Merlion Singapore

Merlion Singapore
Merlion Singapore

Het nationale symbool van Singapore is de Merlion, dat deels een leeuw moet voorstellen. Het vreemde eraan is dat er nooit leeuwen hebben geleefd in Zuidoost-Azië. Naar waarschijnlijkheid is het standbeeld gebaseerd op een tijger. De Merlion is gelegen tegenover het luxe Fullerton hotel en is een zeer populaire toeristische attractie. Dagelijks wemelt het er van de toeristen die op de foto willen met het standbeeld. Vanaf het Merlion Park heb je een fantastisch uitzicht over de Esplanade en het Central Business District.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bereikbaarheid

Het Merlion Park strekt zich uit over de gehele voorzijde van het One Fullerton hotel, dat gelegen is in de straat Collyer Quay. Het ligt direct tegenover de Esplanade aan de Marina Bay. Op Google Maps is het park niet goed aangegeven waardoor je het best de onderstaande route kunt opvolgen.

De makkelijkste manier om de Merlion te bereiken is door de SMRT metro naar Raffles Place Station te nemen (NS26/EW14). Vervolgens verlaat je bij aankomst één van de noordelijke uitgangen van het station (A, B of H) en ga je rechtdoor langs de Battery Road totdat het Fullerton Hotel in zicht komt. Vanaf het hotel blijf je aan de zijkant lopen tot je een verkeerslicht tegenkomt net voor de brug. Steek over bij het verkeerslicht en je hebt het Merlion Park bereikt.

Het Merlion Park

De toegang tot het Merlion Park is gratis. Het enige nadeel is dat je de grote drukte van andere toeristen en inwoners zal moeten doorstaan. In de afgelopen jaren is het voor de Singaporezen namelijk populair geworden om als hobby te fotograferen. Om het aantal ongewenste hoofden op je eigen foto's te minimaliseren, is het aan te raden om het park tijdens werkuren op een doordeweekse dag te bezoeken. Op deze tijdstippen is het er namelijk het rustigst.
Vraag gratis een offerte aan

Leuke activiteiten rondom Merlion

Pal naast de Merlion bevindt zich een klein winkelcentrum. Hier is in elk geval een Coffee Bean en een Starbucks te vinden voor wanneer je zin hebt in lekkere koffie. Verder is er een balie aan te treffen van de Singapore River Cruise. Bij deze balie kun je tickets kopen en eventueel gelijk opstappen. Hierbij zijn er 2 varianten, namelijk de 2 Quays tour die 30 minuten duurt en de 3 Quays tour die 45 minuten duurt. Dagelijks is het mogelijk om deel te nemen aan de tour van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Vooral in de avond is het een echte aanrader, op dit tijdstip heb je namelijk een geweldig uitzicht op de verlichte stad vanaf Marina Bay.

Luxe accommodaties

Op loopafstand van het Merlion Park zijn een aantal luxe hotels te vinden. Het betreft de hotels Fullerton hotel, Mandarin Oriental Hotel, Ritz-Carlton Millenia, Conrad International Centennial en het Pan Pacific Hotel. Meer luxe hotels zijn te vinden op iets langere afstand dan de voorgenoemde hotels. Dit zijn de hotels Fairmont Singapore, Naumi Hotel, Raffles Hotel en het meest luxe hotel van het land; het Swissotel The Stamfort. Al deze hotels kennen een sterrenspecificatie van 5.

Enigszins betaalbare hotels nabij de Merlion zijn Fragrance Hotel Royal, Fragrance Hotel Selegie, Harbour Ville Hotel, Hotel 81 Rochor en Hotel 81 Osaka.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen