Kamperen in Polen

Kamperen in Polen
Kamperen in Polen

Polen is een zeer divers land waar je goed kunt kamperen. Het land heeft een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en veel campings. Ook heeft het veel muzikale tradities en worden er in de zomer kleine lokale feesten en wedstrijden georganiseerd. Hierdoor is Polen de ideale bestemming voor de kampeerder die eens op zoek is naar iets anders.

Heb je weinig kennis van Polen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De campings

De meeste campings in Polen zijn open van begin mei tot het einde van september. Er zijn echter ook een aantal campings die het hele jaar door geopend zijn. De plaatsen op de campings beschikken meestal over elektriciteit (220 volt) en zijn voorzien van stromend water, een plaats voor de afwas, sanitair en kleine keukentjes. Daarnaast zijn ze ook vaak omheind en worden de campings bewaakt. Meestal worden de basiscampings aangevuld met tentenveldjes die rondom de camping liggen.

De natuur rondom de campings

Er zijn maar weinig landen in Europa waarvan de grenzen de afgelopen jaren zo veel zijn verschoven als in Polen, hierdoor is het een heel bijzonder en divers land geworden. De echte natuurliefhebbers zitten hier ook goed. Polen heeft namelijk een prachtige natuur. Mazurië is hier een goed voorbeeld van maar ook het woud van Białowieża in het oosten is interessant. In het zuiden van Polen ligt het Reizengebergte en de Tatra, wat erg mooie plekken zijn om te kamperen. Veel campings liggen aan het water, waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Er zijn dus veel gebieden waar je een camping kunt zoeken en heerlijk tot rust kunt komen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid

Veel kampeerders vragen zich af of het wel veilig is om in Polen te kamperen, gelukkig zijn dit allemaal vooroordelen. Er is namelijk aangetoond dat het met de veiligheid in Polen zeer goed is gesteld, soms nog wel beter dan in Nederland. Natuurlijk is het altijd verstandig om, waar je dan ook bent, goed op je spullen te letten. Let vooral op papieren, geld, de auto en meegebrachte fietsen. Ook wordt er aangeraden om de auto altijd te parkeren op een bewaakte parkeerplaats. Doordat de meeste campings beveiligd zijn, zijn ze ook nog eens heel veilig.

Verkeer

De kwaliteit van de meeste wegen in Polen is redelijk, al zijn er ook nog veel kleine wegen die erg hobbelig zijn. Wel komen er de laatste jaren steeds meer snelwegen bij en worden bestaande wegen verbeterd. Op enkele trajecten betaal je wel tol, dit is meestal op de snelwegen. Het snelwegennet wordt de laatste jaren flink uitgebreid, al gaat het meeste verkeer nog over de tweebaanswegen dwars door steden en dorpen. De maximum snelheid in de bebouwde kom is 50 km/u, daarbuiten is dit 90 km/u en op de snelweg 130 km/u.

Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is ook een leuke en goedkope optie. Bovendien is dit de beste manier om in contact te komen met de bevolking en kennis te maken met het landschap. Je moet bij de boerderijen geen campings met veel luxe verwachten, maar meer eenvoudige weilanden of plekken waar plaats is gemaakt voor tenten. Soms maak je gewoon gebruik van het sanitair bij de boer in huis. Ook kun je hier meestal terecht voor melk, groenten en eieren.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen