Reizen in... Singapore

Merlion Singapore
Merlion Singapore

Singapore is een extreem veilige en schoon land waar geheel eigen, voor ons bijzondere, wetten gehanteerd worden. In Singapore wordt zelfs een relatief kleine gewoonte zoals spugen op straat als een behoorlijk zwaar strafbaar feit beschouwd wordt. Er worden ook al zeer snel boetes opgelegd voor bijvoorbeeld roken in het openbaar, oversteken door rood en het op straat gooien van rommel, zoals kauwgum. Op het gebruik en dealen van drugs staat de doodstraf, en zelfs winkeldiefstallen worden met zeer lange gevangenisstraffen afgestraft.

Alvorens een bezoek aan Singapore is het dus van groot belang om de wetten in acht te nemen. Deze strenge straffen zorgen echter wel voor de veiligheid van het land, en maakt het zelfs tot één van de veiligste landen ter wereld. Het merendeel van de inwoners van Singapore beheerst de Engelse taal goed en is zeer behulpzaam. Men is er uiterst vriendelijk, hoewel ook vaak erg druk. Zo kun je beter de weg vragen aan een moeder met kind dan aan een zakenvrouw.

Hoewel Singapore een van de veiligste landen ter wereld is, onthou dat de lage criminaliteitscijfers niet betekenen dat er géén criminaliteit voorkomt. Blijf dus altijd alert en hou je spullen dichtbij je. Gebruik desnoods kluisjes voor belangrijke eigendommen of laat iemand erop letten.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De medische zorg van Singapore is één van de beste van heel Azië, en behoort zelfs tot de beste systemen ter wereld met diens goed opgeleide dokters en specialisten. Singapore telt 13 privé ziekenhuizen, 10 publieke ziekenhuizen en diverse specialistische klinieken. De meeste hotels hebben een dokter die 24 uur per dag gebeld kan worden. De eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier om ziekte te voorkomen is om goed op te letten met eten en drinken.
– Was je handen regelmatig, met name voor het eten. Indien er geen water en zeep beschikbaar is, gebruik dan op alcohol gebaseerde handgel (meer dan 60%)
– Over het algemeen kan water uit de kraan hier prima gedronken worden, maar om het zekere voor het onzekere te nemen drink dan water uit gesealde flessen
– Eet geen 'vers' eten van straatventers
– Let op dat vooral vlees en vis goed bereid worden
– Vermijd zuivelproducten
– Gebruik goede muggenspray met DEET
– Sluit een goede zorgverzekering af
- En tot slot, laat je informeren bij de GGD over inentingen en andere voorzorgsmaatregelen alvorens je Singapore gaat bezoeken.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 999
Ambulance/brandweer: 995 Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen in Singapore

Er zijn veel groepsreizen mogelijk, maar Singapore is ook een prima bestemming om alleen te verkennen met de backpack. Er struinen hier erg veel backpackers rond, dus de kans is groot nieuwe mensen te leren kennen. Zoals al eerder beschreven, is Singapore één van de veiligste plekken ter wereld. Dit geldt ook voor reizigers die alleen reizen. De bevolking is ontzettend vriendelijk en welgemanierd. Je hoeft hier praktisch gezien niet bang te zijn voor zakkenrollers, berovingen of om afgezet te worden bij een taxi bijvoorbeeld. Nogmaals, het wil niet zeggen dat er absoluut geen criminaliteit is, maar het is zeer zeldzaam. Mocht je onverhoopt toch je portemonnee kwijtraken, is de kans zeer groot dat de vinder deze bij de politie achterlaat. Let op in het verkeer, er wordt hier links gereden. Vermijd bovendien ten alle tijde drugs in Singapore, op zowel het gebruik als het handelen van drugs staan zeer heftige straffen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen