Leukste bezienswaardigheden

Chinatown Singapore
Chinatown Singapore

Singapore is een klein, maar bijzonder land in Zuid-Azië. Het komt mede door de bevolking, uitstraling en de gebouwen dat vele het een schitterend land vinden om te bezoeken. Als je door Singapore loopt zal het je opvallen dat het ene gebouw nog groter is dan de ander. Ondanks dat het land erg klein is, zijn er toch veel bezienswaardigheden aanwezig. Een aantal van deze bezienswaardigheden moet je zeker gezien hebben.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Chinatown

Op de Erskine Road en de Ann Siang Hill kun je kijken hoe Singapore er vroeger uit heeft gezien. In het People's Park Complex, wat ligt aan de Eu Tong Sen Street, kun je diverse typische regionale dingen kopen die erg leuk zijn als souvenir voor het thuisfront. Wanneer je graag traditionele winkels en koffieshops wilt bezoeken moet je naar Temple Street, Pagoda Street of Mosque Street gaan. Ook erg bekend is de Chinaman Scholar's Gallery die op de Trengganu straat ligt. Als je even verder struint zie je nog meer oude winkelhuizen en trottoirs vol met handelswaren.

Fietsen op Pulau Ubin

Een half uurtje van Singapore ligt het eiland Pulau Ubin. Het is hier zeer rustig, dus geschikt als je even de drukte wilt vermijden. Op dit eiland kun je de mooie groene natuur verkennen en bezichtigen op je mountainbike wat maar 5 Sin kost. Er is ook een restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van het lokale eten. Het restaurant ligt dichtbij de plek waar je aan komt met de boot en het ligt naast een Chinees tempeltje. De boottocht zal je maar 2 Sin kosten.

Pulau Ubin, Singapore
Pulau Ubin, Singapore
Vraag gratis een offerte aan

Harbour Cruise met The Cheng Ho Jonk

Als je even lekker wilt uitrusten tijdens een boottocht, dan is de antieke Chinese jonk zeker een aanrader. Tijdens deze tocht kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Singaporese skyline. Met de boot vaar je langs de haven van Singapore, het Sentosa eiland en het Kusu eiland. Je kunt genieten van een High Tea Cruise in de middag en van een Imperial Dinner Cruise in de avond. Beide tochten duren gemiddeld 2,5 uur.

Kooklessen in het Raffles Hotel

Altijd al eens een cursus willen bijwonen van de meesters van Azië? Dan is dit nu je kans. In het Raffles Hotel kun je nu samen met deze meesters de heerlijkste gerechten bereiden en het later zelf opeten. Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat waarop staat dat je hebt deelgenomen aan de cursus en de recepten van de gerechten die je hebt gemaakt. Zo kun je het thuis ook nog eens namaken. Het is belangrijk dat je in Nederland al een plaats reserveert vanwege de extreme drukte voor de cursus.

Marina Bay Sands

Een van de bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben is het Marina Bay Sands. Dit is wat ze noemen een nieuw staaltje top architectuur, wat nog niet zolang open is voor toeristen. Sinds februari 2011 is Marina Bay Sands officieel geopend en hebben al vele mensen het gebouw bezichtigd. Drie kolossen van ieder 250 meter hoog, dragen een enorm platvorm waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Er is een groot terras, botanische tuin, zwembad en vele restaurants aanwezig op het dak. Je kunt je voorstellen dat het terras enorm groot moet zijn als er 4 A380 vliegtuigen naast elkaar kunnen parkeren. Bij dit enorme dakterras hoort ook een 5 sterrenhotel, waar maar liefst 2200 kamers beschikbaar zijn. Wanneer je toch bezig bent, kun je ook heerlijk gaan winkelen in een van de extravagante winkels in het gebouw. Als toerist kun je ook een kijkje nemen in dit schitterende gebouw voor maar $20,00.

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Sentosa

Sentosa is een schitterend eiland waar je heerlijk kunt bijkomen op het strand of kunt genieten van een aantal attracties. De meeste mensen denken dat Sentosa een pretpark is, maar dat is het absoluut niet. Wel zijn er dolfijnenlagunes, onderwaterwerelden, vlinder- en insectenparken, orchideeëntuinen, Fort Siloso, stranden, restaurants en bioscopen te vinden. Kortom, er is genoeg te doen op dit mooie eiland. De toiletten en douches worden echt goed schoon gehouden, waardoor ze er netjes uit zien. Om naar Sentosa te komen kun je je laten vervoeren door een bus, taxi of kabelbaan wat maar 1 tot 2 Sin kost. Voor 2 Sin kun Sentosa binnen en dat is zeker de moeite waard!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen