Derbent

Uitzicht op de stad Derbent, Dagestan, Rusland
Uitzicht op de stad Derbent, Dagestan, Rusland

Derbent is de meest zuidelijke en oudste stad van Rusland. Derbent ligt in het zuiden Rusland, in de deelrepubliek Dagestan. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners en wordt gezien als een van de meest multiculturele steden van Dagestan.

Landkaart Derbent
Plaatsen in de buurt van Derbent (Rusland) :
 • Moskou (1707 km)
 • Yaroslavl (1830 km)
 • Uglich (1858 km)
 • Veliki Novgorod (2180 km)
 • Omsk (2319 km)
 • Sint-Petersburg (2335 km)
 • Kizhi (2358 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Derbent

  Naryn-Kala (Derbent)

  In Derbent vind je het oude citadel Naryn-Kala. Dit fort is bijna 2500 jaar oud en is daarmee het enige overgebleven Sassanidische fort. De citadel is maar liefst 45.000 m² groot. Ooit werd het op de noordelijke grens van de Perzische gebieden door Yazdegerd gesticht als stadsfort. Het fort moest deze belangrijke doorgang door de Kakasus bewaken tegen aanvallen van de Chazaren en de Hunnen. De muren van het fort zijn 4 meter dik en 18 meter hoog.

  Overblijfselen van de Kaukasusmuur (Derbent)

  Overblijfselen van de Kaukasusmuur, die vroeger doorliep tot in de zee en daar mede de haven vormde, zijn in Derbent nog steeds te bewonderen. Een groot deel van de muren en een aantal wachttorens zijn tot vandaag de dag redelijk behouden gebleven. De muren hebben standgehouden vanaf de (Sassanidische) 6e eeuw. De muur wordt ook wel de Alexandermuur genoemd, die ervoor zorgde dat de nauwe doorgang van de IJzeren Poort afgesloten werd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rusland bekijken.

  Vervoer

  Je kunt zelf autorijden in Rusland, maar dat is niet echt makkelijk. De wegen zijn slecht, in de steden staan veel files en de borden zijn moeilijk leesbaar als je geen cyrillisch schrift kunt lezen. Derbent heeft een spoorverbinding met Bakoe.

  Geschiedenis

  De oudst gevonden nederzettingen in de omgeving van Derbent dateren uit de Bronstijd. De eerste tekenen van een plaats worden geplaatst tegen het einde van de 8e tot begin 7e eeuw v.Chr en bevond zich bij de top van de heuvel. Het vormde een vesting tussen de bergen en de zee. In de eerste eeuw van onze jaartelling groeide Derbent uit tot het belangrijkste handelscentrum van Kaukasisch Albanië. De eerste pogingen om Derbent te veroveren, met name onder Sjapoer I (242-277), mislukten maar aan het eind van de 4e eeuw wist het rijk haar invloed echter wel te doen gelden en werd ook Derbent veroverd. In de eeuwen daarna hebben vele volkeren geprobeerd de stad in te nemen, met wisselende successen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Derbent