Singapore

De skyline van Singapore
De skyline van Singapore

Het eiland Singapore is het grootste eiland van de republiek Singapore. Het eiland is van oost naar west 42 km en van noord naar zuid 23 km. Singapore wordt d.m.v. een dam met het vasteland van Maleisië verbonden. Het hart van Singapore is Padang, waar rondom vele statige koloniale huizen staan. Het zakencentrum en de belangrijkste winkelstraat bevinden zich ook hier.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Singapore
Plaatsen in de buurt van Singapore (Singapore) :
 • Sentosa (6 km)
 • Ubin (18 km)
 • Tekong (26 km)
 • Ervaringen

  op 21 december 2018 plaats: Singapore, reisperiode: oktober 2018

  Fijne stad. Veilig. Veel te doen.

  • Algemeen 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  op 15 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: juli 2013

  Singapore is een dynamische stad, waar modern met authentiek gemixt is. Een enorme mix van culturen die samenkomen, Voor ieder wat wils: cultuur in de verschillende wijken, luxe in de restaurants en Marina sands, natuur in de parken en gedeeltes ver van de drukte.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 9
  op 10 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: augustus 2014

  Singapore, een vakantiebestemming wat voor vele onbekend zal zijn, maar zeker niet onzichtbaar mag blijven. Singapore is het kleinste land in Zuid-Oost Azië en staat vooral bekend om zijn vele mooie tempels. De straten zijn brandend schoon dankzij de strikte wetgeving en alles is omgeven met prachtige flora en fauna. Een land waar ook 's avonds geleefd wordt, met name in de hoofdstad, maar ook zijn adembenemende rustplekken kent. Kortom, Singapore biedt alles, ook betreft cultuur en kent daarom vele nationaliteiten. Het land heeft mijn hart gestolen. Ooit ga ik hier terug.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Singapore

  Bugis Street (Singapore)

  Bugis Street in het businessdistrict kent een kleurrijke geschiedenis van verdorven nachtelijke activiteiten. Tegenwoordig beschikt de straat over promenades voorzien van airconditioning en 600 marktkramen waar onder andere exotische fruitsoorten, mode, schoonheidsbehandelingen zoals pedicure en het zetten van tatoeages worden aangeboden. Op deze markt moet je zijn als je een moderne marktervaring zoekt tijdens een vakantie in Singapore. Andere markten zijn te vinden in de Sungei Road en Pagoda Street.

  China Town in Singapore (Singapore)

  China Town in Singapore
  China Town in Singapore
  Kaart met locatie China Town in Singapore

  In de stad Singapore vind je naast de vele luxe winkelcentra en tussen de wolkenkrabbers door een grote hoeveelheid gezellige eettentjes. Zeer interessant om tijdens je vakantie in Singapore te bezoeken is het welbekende China Town. Een wandeling door deze Chinese wijk is als een wandeling door China zelf. Verder zijn er ook enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals tempels, een kathedraal, de dierentuin en de Singapore rivier.

  Nationaal Museum van Singapore (Singapore)

  Met een geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1887, is het Nationaal Museum van Singapore het oudste museum van het land. Het museum is de plek waar alles draait om de cultuur, de 11 nationale erfgoeden en de geschiedenis van Singapore. In het museum vinden het hele jaar door innovatieve festivals, evenementen, tentoonstellingen en voorstellingen plaats. Zo is er bijvoorbeeld het dynamische Night Festival, een zeer drukbezocht festival in Singapore.

  Singapore Art Museum (Singapore)

  Singapore Art Museum
  Singapore Art Museum
  Kaart met locatie Singapore Art Museum

  Liefhebbers van professionele kunst zijn in het Singapore Art Museum helemaal op de juiste plaats. Het museum faciliteert beeldende vorming, uitwisseling, onderzoek en ontwikkeling op regionaal en internationaal niveau. Singapore is bezig om de globale stad van de kunst te worden. De internationale netwerken met belangrijke musea als het Shanghai Art Museum en National Museum of India, zorgen voor nieuwe ideeën, talenten, kennis en middelen.

  Singapore Zoological Gardens/Night Safari (Singapore)

  In het Singapore Zoological Gardens/Night Safari in de stad Singapore leven meer dan 1.200 dieren, waarvan er 40 op de lijst van bedreigde dieren staan. Er leven meer dan 2.000 dieren in een open verblijf om zo een natuurlijke omgeving te creëren. De Night Safari is een combinatie van een nachtelijke dierentuin en een wildpark. Vanuit een tram kun je 's nachts de vele dieren bewonderen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Singapore bekijken.

  Vervoer

  Changi Airport ligt op een half uurtje rijden van het centrum. Deze luchthaven wordt regelmatig gekozen tot meest gastvrije luchthaven ter wereld. De wegen in Singapore zijn goed maar een auto huren is een dure aangelegenheid. In de stad rijden meer dan 15.000 taxi`s rond, het is dus meestal geen probleem om een taxi aan te houden. Maar voor de zekerheid kun je altijd een taxi reserveren. De bus is de goedkoopste manier om rond te reizen in Singapore. Hiervoor kun je het beste een ez-link-kaart aanschaffen, die kun je op de luchthaven kopen of in het MRT-station in Orchard.

  Geschiedenis

  Singapore kent een lange geschiedenis. Al tijden voor de Britten kwamen was Singapore een belangrijke handelspost.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Singapore