich de oude ruïnes van Chan-Chan, de vroegere hoofdstad van het Chimú-rijk en de grootste Precolumbiaanse stad in Zuid-Amerika. Chan-Chan staat ook wel voor zon. Er wordt geschat dat er ongeveer 30.000 mensen woonden in de stad Chan Chan. Het was de keizerlijke hoofdstad van de Chimor totdat het werd veroverd door de Inca's in de 15e eeuw. Al een ruime tijd staan de ruïnes van Chan-Chan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar helaas wel als bedreigd erfgoed. Van de negen paleizen die zich vroeger in dit gebied bevonden, staat er nog maar één.

  Speelgoedmuseum Trujillo (Trujillo)

  In Trujillo bevindt zich een speelgoedmuseum. Hier vind je een aantal interessante stukken handgemaakt speelgoed. Ook vind je er allemaal speelgoed uit de oudheid. Leuk om te vergelijken met het oude speelgoed waar vroeger in Nederland mee gespeeld werd. Een bezoekje waard dus.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Peru bekijken.

  Vervoer

  De stad is verbonden met alle grote kuststeden door de Pan-American Highway, de snelweg die grofweg gezegd van Alaska tot Vuurland.

  Geschiedenis

  Trujillo was een van de eerste steden in Zuid-Amerika welke werd opgericht door de Spaanse veroveraars, hoewel het omliggende gebied al duizenden jaren werd bewoond door inheemse volkeren. De Spaanse veroveraar Diego de Almagro stichtte de eerste nederzetting op 6 december 1534 en noemde het Nova Castilië Trujillo, naar de thuisstad van Francisco Pizarro. Deze nederzetting werd vooral opgericht om een alliantie tegen de Inca's te creëren.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Trujillo