Polen, wintersportland

Besneeuwde bomen in Polen
Besneeuwde bomen in Polen

Je rijdt er binnen 12 uur naartoe, er zijn tientallen pistes en het is nog niet erg bekend onder toeristen, Polen als wintersportland. Ondanks de onbekendheid over wintersport in Polen is het zeker aan te raden, het is rustig op de pistes waardoor je alle vrijheid hebt met skiën en snowboarden. Ondanks dat het nog geen grote bekendheid heeft onder toeristen zijn er wel tal van hotels en in de wintersportgebieden vind je ruim 100 skiliften. Nog een groot voordeel is dat het winterseizoen in Polen langer duurt dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk en vaak is Polen ook stukken goedkoper. De sneeuw ligt in het zuiden en noordoosten van Polen vaak al vanaf december tot ongeveer april.

Heb je weinig kennis van Polen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Skigebieden

Er zijn verschillende gebieden waar je goed kunt skiën en snowboarden, vooral in de omgeving van Zakopane zijn veel skigebieden te vinden. Zakopane ligt aan de voet van de Hoge Tatra. Het dorp Szczyrk, gelegen in het gebergte Beskid Slqski, beschikt over een prachtig skigebied. Het is niet voor niets het grootste wintersportcentrum in Polen, er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, talloze skiliften en de pistes zijn erg lang besneeuwd. Bekende pistes in Szczyrk zijn: Biekula, FIF en Golgota.

Hotels

In Szczyrk vind je zowel grote luxe hotels, maar ook kleine familiehotels. Bij de grote hotels betaal je meer, maar heb je vaak wel de beschikking over een zwembad, spa en à-la-carterestaurants. Bij de kleine familiehotels betaal je minder, maar heb je vaak wel de beschikking over een eigen badkamer. Vaak is het eten bij de familiehotels traditioneel en krijg je wat de pot schaft. Zo krijg je natuurlijk wel meer mee van de Poolse cultuur en gerechten. Vraag gratis een offerte aan

Wandeltochten

Een keer iets anders doen als skiën en snowboarden, wandeltochten in de bergen zijn in de winter ook zeker de moeite waard. Te midden van hoge bergen en dennenbomen bedekt met sneeuw waan je je al snel in een winterwonderland. De bergen onder de naam Bieszczady zijn uitstekend geschikt voor mooie wandeltochten. Je kunt op de bergen oude nederzettingen vinden, bergweiden doorlopen en daarna in een berghut overnachten in een van de authentieke dorpen die de berg rijk is. Ook vind je op de berg een smalspoor treintje, Ciuchcia, 100 jaar geleden is de rails van het treintje geopend en nog steeds kun je genieten van houten oude orthodoxen kerkjes.

Andere activiteiten

De arrensleetochten, de zogenoemde Kuligi, zijn een echte Poolse traditie. Elke carnaval wordt er met de familie genoten van een tocht met arrenslee, uiteraard worden deze tochten niet alleen met carnaval gemaakt maar vinden de Polen het ook leuk om in strenge winters een tocht met de arrenslee te maken. Als toerist zijn deze tochten ook zeker aan te raden. Er zijn verschillende tochten door verschillende gebergtes en vaak wordt er onderweg een vuurkorf aangemaakt om worstjes te roosteren. Tijdens deze picknick worden er vaak traditioneel Poolse alcoholische drankjes genuttigd en voor de kinderen is er thee. In de dorpen Bialy Dunajec en Zakapone vind je de Gazdowska Parade, een zeer bekende tocht in februari waar bewoners in traditionele kleding aan meedoen. Iedere familie die meedoet aan deze tocht heeft een eigen slee en laten deze graag zien aan toeristen.

Een andere tocht die je kunt maken is ook met de slee, alleen waarschijnlijk heb je deze slee al thuis staan. In Karpacz is een kunstmatige sleebaan gebouwd op de helling Kolorowa. De baan is het hele jaar geopend en is de langste sleebaan in Polen (1060 meter). De baan heeft twee tunnels en 14 verschillende bochten. Afdalingen van deze baan kunnen snelheden opleveren van 35 km/uur en is ook zeker geschikt voor kinderen.

Probeer dus Polen zeker een keer uit en ervaar de wintersport in Polen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen