Singapore van A tot Z

Skyline Singapore
Skyline Singapore

Ken jij het Aziatische land Singpore al? Wij beschrijven het land van A tot Z.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van accommodaties

Singapore heeft veel moderne hotels. De meesten lijken erg op elkaar, zijn schoon, zakelijk en liggen in het hart van de stad. Verder vind je vooral in Chinatown en Little India kleine pensions.

Marina Bay Sands Hotel
Marina Bay Sands Hotel

B van boetes

In Singapore is men erg streng en kun je snel een boete krijgen bij een overtreding. Als je bijvoorbeeld afval op de grond gooit, moet je een flink bedrag betalen. Daarnaast is men streng als je door het rode licht loopt, spuugt op straat en de openbare toilet niet doorspoelt. Vraag gratis een offerte aan

C van Changi Airport

Changi Airport is een van de beste luchthavens ter wereld. Er is echt van alles te doen; winkelen, zwemmen, noem het maar op. Heb je de luchthaven in 1 dag nog niet gezien? Dan kun je in een hotel blijven slapen op het vliegveld. De luchthaven is omgetoverd door een soort botanische tuin die je echt een keer gezien moet hebben. 

Changi airport, een bezienswaardigheid op zich !
Changi airport, een bezienswaardigheid op zich !


De C is ook van Chinatown waar je je in China waant met bijzondere winkeltjes en restaurantjes. Dit moet je zeker zien tijdens je Singapore trip. 

D van dieren

Het aantal diersoorten is sinds 1819 flink afgenomen. Dit komt door de kolonisatie. Door ontbossing is bijvoorbeeld de tijger uit het wild verdwenen in Singapore. De dieren die nu veel in het land leven zijn muizen, ratten, slangen, kikkers en vleermuizen.

E van eilandengroep

Singapore is een eilandengroep, die van Indonesië is gescheiden. De grootste eilanden zijn Singapore, Sentosa, Jurong, Ubin en Tekong.

F van fotograferen

Mensen in Singapore worden niet graag zomaar gefotografeerd. Vraag dus altijd netjes of je een foto van ze mag maken om boze gezichten te voorkomen.

G van godsdienst

Er zijn redelijk veel godsdiensten te vinden in het land. Het grootste deel van de bevolking gelooft in het boeddhisme. Verder komt het christendom, taoïsme, hindoeïsme en de islam voor. Bijna 1% van de bevolking heeft een ander geloof en ongeveer 15% heeft geen religie.

H van hoofdeiland

Het hoofdeiland van Singapore heet ook Singapore. Dit eiland is het grootste eiland van het land en is van noord tot zuid 23 kilometer en van oost tot west maximaal 42 kilometer.

I van inwoners

Singapore telt ongeveer 5,3 miljoen inwoners. Dit zijn vooral Chinezen. Daarnaast heb je Maleiers en Indiërs. Zo'n 1,5% van alle inwoners heeft een andere afkomst.

De I is ook van Little India, waar je heerlijk kunt shoppen en eten. 

J van Jurong Bird Park

In de buurt van het zogeheten Groene Hart van Singapore ligt het Jurong Bird Park. Dit park is een van de grootste vogelparken ter wereld met meer dan 8.000 vogels, onderverdeeld in 600 soorten. Zij zijn ingedeeld in verschillende “thema's” in het park.

Jurong Bird Park
Jurong Bird Park

K van klein

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en heeft een oppervlakte van ongeveer 690 km².

L van linkerhand

Als je in Singapore iets eet, moet je dit met je rechterhand doen. Eten met je linkerhand wordt namelijk als onrein gezien.

M van munteenheid

In Singapore wordt met de Singaporese dollar betaald.

N van National Day Parade

De National Day Parade is een nationale ceremonie. Het vindt elk jaar op 9 augustus plaats om de onafhankelijkheid van Singapore te vieren.

O van officiële volkslied

Mahjulah Singapura is het officiële volkslied van Singapore en betekent 'Voorwaarts Singapore'. Op 3 december 1959 werd het lied aangenomen.

P van planten

Vroeger had Singapore veel tropische regenwouden en was het land zeer moerassig. Nu is er niet heel veel meer van over en komt het regenwoud alleen nog in reservaten voor. Hier groeien tropische boomsoorten en planten. Bij de zandgebieden groeien grassoorten en slingerplanten.

Q van ?

R van Raffles Hotel

Het bekendste hotel van de Singapore is het Raffles Hotel, dat in 1899 geopend is. Het terrein van het hotel is 4 hectare. Er is een legende die zegt dat de laatste overlevende tijger van Singapore in dit hotel is doodgeschoten.

Raffles Hotel in Singapore
Raffles Hotel in Singapore

S van Singapore Sling

De Singapore Sling is een cocktail, die tussen 1910 en 1915 is uitgevonden in het land.

T van talen

Singapore kent 4 officiële talen. Dit zijn Maleis, Chinees, Engels en Tamil. Veel mensen spreken de talen door elkaar heen. Dit wordt Singlish genoemd.

U van uurverschil

In Singapore is het 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is dit verschil nog 6 uur.

V van visum

Je hebt als Nederlander geen visum nodig voor een bezoek aan Singapore. Je krijgt bij aankomst een stempel in je paspoort, waarmee je 30 dagen in het land mag blijven. Officieel mag je als burger van de EU zelfs 90 dagen blijven. Dit moet je alleen wel aangeven als je het land ingaat.

W van winkelen

Singapore is een perfect land om in te winkelen. Je vindt er veel winkelcentra en de winkels zijn 7 dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open.

X van ?

Y van ?

Z van Zoological Gardens/Night Safari

In de stad Singapore vind je de Zoological Gardens/Night Safari. Er leven meer dan 1.200 dieren, waarvan er 40 bedreigd zijn. De Night Safari is een combinatie van een wildpark en een nachtelijk dierentuinbezoek.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen