Chinatown Singapore

Chinatown Singapore
Chinatown Singapore

Chinatown is de naam van een Chinese wijk in Singapore. Lopen in deze wijk is al een beleving op zich waarbij de Chinese kleuren en geuren helemaal tot zijn recht komen. Vooral voor en tijdens het Chinese Nieuwjaar en het traditionele Mid-Autumn Festival is de wijk een echte lust voor het oog. Daarnaast is Chinatown een walhalla voor shoppers die een combinatie zoeken tussen traditioneel Chinees en modern. Ook op culinair gebied zal je niets tekort komen in Chinatown.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Chinese wijk

Chinatown behoort tot één van de meest bezochte wijken van Singapore. De wijk is gelegen nabij de Singapore River en het business district. Wanneer je het metrostation uitstapt waan je je helemaal in China. Chinese tekens overheersen en ook de geur van de Chinese keuken is duidelijk op te merken. Tijdens een wandeling door de wijk willen verkopers je maar al te graag naar binnen lokken om hun collectie te laten zien. In de shops worden veelal souvenirs, kleding, kruiden, speelgoed, betaalbare horloges en parfums verkocht.

De beste reistijd

De beste tijd om Chinatown te bezoeken is tijdens het Chinese Nieuwjaar, dat meestal in januari of februari is. Een maand voor het nieuwe jaar transformeert Chinatown in een decoratieve wijk vol met prachtige verlichting en ornamenten. Echt een lust voor het oog, vooral voor de fotograaf. De straten staan vol met kraampjes die gevuld zijn met kleding, aardewerk, planten, huishoudelijke artikelen, koopwaar en levensmiddelen. Wat ook schitterend is, zijn de oogverblindende lichten en kleuren tijdens het traditionele Mid-Autumn Festival in september. Dit is wanneer de straten worden versierd met een groot aantal lantaarns in alle soorten en maten en de lokale bevolking een shopkick krijgt en een hoeveelheid seizoensgebonden mooncakes inslaat. Vraag gratis een offerte aan

Een walhalla voor shoppers

Chinatown is een walhalla voor shoppers die op zoek zijn naar een mix tussen traditionele en moderne artikelen. Hieronder vind je de meest interessante shopgebieden van Chinatown. Uiteraard is er nog veel meer te zien en beleven.

People's Park Complex
Dit is een typisch voorbeeld van een interessante mix tussen traditioneel China en betaalbare moderne items. In dit complex kun je terecht voor klokken, elektronica, sieraden, (Chinese) kleding, Chinese kruiden en traditioneel Chinees eten. Voor vele inwoners roept People's Park herinneringen op aan het oude Singapore.

Chinatown Point
De levendige gele structuur in de New Bridge Road is niet over het hoofd te zien. Podium B is in het bijzonder aan te raden. Het bevindt zich in het centrum waar een serie winkels gevestigd zijn die samen bekend staan als het Singapore Handicraft Centre. Hier wordt een breed scala aan ambachten te koop aangeboden waaronder porselein, bronzen artefacten, houtsnijwerk, schilderijen, antieke meubelen, Chinese muziekinstrumenten en traditioneel borduurwerk. Daarnaast zijn er ook andere leuke hebbedingetjes te verkrijgen zoals horloges, cosmetica en schoenen. Ten slotte herbergt Chinatown Point een aantal schoonheidssalons met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

The Majestic
The Majestic was vroeger een Kantonees operahuis dat bekend stond als de Tin Yin Dance Stage. Tegenwoordig is het een gerenoveerd winkelcentrum met de naam “The Majestic”. De geschiedenis is bewaard gebleven in de gevels, die versierd zijn met scènes uit de Kantonese opera.

Yue Hwa
Yue Hwa is een typisch Chinees warenhuis in een honderd jaar oude structuur dat vroeger een hotel was. Bij de renovatie zijn er beeldschermen, glas-in-lood en andere architectonische elementen toegevoegd die een meerwaarde hebben gegeven aan het gebouw. De geschiedenis is hier niet door verloren gegaan. Het warenhuis bevat 6 verdiepingen die Chinese producten aanbieden waaronder traditionele Chinese medicijnen, zijde, porselein, meubels en een ongelooflijk groot assortiment aan thee en theeaccessoires.

Culinaire hoogstandjes

Chinatown is een waar paradijs voor fijnproevers. De wijk biedt een culinaire rijkdom aan en met name tijdens de Chinese festivals. Een maand voor het Chinese Nieuwjaar kan er bij de kraampjes eend, Chinese worstjes, nian gou (zoet nieuwjaarsgebak), mandarijnen, sinaasappelen, Chinese snoepjes en nog veel meer genuttigd worden. Verder behoort restaurant André tot de 100 beste restaurants van de wereld, is het eten van Qun Zhong Eating House erg lekker en goedkoop en vind je traditionele Chinese gerechten in de Chinatown Food Street en in de Smith Street.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,0

Gerelateerde artikelen