De hoofdstad van Singapore

Marina Bay hotel Singapore
Marina Bay hotel Singapore

Singapore. De toegangspoort van het Oosten wordt deze hoofdstad ook wel genoemd. Daarnaast is het de schoonste stad ter wereld, heb je er prachtige koloniale gebouwen, enorm veel winkels en gezellige restaurants. Een bezoek aan een van de 60 eilandjes, waarvan Singapore Island de belangrijkste is, is ook een aanrader. Deze bruisende metropool is een bezoekje meer dan waard.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

In de 13e eeuw werd Singapore gesticht door de Sumatraanse prins Sri Tri Buana. Hij gaf de stad de naam Singapura, wat 'leeuwenstad' in het Maleisisch betekent. In de 17e eeuw dreef ook Nederland handel met de stad. Op de dag dat de Engelsman Stamford Raffles voet op aarde van Singapore zette, wat gebeurde in 1819, begon de echte groei pas. De stad werd een belangrijke handelspost vanwege de strategische ligging. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren de Britten van de Japanners de Slag om Singapore. Na 1945 namen de Engelsen het land weer in bezit, dit was echter maar voor korte tijd, omdat Singapore zich in 1963 onafhankelijk verklaarde en het eiland onderdeel werd van Maleisië. Dit duurde nog korter. In 1965 werd door verschillende conflicten en rellen Singapore een onafhankelijke stadstaat.

Stamford Raffles
Stamford Raffles

Little India, China Town en Singapore Sling

De stad doet westers aan, schijn bedriegt echter. Indiërs, Maleisiërs, Chinezen en westerlingen leven met z'n allen in de wereldstad. In de mix van architecturen zijn deze verschillende culturen goed terug te zien. Little India en China Town bewijzen ook de grote diversiteit aan culturen weer. In China Town zijn talloze Chinese winkels te vinden met kleding, accessoires en natuurlijk eten en specerijen. In Little India vind je prachtige versierde tempels en moskeeën. Als je van lekker eten houdt zit je hier ook goed, overal vind je tentjes met Japans, Chinees, Javaans en Maleisisch eten. Westerse maaltijden zijn er ook genoeg te vinden. Wil je een lekker drankje bij je maaltijd? Probeer dan de Singapore Sling. Dit is een cocktail gemaakt van kersenlikeur, gin en limoen. Drink dit drankje bij voorkeur in het Raffles Hotel, waar de bartender het drankje ooit uitgevonden heeft.

Raffles Hotel in Singapore
Raffles Hotel in Singapore


Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Singapore heeft veel te bieden. Ook als het gaat om bezienswaardigheden. Een van de populairste bezienswaardigheden is toch wel de skyline van de stad. Vanuit Marina baai heb je een prachtig uitzicht op de stad, zowel overdag als 's nachts. Ook de Singapore rivier is een leuke bezienswaardigheid, met aan het einde van de rivier een immens stuwmeer. Aan de rivier zijn vele bars en restaurants te vinden, het stuwmeer is weer erg populair onder watersporters. Heb je nog niet genoeg van de mooie stad? Maak dan een ritje in het grootste reuzenrad van de wereld. Naast dat je prachtig uitzicht hebt op de stad, is het op heldere dagen zelfs mogelijk de kust van Indonesië te zien!

Voor veel mensen is een bezoek aan de stad interessant omdat je de drukte van de stad kan combineren met rust op één van de vele eilandjes. Een populair eiland hiervoor is Ubin. Dit eiland staat bekend om de prachtige ongerepte natuur. Je bent echt even helemaal weg van het drukke stadsleven, omdat het eiland alleen per boot bereikt kan worden. Tot slot heeft Singapore een koloniaal centrum, met veel bijzondere gebouwen. Het Raffles hotel, in Victoriaanse stijl gebouwd, is een veel bezochte bezienswaardigheid. Ook het nationaal museum, met alles over de cultuur en de geschiedenis van de stad, is interessant om te bezoeken.

Skyline
Skyline

Overnachten 

Overnachten in deze metropool is geen probleem. Geef je liever niet te veel geld uit aan je verblijf? Boek dan een kamer in één van de vele budgethotels. Voorbeelden van budgethotels zijn het Fragrance Hotel Selegie en Hotel 81 Chinatown. Wil je wel wat meer geld uitgeven aan luxe? Ook dat is geen probleem. Dit kan namelijk prima in het Four Seasons Hotel Singapore of in Mandarin Oriental Singapore, met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen