Shoppen in Singapore

Winkelstraat Orchard Road
Winkelstraat Orchard Road

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië maar tegelijkertijd een walhalla voor shopaholics. Het land kent gigantische winkelcentra en beschikt over een enorm aanbod aan luxe producten. Erg bekend zijn Orchard Road, Little India en Chinatown met ieder zo hun eigen aanbod en vooral eigen prijzen. In Chinatown en Little India kun je voor kleine bedragen flink shoppen. Orchard Road daarintegen heeft alles. Van betaalbaar tot zeer luxe. Bij een bezoek aan Singapore is één ding zeker: je zult er altijd slagen.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Orchard Road

In Orchard Road vind je een aaneenschakeling van winkels en dure boetieks. Alle grotere, internationale couturiers zijn vertegenwoordigd in deze straat. Daarnaast zijn er ook de Europese en Amerikaanse kledingketens gevestigd met betaalbare koopwaar. De prijzen zijn te vergelijken met die van Europa. De winkelparadijzen in deze straat strekken zich uit langs de brede, schaduwrijke trottoirs die omringd worden door weelderige bomen. Je zult gelokt worden door imposante glamourgebouwen zoals de Tangs, Isetan, Paragon, Takashimaya, Ngee Ann City annex en het onlangs geopende Ion Orchard.

In shoppingmall Paragon zul je de gangbare merken tegenkomen en kun je chic theedrinken bij Coya. In Takashimaya kom je weer veel schoonheidsafdelingen tegen. Naast goedkope accessoires en kleding kun je er ook kunstwimpers, extensies en wenkbrauwdesigns verkrijgen. In de buurt van Paragon bevindt zich Far East Plaza. Het meest opmerkelijke van dit winkelcentrum is dat je er à la minute terecht kunt voor onder andere botox, het versmallen van je lippen en het verlengen van je neus. Smalle lippen en een lange neus behoren namelijk tot het Aziatische schoonheidsideaal.

Het warenhuis Ion Orchard is zeer spectaculair en zeker een bezoekje waard. Het gebouw kent een ruimtelijke constructie met in totaal 4 uitgestrekte verdiepingen onder de grond en 4 boven de grond. In het futuristische informatiescherm kun je met behulp van een touchscreen jouw favoriete plekken opzoeken. Bij lunchtijd verandert de onderste hal van het gebouw in een ware bijenkorf.

Little India

Naast westerse winkelcentra zijn er ook een aantal typische Aziatische winkelcentra in Singapore te vinden, waaronder Little India. Tijdens een bezoek aan dit winkelcentrum zul je vermoeden dat je in India bent. De menigte die door de straten loopt is erg kleurrijk. Zo dragen de Indiase Singaporees traditionele gewaden, zijn de vrouwen met goud behangen en zijn de voorhoofden voorzien van een rode stip.

Little India telt een groot aantal kleine, gekleurde winkelpandjes met elk maximaal 2 verdiepingen. In Baffalo Road staan op de smalle stoepjes ladingen met bijzondere groenten. Daarnaast zijn er ook een aantal tafels te vinden waar verse bloemen worden geregen tot kransen. De juwelier is er echter het populairst, het is er altijd druk en en er wordt veel gekocht. Leuk is om eens de gekruide parfums te proberen of een typische maaltijd te nuttigen in een van de eenvoudige eethuisjes.
Vraag gratis een offerte aan

Chinatown

Chinatown is in vergelijking met Little India beter gestructureerd. Het leuke aan Chinatown is dat de geplaveide straten verlicht worden door rode lampions. In de kleine winkeltjes zul je met name commerciële producten aantreffen van waaiers tot kimono's en van elektronica tot geglazuurde draken. De panden zijn net als die van Little India laag en mooi versierd met houten luiken en elegante gevels. Met name de typische, kleine Chinese eethuisjes zijn altijd drukbezocht. Deze eethuisjes worden niet zozeer door toeristen bezocht, maar vooral door de lokale inwoners. Elke familie kookt in een grote wokpan vis, vlees en groenten terwijl jij kan toekijken vanaf een tafeltje. Tijdens het wachten galmt er Chinese muziek door de boxen. Het Chinese warenhuis kent een ongelooflijk groot assortiment aan pannen, potten, rijstkokers en dvd's waarvoor vele auto's dagelijks de weg op gaan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen