Reisadvies: Is Polen een veilig vakantieland?

Reisadvies Polen
Reisadvies Polen

Polen is een bestemming met een rijke geschiedenis, indrukwekkende bezienswaardigheden en mooie plekjes. Maar hoe veilig is Polen eigenlijk? Het reisadvies voor Polen is positief. Uit eigen ervaring in combinatie met het advies vanuit de overheid geven wij je alle tips en informatie over het reisadvies voor Polen.

Polen is een land met een rijke geschiedenis en wordt nog vaak onderschat als vakantieland. Polen is altijd een machtig land geweest, maar is in het verleden onderverdeeld door veroveringen en daarmee flink verwoest. Tot op de dag van vandaag is het land nog steeds bezig met het opbouwen hiervan. Krakau, Gdansk en Warschau zijn prachtige steden met indrukwekkende gebouwen, mooie bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Naast de steden heeft Polen ook veel kastelen en kasteelruïnes en kan je er wandelen door de oude oerbossen. Maar is Polen ook een veilig vakantieland? Het reisadvies voor Polen is positief. Polen is dus een veilig vakantieland.

Heb je weinig kennis van Polen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Polen

Het reisadvies voor Polen is groen. De veiligheidsrisico's in Polen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. De Russische invasie van Oekraïne is nog steeds aan de gang. Reis niet vanaf Polen naar Oekraïne. Een smalle strook langs de grens met Polen en Belarus is niet toegankelijk. Hier wordt streng gecontroleerd door de Poolse autoriteiten.
Reisadvies Polen

Onveilige gebieden in Polen

Er zijn in Polen geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Polen

De veiligheidssituatie in Polen is vergelijkbaar met Nederland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Je dient wel rekening te houden met lichte criminaliteit op toeristische plekken, zoals zakkenrollerij. Neem daarnaast geen drankjes aan van vreemden. Het risico bestaat dat hier verdovende middelen in zijn gestopt op je te beroven. 

De hoofdstad Warschau
De hoofdstad Warschau

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Polen is een geldige identiteitskaart of geldig paspoort vereist.
  • Let op bij het nemen van een taxi. Maak alleen gebruik van officiële taxi's. Deze zijn te herkennen aan de sticker op de ruit van de portier. Op deze sticker staat ook de kilometerprijs. neem dus geen taxi zonder meter en ga niet zomaar mee met personen die je een taxirit aanbieden.
  • Neem geen drugs mee naar Polen. Er kunnen hoge straffen staan op het bezitten, handelen of gebruiken van drugs.

Link

Meer informatie over het actuele reisadvies voor Polen vind je op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen