Sibiu

Centrale plein Sibiu, Roemenie
Centrale plein Sibiu, Roemenie

Sibiu ligt in het midden van Roemenië, in het zuiden van Transsylvanië, aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Sibiu is een van de meest belangrijke culturele centra van Roemenië en was samen met Luxemburg-stad 'Culturele Hoofdstad van Europa' in 2007. De laatste jaren neemt de bevolking in de stad enigszins af, in 1992 woonde er 158.000 mensen en in 2011 waren dit er nog 131.000. De hoofdstad van Roemenië, Boekarest, ligt op ongeveer 280 km afstand. In de directe omgeving vind je diverse bergketens zoals Cibin Mountains en Fagaras Mountains. Twee belangrijke industriële gebieden bevinden zich binnen de stadsgrenzen: De oost-industriële zone, langs de spoorlijn naar Braşov en Râmnicu Vâlcea en de west-industriële zone, nabij de afslag naar Sebes, dichtbij de luchthaven.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sibiu
Plaatsen in de buurt van Sibiu (RoemeniŽ) :
 • Sighisoara (69 km)
 • Boekarest (215 km)
 • Timisoara (227 km)
 • Voronet (234 km)
 • Constanta (397 km)
 • Ervaringen

  op 13 september 2016 plaats: Sibiu, reisperiode: september 2016

  Schitterend. Geniet volop van zowel het lands chap als de culturele aktiviteiten die worden aangeboden.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  op 14 februari 2012 plaats: Sibiu, reisperiode: oktober 2011

  Tijdens onze rondreis met Effeweg bezochten we in Roemenië de volgende plaatsen: Arad, Sibiu, Boekarest, Sigisoara en Brasov. Al deze plaatsen waren zeer de moeite waard. Er hing een romantische sfeer (veel oude gebouwen die hopenlijk succesvol gerestaureerd gaan worden). Het was er wel erg koud dus neem vooral warme kleding mee. Wij vonden het een aanrader.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 7
  • Bezienswaardigheden 8
  op 28 september 2011 plaats: Sibiu, reisperiode: juli 2011

  Was mee met een rondreis Roemenie en ben dus in verschillende plaatsen geweest waaronder Simishoara en Sibiu. Sibiu is gelegen in centraal Roemenie.Een Saksische stad was in 2007 nog de culturele hoofdstad van Europa.Erg mooi en interesant. Persoonlijk vond ik het een mooie maar vooral een interesante reis.

  • Algemeen 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sibiu

  Bridge of Lies (Sibiu)

  Bridge of Lies
  Bridge of Lies
  Kaart met locatie Bridge of Lies

  The Bridge of Lies is een voetgangersbrug die gebouwd is in 1859. De brug staat ook wel bekend als de oudste gietijzeren brug in Roemenië. De legende gaat dat wanneer je op de brug een leugen zou vertellen, de brug zal instorten. De brug bevindt zich boven een steile weg en is een verbinding tussen verbindt de Small Square (Piata Mica) en de Huet Squar. Sinds 2004 is de brug opgenomen in de lijst van historische monumenten in Sibiu. Daarnaast worden er regelmatig trouwfoto's op de brug genomen. 


  Brukenthal Museum (Sibiu)

  Het Muzeul Nationale Brukenthal staat onder Nederlanders beter bekend als het Brukenthal Museum. Het museum staat in Sibiu en is gebouwd in de 15e eeuw in het paleis van Samuel von Brukenthal. Officieel werd de eerste collectie getoond rond 1790, maar het museum ging pas in 1817 open voor publiek. Hiermee is het museum het oudste museum van zijn soort in Roemenië. Tegenwoordig is het Brukenthal Museum een complex met zes musea die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn.

  De Grote Markt (Sibiu)

  De Grote Markt
  De Grote Markt
  Kaart met locatie De Grote Markt

  De Grote Markt is het grootste plein van de stad Sinbiu en sinds de 16e eeuw het centrum van de stad. Het plein is in totaal 142 meter lang en 93 meter breed. Aan de noordzijde van het plein ligt Brukenthal Palace, een van de belangrijkste barokke monumenten van Roemenië. Het gehele jaar vinden er diverse evenementen plaats op dit plein, zoals concerten, markten en andere activiteiten. Ook is het plein in de zomer gevuld met vele terrasjes.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van RoemeniŽ bekijken.

  Vervoer

  Sibiu is goed bereikbaar over de weg of door de lucht. Een van de meest moderne internationale luchthavens van het land bevindt zich in de omgeving. In de stad zelf vind je 3 treinstations met aansluitingen naar de meeste grote steden in het land. Daarnaast is Sibiu is ook een belangrijk knooppunt in het Europese wegennet, die aansluit op twee verschillende Europese routes (E68 en E81). Op nationaal niveau wordt Sibiu zich op drie verschillende belangrijkste nationale wegen, DN1, DN7 en DN14. In 2010 is er een ringweg geopend om al het verkeer in goede banen te leiden.

  Geschiedenis

  Sibiu werd in de 12e eeuw gesticht door Duitse immigranten. In de 14e eeuw was het een belangrijk handelscentrum en woonden er veel ambachtslieden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sibiu