Reisadvies: Is Polen een veilig vakantieland?

Het oude centrum van Krakau
Het oude centrum van Krakau

Polen is een land met een rijke geschiedenis en wordt nog vaak onderschat als vakantieland. Polen is altijd een machtig land geweest, maar is in het verleden onderverdeeld door veroveringen en daarmee flink verwoest. Tot op de dag van vandaag is het land nog steeds bezig met het opbouwen hiervan. Krakau, Gdansk en Warschau zijn prachtige steden met indrukwekkende gebouwen, mooie bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Naast de steden heeft Polen ook veel kastelen en kasteelruïnes en kan je er wandelen door de oude oerbossen. Maar is Polen ook een veilig vakantieland? Dat lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Polen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Polen

Polen heeft een oranje reisadvies doordat het aantal besmettingen van het coronavirus is gestegen. Het wordt daarom aangeraden alleen naar Polen te reizen indien dit noodzakelijk is. Ben je in Polen geweest? Dan geldt er bij terugkomst in Nederland 10 dagen thuisquarantaine.
Huidig reisadvies Polen

Onveilige gebieden Polen

Er zijn geen onveilige gebieden in Polen.

Veiligheid Polen

De veiligheidssituatie in Polen is vergelijkbaar met Nederland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Je dient wel rekening te houden met zakkenrollerij op toeristische plaatsen. Met name in de hoofdstad Warschau en de toeristische steden Krakau en Gdansk komt criminaliteit voor op drukke plekken, zoals het openbaar vervoer en bezienswaardigheden.

De hoofdstad Warschau
De hoofdstad Warschau

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Polen is een geldige identiteitskaart of geldig paspoort vereist.
  • Let op bij het nemen van een taxi. Maak alleen gebruik van officiële taxi's. Deze zijn te herkennen aan de sticker op de ruit van de portier. Op deze sticker staat ook de kilometerprijs. neem dus geen taxi zonder meter en ga niet zomaar mee met personen die je een taxirit aanbieden.
  • Wijs aangeboden drankjes van vreemden of personen die je nog maar kort kent af. In Polen is het veel voorkomend dat er verdovende middelen in drankjes worden gestopt om deze mensen gemakkelijk te kunnen beroven. Je kan bijvoorbeeld gedwongen worden hogere bedragen te betalen of er wordt een groot bedrag van jouw creditcard afgeschreven zonder dat je het op dat moment doorhebt. Check je bon altijd goed en overweeg om in bars en nachtclubs contant te betalen.
  • Neem geen drugs mee naar Polen. Er kunnen hoge straffen staan op het bezitten, handelen of gebruiken van drugs.

Link

Meer informatie over het actuele reisadvies vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wil je zien hoe mooi Polen als vakantieland is? Bekijk dan dit filmpje!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen