Reisadvies: Is Singapore een veilig vakantieland?

Reisadvies Singapore
Reisadvies Singapore

Staat er een reis naar Singapore op de planning? Dan wil je natuurlijk weten wat het reisadvies voor Singapore is. Kent Singapore bepaalde veiligheidsrisico's of zijn er onveilige gebieden die je beter kan vermijden? En moet je aan bepaalde inreisvoorwaarden voldoen om Singapore in te mogen? Deze informatie lees je terug in ons artikel.

Singapore is een stad- en eilandstaat in Zuidoost-Azië. Sinds 1965 is Singapore een onafhankelijke staat, daarvoor was het onderdeel van Maleisië. Singapore bestaat uit zo'n 63 eilanden. De eilanden zijn gelegen tussen Maleisië en Indonesië, maar grenzen niet aan deze landen. De eilanden worden door de Straat van Singapore gescheiden van Indonesië en de straat van Johore scheidt de eilanden van Maleisië. De hoofdstad van Singapore is Singapore en beslaat het grootste deel van het eiland. Singapore wordt dan ook wel als een stadsstaat gezien omdat er naast de stad Singapore geen andere steden of dorpen zijn. Singapore kent een hoog welvaartsniveau en strenge regelgeving. Dit zorgt ervoor dat Singapore een van de veiligste landen ter wereld is met weinig criminaliteit. Het reisadvies voor Singapore is dan ook positief.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Singapore

Het reisadvies voor Singapore is groen. Singapore is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Singapore kent nog wel een aantal inreisvoorwaarden. Zo moet je volledig gevaccineerd zijn en anders moet je een negatieve test kunnen laten zien. Dit mag een PCR-test zijn of een antigeentest. 
Reisadvies Singapore

Onveilige gebieden in Singapore

Er zijn geen gebieden in Singapore die door de overheid als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Singapore

Singapore is een van de veiligste landen ter wereld. Dankzij de vrij strenge regelgeving is de stad Singapore zowel een van de veiligste als een van de schoonste steden van Azië. Vuil op straat gooien wordt niet getolereerd in Singapore en hier staan dan ook hoge boetes op. De verhalen van de hoge boetes zijn zeker niet overdreven. We kennen bijna allemaal het verhaal dat je in Singapore nog geen kauwgompje tegen komt op straat en dat klopt ook wel, want een peuk op straat gooien of eten in de metro kan zorgen voor een boete van honderden euro's. Ook fietsen op het voetpad wordt bestraft met een boete. Een strenge regelgeving dus, maar wel een enorm veilige stad als gevolg. De kans op diefstal is klein, maar het kan wel voorkomen. Wees daarom altijd alert. 

Gardens by the Bay in Singapore
Gardens by the Bay in Singapore

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Singapore is een paspoort vereist. Deze dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Singapore.
  • De normen en waarden in Singapore zijn verschillend dan in Nederland. In het algemeen zijn de mensen, met name de mannen, veel terughoudender dan in Nederland. Mannen die zich ongepast gedragen door ongepast taalgebruik of ongewenste aanrakingen worden bestraft. Ook het verstoren van de openbare orde of openbaar dronkenschap wordt streng bestraft. 
  • Op het overtreden van de wet staan zware straffen in Singapore. Zo worden er voor drugs, vandalisme, het verstoren van de openbare orde en verboden samenscholingen lijfstraffen gegeven. Voor het bezitten van drugs boven een bepaalde grenswaarden is zelfs de doodstraf verplicht. Moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit krijgen hogere straffen dan we gewend zijn in Nederland.
  • Het is tussen 22:30 en 07:00 uur verboden om alcohol te drinken in het openbaar. In de wijken Geylang en Little India is het ook in het weekend niet toegestaan.
  • Het invoeren, gebruiken en verkopen van E-sigaretten is verboden in Singapore. Hier staan hoge boetes op en het kan zelfs voorkomen dat er een gevangenisstraf wordt opgelegd.
  • In tegenstelling tot andere landen in Azië heeft Singapore geen last van natuurgeweld. Zo nu en dan kan het voorkomen dat de branden in Sumatra voor luchtvervuiling zorgen. 
  • LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd in Singapore en uitingen hiervan zijn zelfs strafbaar. Alleen uitingen die niet te opvallend zijn, worden toegestaan. Dit geldt ook voor buitenlanders.
  • Het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs is strafbaar in Singapore. De straffen hiervoor zijn een stuk zwaarder dan in Nederland. Er kan hiervoor zelfs de doodstraf voor worden opgelegd.

Link

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies voor Singapore.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen